Με καλεσμένους η νέα συνάντηση Δημητριάδη, Ηλιάδη, Χριστοφίδη και Πρωτοπαπά

Ενθαρρυμένοι από την υποστήριξη που εισπράττουν από τον κόσμο, κατ’ ιδίαν και μέσω των social media, εμφανίζονται οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι που προσπαθούν να συνενώσουν τις υποψηφιότητές τους, θεωρώντας ότι το εγχείρημά τους άρχισε να αποκτά ρίζες μέσα στην κοινωνία.

Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς θα συναντηθούν ξανά σήμερα για να συνεχίσουν τη συζήτησή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στην συνάντηση έχουν προσκληθεί κάποιες γνωστές προσωπικότητες από τον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο, που υποστηρίζουν την κοινή κάθοδό τους υπό ένα υποψήφιο, με στόχο να ακούσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις. Αυτές οι συναντήσεις αποσκοπούν στην καταγραφή των διαφορετικών οπτικών γύρω από το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας, πέραν του προφανούς στόχου της άντλησης στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις υποψήφιοι θα συζητήσουν κατά τη συνάντησή τους και με εκλογολόγους, με στόχο να αξιολογήσουν την κατάσταση και να συμβάλουν στον τρόπο επιλογής του υποψηφίου που θα παραμείνει στην κούρσα των εκλογών. Την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασιστεί όπως προχωρήσουν με την πραγματοποίηση εσωτερικής δημοσκόπησης, η οποία θα ρίξει φως ως προς το ποιος εκ των τεσσάρων είναι καταλληλότερος για παραμονή, με ένα συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων. Αποφασίστηκε, επίσης, η εξέταση και σεναρίων δευτέρου γύρου. Ωστόσο δεν οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες και σε αυτό τον τομέα αναμένεται να αναζητηθεί η συμβολή των ειδικών. Επίσης θα πρέπει να εξευρεθεί η δημοσκοπική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο αυτό, στη βάση των συγκεκριμένων κριτηρίων που τέθηκαν αλλά και του εύλογου χρονοδιαγράμματος εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η συζήτηση με τους εκλογολόγους δεν αναμένεται να περιοριστεί, βέβαια, στο ζήτημα της δημοσκόπησης, καθώς στην προσπάθεια των τεσσάρων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως είναι το σκηνικό των εκλογών όπως έχει διαμορφωθεί, οι τυπικές εκλογικές συμπεριφορές και οι διαφοροποιήσεις, τα δημογραφικά και άλλα στοιχεία τα οποία διαδραματίζουν ρόλο σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Γίνεται κατανοητό πως, στην πραγματικότητα, ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι κύριοι Δημητριάδης, Πρωτοπαπάς, Ηλιάδης και Χριστοφίδης δεν είναι ανεξάντλητος. Άλλωστε και οι ίδιοι έχουν θέσει ως άτυπο χρονοδιάγραμμα για τις αποφάσεις τους το τέλος Οκτωβρίου, μια χρονική περίοδο κατά την οποία θα ξεκινήσει η κορύφωση των υπόλοιπων προεκλογικών εκστρατειών και ο δικός τους υποψήφιος στην ουσία θα συστήνει στο κοινό το νέο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του και τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα δημιουργηθούν από τη συνένωση δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να απομακρύνεται η προοπτική για άντληση κομματικής υποστήριξης, ακριβώς λόγω του προβλήματος του χρόνου. Αν και η ΔΗΠΑ και το Κίνημα Οικολόγων συνεχίζουν να μην έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για τις Προεδρικές Εκλογές, το γεγονός πως και στα δύο κόμματα αναμένεται πως όλα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου περιορίζει πολύ τις πιθανότητες συμπόρευσης, καθώς δεν θα υπάρχει εγκαίρως ολοκληρωμένη πρόταση από τους τέσσερις.

Αυτό δεν πτοεί τους υποψηφίους, καθώς, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον τους, φαίνεται πως γύρω τους συγκεντρώνεται ένας πυρήνας ατόμων, που μπορεί να μην ήταν τόσο ένθερμοι υποστηρικτές των ατομικών υποψηφιοτήτων (κάποιοι ήταν) αλλά φαίνεται να βλέπουν στη συμπόρευση μια καλή εναλλακτική λύση και είναι πρόθυμοι να εργαστούν προς την κατεύθυνση ανάπτυξης δυναμικής γύρω της. Το κατά πόσον αυτές οι προσωπικότητες είναι σε θέση να προσδώσουν δυναμική αντίστοιχη της κομματικής υποστήριξης είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ