Ξεδιπλώνει τον προεκλογικό του ο Αβέρωφ-Στήνει επιτελεία και οργώνει την Κύπρο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει για τα καλά ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αν και η πρώιμη έναρξη του προεκλογικού έχει και τα κακά της, τα οποία θα πρέπει να διαχειριστούν στην Πινδάρου, προσφέρει και κάποια πλεονεκτήματα, όπως είναι ο επιπλέον χρόνος για οργάνωση αλλά κυρίως για κατ’ ιδίαν επαφές, σε μία εποχή που η επιδημιολογική κατάσταση άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού και θέτει προσκόμματα στις παραδοσιακές μεθόδους προεκλογικών προσεγγίσεων.

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το προβάδισμα χρόνου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΣΥ ξεκίνησαν να οργώνουν την Κύπρο, καταγράφοντας τις θέσεις στελεχών και πολιτών, δίνοντας απαντήσεις και χτίζοντας προσωπικές επαφές. Αυτά, σε συνδυασμό με κάποιες «αρχηγικές» εμφανίσεις του προέδρου και υποψηφίου του κόμματος τις τελευταίες μέρες, αξιοποιούνται τα μέγιστα, σε μια περίοδο που κανένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ξεδίπλωσε ακόμη την προεκλογική του εκστρατεία.

Την ίδια στιγμή, στην Πινδάρου και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τρέχουν οι διαδικασίες σε προγραμματικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε όλα να προχωρήσουν άρτια στα επόμενα στάδια της εκστρατείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ζήτημα των επιτελείων, αφού εξευρέθηκαν οι χώροι που θα τα φιλοξενήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκαν και κάποιοι από τους επικεφαλής, οι οποίοι προέρχονται από την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Επικεφαλής στη Λευκωσία θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης και οι τρεις αντιπροέδροι του κόμματος θα αναλάβουν στις επαρχίες τους, δηλαδή ο Ευθύμιος Δίπλαρος στη Λεμεσό, η Αννίτα Δημητρίου στη Λάρνακα και ο Γιώργος Γεωργίου στην Αμμόχωστο. Για την Πάφο και την Κερύνεια δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι επικεφαλής των επιτελείων. Σε ό,τι αφορά το γενικό προεκλογικό πρόσταγμα, το θέμα ορίζεται από το ίδιο το Καταστατικό του κόμματος, αφού στον ΔΗΣΥ αναλαμβάνει ως επικεφαλής της εκστρατείας ο εκάστοτε αναπληρωτής πρόεδρος, που σε αυτή την περίπτωση είναι ο Χάρης Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για την τυπική επικύρωση της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στην σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, την σύνοδο, η οποία εκ των πραγμάτων θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού δεν θα είναι εκλογική, θα προσφωνήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνοντας έτσι άλλη μία ώθηση στην υποψηφιότητα Αβέρωφ.

Σε ό,τι αφορά τον χορό των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων για τις Προεδρικές, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, ο ΔΗΣΥ μάλλον τηρεί στάση αναμονής. Με το τοπίο να είναι τόσο ρευστό και το γεγονός πως είναι βέβαιο πως πολλές από τις συνεργασίες που βρίσκονται τώρα στα σκαριά θα παραμείνουν στις προθέσεις λόγω των αναμενόμενων διαφωνιών που θα προκύψουν, στο κυβερνών κόμμα πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να επιτευχθούν συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Μέχρι τότε, ο όποιος διάλογος είναι καλοδεχούμενος και επιθυμητός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές