Απέφυγε να απαντήσει στον Αβέρωφ ο Πρόεδρος-«Δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ»

Απέφυγε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με τις πολύκροτες «σκιές» που του απέδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε ό,τι αφορά την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, παρά το γεγονός πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, δήλωσε το πρωί πως σκοπεύει να απαντήσει στα όσα εγείρονται.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάφο, για τον θόρυβο που έχει προκληθεί, ο Νίκος Αναστασιάδης επέλεξε να κόψει αμέσως τη συζήτηση. Απάντησε πως «η σημερινή είναι η ημέρα της Πάφου. Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των κατοίκων της και δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ με τα προεκλογικά». 

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά είναι τα στελέχη του ΔΗΣΥ που εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει σύντομα κάποια κίνηση, έτσι ώστε να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η δημόσια συζήτηση, την οποία θεωρούν επιζήμια τόσο για την παράταξη, όσο και για την ίδια την υποψηφιότητα Νεοφύτου. Η πεποίθηση αυτή δεν προκύπτει απαραιτήτως από την συμφωνία τους με τους χειρισμούς του προέδρου του κόμματος, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι είναι ο πιο ευθύς τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η ευρύτερη αναστάτωση που έχει προκληθεί.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια αναφορά του προέδρου του ΔΗΣΥ έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος αλλά και στο Προεδρικό, που θεωρούν αδικαιολόγητο τέτοιου είδους δημόσιο παράπονο, δεδομένου ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει πολλές φορές διακηρύξει δημόσια την υποστήριξή του στο πρόσωπο του κ. Νεοφύτου, έχοντας κάνει παρουσίες που κρίθηκαν εξαιρετικές σε κομματικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός σε Πινδάρου-Προεδρικό, οι ανησυχίες και η λύση Αναστασιάδη

Δειτε Επισης

Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό