Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτό είναι το διάταγμα που μπλοκάρει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΕΔΕΚ

  02/11/2021 16:32
Αυτό είναι το διάταγμα που μπλοκάρει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΕΔΕΚ

Αυτό είναι το διάταγμα που μπλοκάρει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΕΔΕΚ

  02/11/2021 16:32

Στα γραφεία της ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα στον Διευθυντή του κόμματος, επιδόθηκε σήμερα το νέο διάταγμα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αυτή τη φορά μετά από αίτηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλη Τερέπεη. Ο κ. Τερέπεης μέσω των δικηγόρων του ζήτησε και εξασφάλισε Διάταγμα που αναστέλλει τις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ της 24ης Οκτωβρίου, που μεταξύ άλλων προβλέπει την απομάκρυνση από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. και του μέλους της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων.   

Ειδικότερα, το Δικαστήριο αφού άκουσε τις θέσεις των δικηγόρων του Μιχάλη Τερέπεη, Θεοφάνη Ανδρέου και Στέφανη Ανδρέου, εξέδωσε το διάταγμα που όπως αναφέρεται, «διατάττει και απαγορεύει στην ΕΔΕΚ και/ή στους αντιπροσώπους τους και/ή στους αξιωματούχους τους και/ή στα συλλογικά τους όργανα και/ή στα οποιαδήποτε σώματα και/ή όργανα αυτών και/ή στους υπαλλήλους και/ή στους υπηρέτες τους, την εκτέλεση και/ή με οποιοδήποτε τρόπο υλοποίηση των επίδικων αποφάσεων του Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Σ. ΕΔΕΚ ημερ. 24/10/2021».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων οι αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου, ανέστελλαν την ιδιότητα του Μιχάλη Τερέπεη ως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων και τον καλούσαν να υποβάλει την παραίτηση του εντός των επόμενων 10 ημερών αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα καλείτο η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ να προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση του.

Μάλιστα το Δικαστήριο υπογραμμίζει πως εάν οι εναγόμενοι παραλείψουν να συμμορφωθούν αμέσως μετά την επίδοση του διατάγματος, «οι κατά νόμον υπεύθυνοι υπόκεισθε σε σύλληψη, η δε περιουσία σας σε κατάσχεση».

4051717124296481 ScreenHunter 2634

4051717027263237 ScreenHunter 2633

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας