Ξεδιπλώνει την υποψηφιότητά του ο Μαυρογιάννης-Ορόσημο η 4η Οκτωβρίου

Ορόσημο για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη αποτελεί η εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου, καθώς πρόκειται για την πρώτη μαζική που πραγματοποιείται από την ημέρα γνωστοποίησης της υποψηφιότητάς του.

Αν και ο κ. Μαυρογιάννης είχε πολλές δημόσιες παρουσίες και επαφές τους τελευταίους μήνες, δεν οργανώθηκε κάτι αυτού του μεγέθους μέχρι στιγμής, ενώ, σε αντίθεση με τους άλλους δύο βασικούς υποψηφίους, δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη ούτε επαρχιακές συγκεντρώσεις, κάτι που τοποθετείται χρονικά μετά το δεύτερο μισό του Φθινοπώρου. Ως εκ τούτου, η εκδήλωση αναμένεται να λειτουργήσει ως μια πρώτη ευκαιρία να δώσει και ο κ. Μαυρογιάννης δείγματα μαζικότητας και συσπείρωσης και να στείλει μηνύματα ενώπιον ενός ευρύτερου κοινού. Οι πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση, με την παρουσία προσωπικοτήτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, τη συμμετοχή δυνάμεων από το ΑΚΕΛ αλλά και προσέλευση υποστηρικτών του από άλλες πόλεις. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο πάνω μέρος της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία. Σημειώνεται ότι ο χώρος της Πλατείας έχει επιλεγεί και από τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως προεκλογικό σκηνικό, καθώς εκεί διάλεξε να γυρίσει το βίντεο που ενημέρωνε για την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος και εκεί παρουσίασε τους νέους άξονες πολιτικής του ΔΗΣΥ το καλοκαίρι. Πλέον θα χρησιμοποιηθεί και από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως σημείο αναφοράς στην προεκλογική του εκστρατεία.

Κατά τη διάρκεια του μεγάλου του προεκλογικού event, ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει την ευκαιρία να προβεί σε μία σφαιρική παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, αναλύοντας αφενός το όραμά του και παρουσιάζοντας αφετέρου τους βασικούς προγραμματικούς του άξονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρόκειται για αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός του, αλλά των βασικών θέσεων σε κάθε θεματικό άξονα, έτσι ώστε να μπορεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμπυκνώσει πολλές πληροφορίες. Έτσι κι αλλιώς, το πρόγραμμά του, αν και έχει προχωρήσει πολύ, δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να συνεχίσει να διανθίζεται και το επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις θέσεις του θα διατίθενται διαδικτυακά αλλά και στο πλαίσιο εκδηλώσεων και εμφανίσεων που προγραμματίζει.

Το κεντρικό σλόγκαν είναι «η Κύπρος μπορεί» και στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα πως η Κύπρος μπορεί, μέσα από το δικό του όραμα και πρόγραμμα διακυβέρνησης, να πάει μπροστά, να προοδεύσει και να επιλύσει τα προβλήματά της. Αυτή θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον κ. Μαυρογιάννη να προσδώσει περιεχόμενο στη συνθηματολογία και να αποκτήσει πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα η υποψηφιότητά του, σε αυτό το καθοριστικό, προτελευταίο στάδιο του προεκλογικού, κατά το οποίο πολλοί ψηφοφόροι καθορίζουν την εκλογική τους συμπεριφορά. Επιθυμία του υποψηφίου είναι να φτάσει σε πολύ κόσμο, πέραν από τα κομματικά όρια του ΑΚΕΛ, και να προσφέρει τις εναλλακτικές λύσεις που αναζητούν οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και καλός συντονισμός, χωρίς να επιχειρείται επισκίαση του υποψηφίου από την Εζεκία Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΑΚΕΛ με συγκεκριμένους τομείς εξειδίκευσης έχουν συμβάλει στον καταρτισμό του προγράμματος, ενώ καθημερινός είναι ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Το κόμμα της Αριστεράς, άλλωστε, δίνει τη δική του μάχη για συσπείρωση και, ως εκ τούτου, θεωρείται απαραίτητη η εμπλοκή του, παρά την προσοχή που επιδεικνύεται να μην επισκιάζεται η υποψηφιότητα, έτσι ώστε να μπορεί ευκολότερα ο υποψήφιος να απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινά.

Παράλληλα με τις προετοιμασίες για τη μεγάλη εκδήλωση, πάντως, τρέχουν και οι προετοιμασίες για διάφορες άλλες προεκλογικές δράσεις, που στόχο έχουν να ανεβάσουν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη πιο ψηλά και να συμβάλουν στην συσπείρωση του ΑΚΕΛ. Εντός Οκτωβρίου ο υποψήφιος θα βρεθεί και στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις, ενώ πιο πυκνά θα γίνουν μετά την κεντρική παρουσίαση και τα μεγαλύτερης εμβέλειας events στην Κύπρο. Ήδη έχει αυξήσει κατά πολύ τις παρεμβάσεις του, σχολιάζοντας θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Το ουσιαστικό μέρος της προεκλογικής μάχης, όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον του, τώρα ξεκινά για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ