Νέο διάταγμα κατά Σιζόπουλου-Κίνηση ματ από Τερέπεη δύο μέρες πριν το deadline

Και τρίτο δικαστικό μέτωπο άνοιξε στην ΕΔΕΚ, με την σκυτάλη αυτή την φορά να παίρνει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλης Τερέπεης, για τον οποίο το Έκτακτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η καρατόμηση του.   

Όπως είχε αποκαλύψει ο REPORTER, ο Μιχάλης Τερέπεης εξέταζε τα νομικά του όπλα, ετοιμάζοντας αντεπίθεση στις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου αλλά και στα όσα του καταλογίζει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, για τα περί παράνομης κατακράτησης και υποκλοπής του μητρώου του κόμματος, με τον Γενικό Γραμματέα να εξασφαλίζει διάταγμα που μπλοκάρει εκ νέου τις διαδικασίες στην ΕΔΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το κέρδος Βαρνάβα, το πείσμα Σιζόπουλου και η ευθύνη των υπολοίπων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικηγορικό γραφείο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε. που εκπροσωπεί τον κ. Τερέπεη, προσέφυγε στο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας μονομερές διάταγμα με το οποίο στην ουσία παγώνουν οι αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ, δηλαδή την αντικατάσταση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, εάν δεν παραιτείτο από μόνος του εντός δέκα ημερών,  κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την παράδοση του μητρώου στον διάδοχο του. Σημειώνεται πως το νέο διάταγμα που εξασφάλισε ο Μιχάλης Τερέπεης, έρχεται μόλις δύο μέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία που δόθηκε στον ίδιο από το Έκτακτο Συνέδριο της ΕΔΕΚ, για να παραιτηθεί. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κατατέθηκε ως τεκμήριο το μητρώο που κατέχει ο Μιχάλης Τερέπεης, με βάση το καταστατικό, και το οποίο αποτελεί το μητρώο εκκίνησης και το υπόβαθρο της εξέτασης του υφιστάμενου μητρώου, το οποίο ο Μαρίνος Σιζόπουλος, όπως ανέφερε, κατείχε ο Μαρίνος Σιζόπουλος και παραδόθηκε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων για να πραγματοποιείτο το Τακτικό Συνέδριο και οι εκλογές.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως το μητρώο, που κατατέθηκε τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, να φυλαχθεί από τον αρχιπρωτοκολλητή. Στην πλευρά του Μαρίνου Σιζόπουλου δόθηκε χρόνος και μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να καταθέσει τις ενστάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ρίζα του προβλήματος και ο τρίτος δρόμος για απεμπλοκή από την κρίση

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται καθοριστική κι αυτό διοτί ενδεχομένως να προκύψουν εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ να κληθεί να καταθέσει το μητρώο που ο ίδιος παρέδωσε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων, στα πλαίσια της διαδικασίας. Οι δικηγόροι του κ. Τερέπεη, μεταξύ άλλων υπέδειξαν στο Δικαστήριο πως ο πελάτης τους δεν διεκδικεί κανένα αξίωμα, αλλά είναι ο θεματοφύλακας του μητρώου, κάτι που δείχνει και την ανιδιοτέλεια των ενεργειών του, εξού και προσέφυγε στο Δικαστήριο, το οποίο το έλαβε υπόψη.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον Δικαστηρίου υπάρχουν άλλες δύο προσφυγές, η μία των τριών υποψηφίων της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας και η άλλη των δεκαπέντε υποψηφίων της Κεντρικής Επιτροπής. Στην πρώτη περίπτωση επίσης εξασφαλίστηκαν τέσσερα διατάγματα, με τα οποία, μεταξύ άλλων, αναστέλλεται η λειτουργία της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Λευκωσία, ενώ αναστέλλεται η εκλογή των μελών που προέκυψαν από τις εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου. 

Και στις δύο εν λόγω προσφυγές, κοινό αίτημα είναι ο έλεγχος του μητρώου του κόμματος. 

 

Δειτε Επισης

Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος