Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-Η υποκρισία Νικόλα, η σύνδεση με Τζιοβάνη και ο πολιτικός συνεργάτης Οδυσσέας

Σφοδρή επίθεση στο ΔΗΚΟ, εξαπολύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στον απόηχο και της δημοσιοποίησης από την εφημερίδα Χαραυγή, της λίστας με τα δικηγορικά γραφεία που αιτήθηκαν πολιτογραφήσεις, βάση της οποίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος φέρεται να συνεργάστηκε με τον παραιτηθέντα βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη, ο οποίος είχε εμπλοκή στο βίντεο του Al jazeera. 
 
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως «έχει σήμερα αναδειχθεί η υποκρισία του προέδρου του ΔΗΚΟ σε όλη της την έκταση. Στενός συνεργάτης του κ. Τζιοβάνη μέσω του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου. Με εκτενή εμπλοκή στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Καταγγέλλει τη διαπλοκή αυτός που ήταν μέσα σε όλα».
 
Παράλληλα, αναφέρει πως «ζητά εξηγήσεις ο ακριβοπληρωμένος δικηγόρος της Λαϊκής και του Συνεργατισμού», ενώ υποδεικνύει πως «κρύβεται πίσω από τον πολιτικό του συνεργάτη, τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για να προκαλέσει πολιτική και οικονομική κρίση. Οδηγεί τη χώρα μας σε περιπέτειες, για να επιβιώσει πολιτικά».
Διαφορετική ανάγνωση από ΑΚΕΛ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «για ακόμα μια φορά προκύπτει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την κυβέρνηση μετά από τη δημοσιοποίηση της λίστας παρόχων "χρυσών" διαβατηρίων στην εφημερίδα "Χαραυγή". Όπως αποκαλύπτεται, πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ περιλαμβάνονται σε αυτή». 
 
Το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει εξάλλου πως «η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης για έκδοση "χρυσών" διαβατηρίων ασφαλώς δεν αποτελεί παρανομία. Αποτελεί όμως σοβαρή σύγκρουση συμφέροντος και θεσμική εκτροπή, όταν μέλη της κυβέρνησης, που είναι πάροχοι υπηρεσιών "χρυσών" διαβατηρίων, αποφασίζουν για τον εαυτό τους και -προφανώς- εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αν αυτό συνέβαινε σε κάποια ευνομούμενη χώρα, στην οποία η κυβέρνηση σέβεται το κράτος δικαίου, θα υπήρχαν απολογίες, ανάληψη ευθυνών και παραιτήσεις».

Επισημαίνει εξάλλου ότι «στην Κύπρο όμως της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τόσο ο Πρόεδρος όσο και το κυβερνών κόμμα το θεωρούν φυσιολογικό και καθόλου μεμπτό. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδίδει τα όσα του καταλογίζονται στο θέμα, σε "κτυπήματα κάτω από τη μέση". Αυτό είναι ενδεικτικό του ύφους και του ήθους με το οποίο οι κυβερνώντες διαχειρίζονται την εξουσία».

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ, υποδεκνύει ότι «αυτό το σκηνικό εξηγεί γιατί η Κύπρος από το 2013 και εντεύθεν κατρακυλά στους διεθνείς δείκτες διαπλοκής και διαφθοράς. Το πρόβλημα ξεκινά από τα πάνω…»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Το όχι στην πρόταση Κληρίδη, οι γνωματεύσεις ευαγγέλιο και ο ΔΗΚΟς τους Ελεγκτής

Δειτε Επισης

Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)