Αιφνιδιάζει ξανά ο Σιζόπουλος-Ανακοίνωσε Τακτικό Συνέδριο και εκλογές

Την ώρα που τα δικαστικά μέτωπα στην ΕΔΕΚ βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι σε ισχύ διατάγματα που εκδόθηκαν από το Δικαστήριο, ο πρόεδρος του κόμματος τραβάει το σχοινί και αιφνιδιάζοντας ανακοίνωσε Τακτικό Συνέδριο και εκλογές, κίνηση η οποία πυροδοτεί νέες αντιδράσεις στο κόμμα, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κεφαλαίου 9, άρθρο 54, παράγραφος 3 και του Κεφαλαίου 4 άρθρο 30, παράγραφος 2 του καταστατικού, «ως Πρόεδρος του Κόμματος, συγκαλώ Καταστατικό Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 η ώρα 3.30 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία».

Το τακτικό εκλογικό συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, η ώρα 5.00 μ.μ στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Οι εκλογές για ανάδειξη των αξιωματούχων και των 35 μελών της Κ.Ε, θα πραγματοποιηθούν στις 14 Νοεμβρίου 2021 από η ώρα 9.00 π.μ μέχρι τις 1.00 μ.μ και από τις 2.00 μ.μ μέχρι τις 6.00 μ.μ. Κάλπες θα ανοίξουν σε όλες τις Επαρχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρει ο Βαρνάβα για προεδρία, καλεί Σιζόπουλο σε παραίτηση-Η πρότασή του

Υπενθυμίζεται ότι ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου στις εκλογές ήταν ο Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος ωστόσο μετά τα τεκτενώμενα στην ΕΔΕΚ, απέσυρε την υποψηφιότητά του. 

Μάλιστα, είχε καλέσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο να πράξει το ίδιο, καταθέτοντας παράλληλα πρόταση να οριστεί «μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Κινήματος, με επικεφαλής τους δύο παλαιούς βουλευτές του Κινήματος, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, όπως επίσης και από ιστορικά στελέχη του Κινήματος, οι οποίοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα συναίνεσης, συναγωνιστικότητας και αλληλοσεβασμού, με στόχο αυτή η Επιτροπή να οδηγήσει το Κίνημα μέχρι και τον Μάιο του 2022,  σε Εκλογικό Συνέδριο μέσα από το οποίο να εκλεγεί η νέα ηγεσία». Ωστόσο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απέρριψε την πρόταση Βαρνάβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω ο Σιζόπουλος-Το ξεκόβει στον Βαρνάβα, απορρίπτει την πρότασή του

Τα 4+1 διατάγματα 

Ενώπιον του Δικαστηρίου υπάρχουν τρία ανοικτά μέτωπα. Το ένα αφορά την προσφυγή των τριών μελών της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, το δεύτερο την προσφυγή των δεκαπέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής και το τρίτο κατατέθηκε από τον Γραμματέα της Γενικής Επιτροπής του κόμματος Μιχάλη Τερέπεη. 

Κοινός παρονομαστής και των τριών προσφυγών είναι ο έλεγχος του μητρώου του κόμματος, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για παραβίασή του. Στην πρώτη προσφυγή της Ανδρειανής Οδυσσέως και άλλων δύο υποψηφίων, το Δικαστήριο εξέδωσε τέσσερα διατάγματα, τα οποία αφορούν: 

Α. Προσωρινό Διάταγμα που να απαγορεύει στους Εναγομένους να εκτελούν και/ ή να  εφαρμόζουν και/ ή να διεκπεραιώνουν τις αποφάσεις της εκλογικής συνδιάσκεψης  Λευκωσίας και/ ή την απόφαση για καταρτισμό σε σώμα της Επαρχιακής Επιτροπής  Λευκωσίας που έλαβε χώρα την 3/10/21.

Β. Προσωρινό διάταγμα που να αναστέλλει την ισχύ και/ ή εκτέλεση των αποφάσεων  και/ ή του αποτελέσματος της εκλογικής συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Γ. Διάταγμα που να αναστέλλει την ισχύ της ανακήρυξης και/ ή της εκλογής όσων  εκλέχθηκαν κατά την εκλογική συνδιάσκεψη Λευκωσίας.

Δ. Διάταγμα που να απαγορεύει στην Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας των  Εναγομένων να συνέρχεται και/ ή συνεδριάζει και/ ή λαμβάνει και/ ή εκτελεί αποφάσεις  των Εναγομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο διάταγμα κατά Σιζόπουλου-Κίνηση ματ από Τερέπεη δύο μέρες πριν το deadline

Σε ό,τι αφορά τον Μιχάλη Τερέπεη, ο οποίος προσέφυγε στο Δικαστήριο, μετά τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου, εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο μπλοκάρει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις. 

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο εξέδωσε το διάταγμα που όπως αναφέρεται, «διατάττει και απαγορεύει στην ΕΔΕΚ και/ή στους αντιπροσώπους τους και/ή στους αξιωματούχους τους και/ή στα συλλογικά τους όργανα και/ή στα οποιαδήποτε σώματα και/ή όργανα αυτών και/ή στους υπαλλήλους και/ή στους υπηρέτες τους, την εκτέλεση και/ή με οποιοδήποτε τρόπο υλοποίηση των επίδικων αποφάσεων του Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Σ. ΕΔΕΚ ημερ. 24/10/2021».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το διάταγμα που μπλοκάρει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς