Στη δοκιμασμένη συνταγή επιμένει ο Χριστοδουλίδης-Πάει από χωριό σε χωριό

Λένε πως συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Και ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιμένει ευλαβικά στην συνταγή που του αποδίδει νούμερα εδώ και πολλούς μήνες, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες. Με ένα συνδυασμό μικρών και μεγάλων συναντήσεων, έχει την ευκαιρία να συζητά και να ανταλλάζει απόψεις με τους ψηφοφόρους, δίνοντας τους το μήνυμα πως βρίσκεται κοντά τους και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, αποκτώντας προσωπική γνώμη για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αποτέλεσε άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα, καθώς, υπό το σύνθημα «Δύναμη σε Κίνηση», επισκέφθηκε αριθμό χωριών της επαρχίας Λευκωσίας, όχι απλώς για χειραψίες αλλά για να συζητήσει με κοινοτάρχες και κατοίκους τα προβλήματα των περιοχών αυτών, ξεκινώντας από περιοχές κοντά στη Λευκωσία, όπως το Ακάκι και ο Αστρομερίτης, και καταλήγοντας σε υψηλότερα υψόμετρα, όπως ο Καλοπαναγιώτης και ο Πεδουλάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις αυτές έληξαν με θετικό πρόσημο, καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους, οι οποίοι φιλοξένησαν τον υποψήφιο και το επιτελείο του και συζήτησαν μαζί του διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ άλλων, του έθιξαν το ζήτημα της απουσίας πρόσβασης σε τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ΑΤΜ, με αποτέλεσμα άτομα μεγάλα σε ηλικία, που δεν οδηγούν, να δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους και να αναγκάζονται να αποσύρουν μεγάλα ποσά και να αποτελούν στόχο διαρρηκτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έγινε, επίσης, αποδέκτης εισηγήσεων, όπως για παράδειγμα της λειτουργίας κάποιων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο στην ύπαιθρο, κάτι που θα φέρει νέους στα χωριά και θα βοηθήσει στο στεγαστικό, καθώς τα σπίτια εκεί συνεχίζουν να έχουν χαμηλά ενοίκια. Ακόμη, συζήτησε με τους κατοίκους το αίτημα για διασπορά υπηρεσιών σε διπλανά χωριά, ώστε το καθένα να αποτελεί βάση για μία υπηρεσία (πχ μία βαθμίδα της εκπαίδευσης) και να μοιράζονται τα πλεονεκτήματα. Ο υποψήφιος ανέφερε στους κατοίκους πως θα μελετήσει όλα τα αιτήματα και, αν είναι εφικτό, θα τα εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Παράλληλα με αυτές τις συναντήσεις που γίνονται σε πιο προσωπικό επίπεδο, συνεχίζονται και οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις στα αστικά κέντρα. Μετά την εκδήλωση της Λεμεσού την περασμένη εβδομάδα, που συγκέντρωσε περισσότερα από 1200 άτομα στην παρουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Μαρίνου Σιζόπουλου, ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας ομιλία στη Γεροσκήπου, ενώ την Τετάρτη θα γίνει εκδήλωση στο Pavilion στη Λευκωσία. Από αυτές τις εκδηλώσεις ενδεχομένως να απουσιάζει η οικειότητα, προσδίδουν όμως δυναμική σε επίπεδο μαζικότητας. Δίνουν, ταυτόχρονα, την ευκαιρία στον κ. Χριστοδουλίδη να αναπτύσσει ενώπιον μεγαλύτερου κοινού τις θέσεις και το όραμά του και αποτιμώνται επίσης πολύ θετικά από το επιτελείο του, καθώς φαίνεται να συζητούνται και να προσελκύουν αρκετό κόσμο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και το επόμενο διάστημα, χωρίς να επιδιώκει προς το παρόν εκδηλώσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αντιθέτως, συνεχίζει να κεφαλαιοποιεί την ικανότητά του στις διαπροσωπικές σχέσεις και να αφιερώνει χρόνο για συζητήσεις, με στόχο να πείσει πως βρίσκεται πιο κοντά στον λαό και τις ανάγκες του και ότι ακούει και δίνει σημασία στα αιτήματά τους. Από αυτή τη φιλοξενία αλλά και από τη μαζικότητα των μεγάλων εκδηλώσεων, άλλωστε, αντλεί δυναμική η υποψηφιότητά του.

Στόχος του κ. Χριστοδουλίδη, όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον του, είναι να διατηρήσει ένα καλό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, συνεχίζοντας να στέλνει μηνύματα εκλεξιμότητας και νίκης και αυτό, βεβαίως, να μετουσιωθεί σε αντίστοιχες ψήφους στην κάλπη. Άλλωστε, υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μέχρι την ημέρα των εκλογών και η διατήρηση αυτής της δυναμικής είναι απαραίτητη για να καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα, ιδιαίτερα τώρα που δέχεται περισσότερα πυρά από τους αντιπάλους. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως, παρά τη συζήτηση που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων του, αυτό δεν είναι κάτι που έδειξε να απασχολεί τον κόσμο στις πρόσφατες επαφές του, καθώς συνεχίζει να προσέρχεται κανονικά όπου πηγαίνει ο υποψήφιος και να εκφράζει την υποστήριξή του, έχοντας άλλα θέματα στο μυαλό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ