Απασφάλισε η Κυβέρνηση...Τα έσοδα Νικόλα, το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς και ο Ζαννέτος

Στην αντεπίθεση περνά η Κυβέρνηση, η οποία αντιστρέφει τα πυρά σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, μετά τις επικρίσεις τόσο για τα ζητήματα της διαφθοράς, όσο και για τις αποκαλύψεις που εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, στις αιτήσεις για πολιτογραφήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χαρακώματα Κυβέρνηση και αντιπολίτευση με φόντο τον Γενικό Ελεγκτή

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, απαντώντας στο ΔΗΚΟ αναφέρει ότι, «ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο. Ποτέ, όμως, δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να έχει έσοδα από το δικηγορικό του γραφείο, για χρόνια μετά την ισχυριζόμενη αποξένωση των μετοχών του από το δικηγορικό γραφείο».
 
Διερωτάται επίσης «πώς είναι δυνατόν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να δηλώνει επίσημα έσοδα από το δικηγορικό γραφείο όταν δεν ασκεί δικηγορία και δεν έχει δικηγορικό γραφείο»; Και συνεχίζει λέγοντας πως, «ποτέ ο κ. Παπαδόπουλος δεν εξήγησε σε ποιον μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του στο δικηγορικό του γραφείο και με ποιους όρους».
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Κούσιος σημειώνει πως, «κατηγορεί ατεκμηρίωτα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διατηρεί δικηγορικό γραφείο. Ξεχνά, επίσης, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς στο οποίο εμπλέκεται το Γραφείο και η οικογένεια του και που αυτό το σκάνδαλο ήταν που οδήγησε τη διεθνή κοινότητα να μας θέσει στο στόχαστρο της και να κατηγορηθεί η Κύπρος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κάτι που είναι πολύ γνωστό πού οδήγησε».
 
Παράλληλα, υποδεικνύει στον Νικόλα Παπαδόπουλο, «προτού ρίξει λάσπη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και το έπραξε, τον διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και την παραχώρηση πολιτογραφήσεων σε μια οιονεί δικαστική διαδικασία, όπως ακριβώς έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος υποδεικνύει «ας πάψει, επιτέλους, ο κ. Παπαδόπουλος να υποτιμά την ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή και τον ρόλο της, όπως επίσης και έμμεσα να προσβάλλει την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και το κύρος των μελών της. Ας πάψει να εργαλιοποιεί πολιτικά τον Γενικό Ελεγκτή καθιστώντας τον βραχίονα του κόμματος του για τους μικροκομματικούς πολιτικούς του σχεδιασμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-Η υποκρισία Νικόλα, η σύνδεση με Τζιοβάνη και ο πολιτικός συνεργάτης Οδυσσέας

Κατηγορεί ΑΚΕΛ για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση
Την ίδια ώρα, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης, «συνεχίζει τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση και την παντελή διαστρέβλωση, στην προσπάθεια του να αποσείσει την ανάμιξη του, αλλά και των στελεχών του στη διαφθορά, αποκαλώντας, μάλιστα, πολιτικό κρατούμενο, στέλεχος του που καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς (Βενιζέλος Ζαννέτος) και παραγνωρίζοντας την ανάμιξη βουλευτή, μέλους του ανώτατου καθοδηγητικού του οργάνου και χορηγού του, στο γνωστό ρεπορτάζ του Al Jazeera».
 
Σημειώνει εξάλλου πως «κανένας απολύτως δείκτης διαφθοράς δεν παρουσιάζει αύξηση. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Moneyval και η Greco επισημαίνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κύπρο, στα θέματα πάταξης της διαφθοράς».
 
Η μοναδική αύξηση που καταγράφεται, συνεχίζει ο κ. Κούσιος, «αναφέρεται στο αίσθημα του λαού για τη διαφθορά και αφορά τους δείκτες που μετρούν την αντίληψη για τη διαφθορά. Αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των πολλών ποινικών υποθέσεων που καταχωρήθηκαν στα Δικαστήρια και τις καταδίκες που καταγράφηκαν εναντίον πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, κατά την οποία κανένα σκάνδαλο δεν έχει συγκαλυφθεί, αλλά, αντιθέτως, τα πάντα διερευνώνται ανεξάρτητα με το ποιοι εμπλέκονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χ. Γεωργιάδης: Θέλει αποσταθεροποίηση το ΔΗΚΟ, στοχοποιήθηκα από τον Οδυσσέα

Η απάντηση Νικόλα στην Κυβέρνηση

Στα όσα του καταλογίζει η Κυβέρνηση, απάντησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε «όταν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν έχει επιχειρήματα τότε θυμάται τον Μιλοσεβιτς. Θα ήταν αστείο αν η διαφθορά τους δεν ήταν τραγική. Ξέχασε όμως ο ⁦Κυριάκος Κούσιος⁩ να μας πει γιατί πρόσωπο που αναφέρεται στα Panama Papers έδωσε €50.000 στον ΔΗΣΥ και πήρε διαβατήριο».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον