Αιχμές και εκ νέου δυσφορία για ΠτΔ-«Το κκιάριν εν αλλού, το κόστος ο Αβέρωφ»

Την ώρα που στα πολιτικά πηγαδάκια πρώτο θέμα συζήτησης είναι οι σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υποψήφιο του κόμματός του για τη διαδοχή του, Αβέρωφ Νεοφύτου, ένα νέο βίντεο, με ομιλία του προέδρου του ΔΗΣΥ, ανέβηκε στο YouTube και ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά των τελευταίων ημερών.   

Μερικές ημέρες μετά που ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έριξε το γάντι στον Νίκο Αναστασιάδη, για να ξεκαθαρίσει τις σκιές, που αφήνει η στάση του μέχρι σήμερα, για τον ποιον πραγματικά στηρίζει στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, η πρόκληση παραμένει αναπάντητη, με τον Πρόεδρο, όχι μόνο να μην σηκώνει το γάντι, αλλά να απαντά, σχεδόν περιφρονητικά, πως δεν είναι η ώρα να ασχοληθεί με τον προεκλογικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέφυγε να απαντήσει στον Αβέρωφ ο Πρόεδρος-«Δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθύνθηκε χθες σε πολίτες στο χωριό Βάβλα της Επαρχίας Λάρνακας. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να στείλει νέα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και να εκφράσει για άλλη μια φορά τα παράπονα του και τη δυσφορία του για όσα συμβαίνουν. Αφήνοντας πίσω του τα καθιερωμένα των προεκλογικών λόγων, τα μεγάλα λογύδρια και τα πολλά «θα», απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με απλή γλώσσα, καταθέτοντας τη δική του οπτική στα πράγματα και αφήνοντας και πάλι αιχμές κατά του Προέδρου και κυβερνητικών στελεχών. 

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέρθηκε στα θέματα οικονομίας εκφράζοντας παράπονα για το γεγονός, πως ο ίδιος παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος πίσω από όλα τα αρνητικά και ποτέ δεν αναφέρθηκε από κάποιον, ακόμα και από τον Πρόεδρο πως ο ίδιος έβαλε πλάτες για να σωθεί η οικονομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός σε Πινδάρου-Προεδρικό, οι ανησυχίες και η λύση Αναστασιάδη

Είπε συγκεκριμένα ο Αβέρωφ Νεοφύτου:« Χρειάστηκε να στηρίξουμε πολλά πράγματα, γιατί σήμερα ακούω τους και που τες τηλεοράσεις, τζαι την Κυβέρνηση μας τζαι τον Πρόεδρό μας και πρώην συνεργάτες μας, να μιλούν για την οικονομία. Εν τζαι λαλεί κανένας ποιος έβαλε πλάτες για την οικονομία. Ποιος νυχτοξημερώνετουν μες τη Βουλή για να περάσουν κάποια πράγματα για να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα», εκφράζοντας με ξεκάθαρο τρόπο τη δυσφορία του, για όσα συμβαίνουν και ακούγονται το τελευταίο διάστημα, αλλά και ενδεχομένως της αρνητικής εικόνας, που φαίνεται πως έχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, ακόμα και εντός του κόμματός του για το πρόσωπο του. 

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε λέγοντας πως, «τζαι τζείνα τα νομοθετήματα που ψηφίσαμε για να έχουμεν οικονομία, είχαν τζαι κάποιο κόστος. Το κκιάριν εν αλλού, το κόστος που τζείνα εν ο Αβέρωφ. Εσάσαμε την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλά όταν έρτει ένα πιλλιετούιν που την Γκόρντιαν και την Άλταμιρα για το δάνειο του, εν τζαι λαλούν ότι εν αποτέλεσμα των Νόμων που η κυβέρνηση έφερε για να σωθεί η οικονομία. Λαλούν παέννετε στον Αβέρωφ. Εκάμα μας τζαι συνέταιρους και με την Γκόρντιαν και την Αλταμιρα και τες τράπεζες, ούλλους τους επιχειρηματίες, εν τζαι έσιει δουλειά στην Κύπρο που εν είμαι συνέταιρος. Σε κανένα δεντρό που έν έχει καρπούς εν και σύρνουν πέτρες. Άστους να λέουν ότι θέλουν», πρόσθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παλιές τακτικές, οι νέοι εχθροί και η πορεία εσωστρέφειας του ΔΗΣΥ

Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόσωπο του και σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να συσπειρώσει τον κόσμο του κόμματος του και παράλληλα να τροφοδοτεί τον ήδη δημοσκοπικά προπορευόμενο ανθυποψήφιο του Νίκο Χριστοδουλίδη, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κατοίκους της ορεινής Λάρνακας, είπε τα εξής: «Τζαι μου δίδεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας και τα βιώματα μου. Εάν υπάρχει σήμερα πολιτικός πρώτης γραμμής που έχει τα αναγιώματα τα δικά σας, εν είναι άλλος από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Εν τζαι γεννήθηκα ούτε σε τζάκια ούτε σε σαλόνια. Εν μες τις αυλατζιές και μεσ τις μάντρες. που γεννήθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Ο μακαρίτης ο πατέρας μου σχεδόν ως τα 100 του επάεννε στο κοπάδι του, αυτό που έκανε από ηλικία από οκτώ χρονών. Εν τζαι λλίο παράδοξο ο φίλος μου ο Νικόλας να εν με τους φτωχούς και τους αδύνατους τζαι ο πρόεδρος του Συναγερμού που γεννήθηκε μες τη μάντρα που ένα βοσκό τζαι μια βόσσαινα να εν το κεφάλαιο. Ξέρετε γιατί γίνονται τούτα; Γιατί υποστηρίζω την ελεύθερη οικονομία».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έφερε ως παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αγγλία και προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους για τη ψήφο τους. «Οι Εγγλέζοι έχουν ένα σύστημα, όποιος Πρωθυπουργός έν καμνει, δκιώχνουν τον. Αλλάξαν τέσσερις μέσα σε τέσσερα χρόνια. Εμείς τον Φεβράρη εν να πα να ψηφίσουμε. Εφύαμε που την κάλπη, ετέλειωσε. Για πέντε ολόκληρα χρόνια τζείνος που εν να φκάλετε, καλός κακός, ξεροτζέφαλος, νούσιμος, όφτσερος, έξυπνος, ότιδηποτε εν ναν τζιαμέ αγκονί πέντε χρόνια», κατέληξε στην ομιλία του ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηλαφώντας την επόμενη μέρα-Η τέλεια καταιγίδα και η κομματική διαχείριση

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ