Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αποσύρει ο Βαρνάβα για προεδρία, καλεί Σιζόπουλο σε παραίτηση-Η πρότασή του

  31/10/2021 13:53
Αποσύρει ο Βαρνάβα για προεδρία, καλεί Σιζόπουλο σε παραίτηση-Η πρότασή του

Αποσύρει ο Βαρνάβα για προεδρία, καλεί Σιζόπουλο σε παραίτηση-Η πρότασή του

  31/10/2021 13:53

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, για την προεδρία της ΕΔΕΚ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος την ίδια ώρα, καλεί τον μέχρι σήμερα ανθυποψήφιό του και πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο «ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς την ιστορική μας Παράταξη και αν πραγματικά θέλουμε να την διασώσουμε» να αποσύρει κι αυτός την υποψηφιότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κιττής, Κολοκασίδης και τώρα ΕΔΕΚ-Πώς άνοιξε ο δρόμος για προσφυγές από κόμματα

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Βαρνάβα προτείνει να οριστεί «μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Κινήματος, με επικεφαλής τους δύο παλαιούς βουλευτές του Κινήματος, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, όπως επίσης και από ιστορικά στελέχη του Κινήματος, οι οποίοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα συναίνεσης, συναγωνιστικότητας και αλληλοσεβασμού, με στόχο αυτή η Επιτροπή να οδηγήσει το Κίνημα μέχρι και τον Μάιο του 2022,  σε Εκλογικό Συνέδριο μέσα από το οποίο να εκλεγεί η νέα ηγεσία».

Θεωρώ, αναφέρει ο Γιώργος Βαρνάβα, «ότι εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση μου, με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι οποιεσδήποτε δημόσιες αντιπαραθέσεις και θα υπάρξει η περίοδος μερικών μηνών μέχρι το Εκλογικό Συνέδριο, χρόνος κατά τον οποίο να καταβληθεί προσπάθεια επούλωσης σοβαρών πληγών που έχουν δημιουργηθεί. Η εν λόγω Επιτροπή να οδηγήσει το Κίνημα στο Εκλογικό Συνέδριο μ’ ένα καθαρό μητρώο μελών, όπου κανένας δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «με αυτή μου την δημόσια Δήλωση – Πρόταση ανακοινώνω την απόσυρση της υποψηφιότητας μου για την θέση του Προέδρου του Κινήματος. Αναμένω την θετική ανταπόκριση εκ μέρους και του ανθυποψηφίου μου Μαρίνου Σιζόπουλου στην πρόταση μου αυτή, εάν πραγματικός στόχος όλων μας είναι η ενότητα και δημιουργία κλίματος συναγωνιστικότητας μέσα στο Κίνημα μας. Προσωπικά θα παραμείνω απλός στρατιώτης στο Κίνημα ο οποίος θα στηρίξει την οποιαδήποτε προσπάθεια για ενότητα, και ανάπτυξη της συναγωνιστικότητας εντός του Κινήματος μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με απόσπασμα της απόφαση Δικαστηρίου απαντά στα περί παραίτησης Σιζόπουλου η ΕΔΕΚ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βαρνάβα, «είναι με συναίσθημα ευθύνης έναντι του ιστορικού μας Ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, των ηρώων της ιστορικής μας πολιτικής παράταξης, Δώρου Λοίζου, Κόκου Φωτίου και τόσων άλλων, όπως επίσης των χιλιάδων πραγματικών και γνήσιων Εδεκιτών που αγωνίστηκαν για να δημιουργήσουν ένα δυνατό Σοσιαλιστικό Κίνημα στον τόπο μας, το οποίο να υπερασπίζεται τον απλό άνθρωπο και να παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία, που προβαίνω σήμερα στην πιο κάτω δήλωση».

Προσθέτει πως όταν στις 27 Ιουλίου 2021 εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Κινήματος «έθετα ενώπιον μου, αλλά και ενώπιον όλων των μελών και στελεχών του Κινήματος πολύ σημαντικούς στόχους, με  βασικότερους την ενότητα και την ανάπτυξη της συναγωνιστικότητας μέσα στο Κίνημα μας, στοιχεία τα οποία είναι άγνωστα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη τα τελευταία χρόνια».

Είναι με πολύ μεγάλο προβληματισμό και πόνο ψυχής, συνεχίζει, που παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν μέσα στο Κίνημα, τα οποία δυστυχώς έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωστρέφειας, αλλά και μια εικόνα απαξίωσης ανάμεσα στην κοινωνία, όπως αναφέρει.

Παραβιάσεις του Καταστατικού του Κινήματος,  μη σεβασμός στις αποφάσεις θεσμών, όπως των δικαστηρίων, η επίκληση από την μια της ενότητας και από την άλλη οι δημόσιες τοποθετήσεις με βαριές κατηγορίες εναντίον συναγωνιστών οι οποίοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους προσφέροντας στο Κίνημα, ο τρόπος αντιμετώπισης συναγωνιστών που έχουν διαφορετική άποψη, «είναι η δημόσια εικόνα που χαρακτηρίζει σήμερα το Κίνημα μας».

Η σταθερή άρνηση του Μαρίνου Σιζόπουλου, υπογραμμίζει, στην προσωπική του έκκληση, όπως και στις εκκλήσεις δεκάδων μελών και στελεχών για έλεγχο του Μητρώου Μελών, με διάφορους τρόπους εντός του Κινήματος, «ώστε να οδηγηθούμε μ’ ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο Μητρώο Μελών σ’ ένα έντιμο Εκλογικό Συνέδριο, ήταν αυτό που υποχρέωσε ένα αριθμό συναγωνιστών να προσφύγουν ακόμη και στο δικαστήριο ως τη μοναδική διέξοδο η οποία απέμεινε.

Να υπογραμμίσω ότι οι πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων, η πρώτη για ακύρωση του διατάγματος για την διεξαγωγή του Εκλογικού Συνεδρίου, η οποία βασίστηκε όχι στην ουσία της προσφυγής αλλά πάνω σε διαδικαστικά θέματα, όπως και η δεύτερη ενδιάμεση απόφαση, η οποία επί τις ουσίας αρχικά επιβεβαιώνει αυτά τα οποία οι συναγωνιστές κατάγγειλαν, καθώς επίσης δικαιώνει πλήρως τον συναγωνιστή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, δημιουργούν νέες αντιπαραθέσεις με αποτέλεσμα να βαθαίνει όλο και περισσότερο το ρήγμα μέσα στο Κίνημα μας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαρνάβα σημειώνει πως το Κίνημα έφτασε στο σημείο, ακόμη και για το αυτονόητο, δηλαδή την διεξαγωγή ενός έντιμου εκλογικού συνεδρίου να βασίζεται στις δικαστικές αποφάσεις, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Προέδρου για έλεγχο του Μητρώου των Μελών. Γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει εντός του Κινήματος σοβαρά προβλήματα, μέχρι και του σημείου συναγωνιστές οι οποίοι κάποτε έδιναν κοινούς αγώνες για το Κίνημα μας, σήμερα να αλληλοκατηγορούνται δημόσια. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η εικόνα του Κινήματος εντός της ευρύτερης κοινωνίας να πληγεί ανεπανόρθωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επισφράγισαν το χάος, επέτειναν το αδιέξοδο οι δικαστικές αποφάσεις για ΕΔΕΚ

«Ακόμη, η προσπάθεια από τον Μαρίνο Σιζόπουλο συγκάλυψης των οικονομικών ατασθαλιών οι οποίες προέκυψαν με την χρήση κομματικών χρημάτων από τον τέως Οικονομικό Διευθυντή για προσωπικές επιχειρήσεις, όπως επίσης  και η πιθανότητα ο οικονομικός έλεγχος που υπόκειται το Κίνημα από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας  να αποκαλύψει περισσότερα προβλήματα στα οικονομικά του Κινήματος, είναι τα αίτια που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν μεγάλη εσωστρέφεια στο Κίνημα.

Η κομματική μου συνείδηση σε συνδυασμό  με όλα όσα προανέφερα, δεν μου αφήνει περιθώρια από το δημόσια να καταθέσω την πιο κάτω πρόταση, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να διασώσει το Κίνημα και να καταδείξει ποιος στην πραγματικότητα είναι αυτός που ενδιαφέρεται για την καρέκλα και ποιος όχι».

Σημειώνει πως όπως έχουν σήμερα διαμορφωθεί τα δεδομένα μέσα στο Κίνημα, όποιος εκ των δύο υποψηφίων εκλεγεί στην θέση του Προέδρου, το Κίνημα θα παραμείνει διχασμένο λόγω της εσωστρέφειας και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και διαιωνίζουν συναγωνιστές, υποστηρικτές του ανθυποψήφιου του, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν, αλλά ούτε και να σεβαστούν την αντίθετη άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας