Στα χαρακώματα Κυβέρνηση και αντιπολίτευση με φόντο τον Γενικό Ελεγκτή

Στα χαρακώματα Κυβέρνηση και αντιπολίτευση με φόντο την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις και τον εκβιασμό του ΔΗΚΟ, πως θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό, εάν δεν παραχωρηθούν στοιχεία στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ώστε να διεξάγει την έρευνά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-Η υποκρισία Νικόλα, η σύνδεση με Τζιοβάνη και ο πολιτικός συνεργάτης Οδυσσέας

Τα κόμματα, ανταλλάζουν ασταμάτητα πυρά, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Χαραυγή, της λίστας με τα δικηγορικά γραφεία που αιτήθηκαν πολιτογραφήσεις.
 
Ο ΔΗΣΥ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του, Δημήτρης Δημητρίου, εξαπέλυσε επίθεση προς το ΔΗΚΟ. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου «έχει σήμερα αναδειχθεί η υποκρισία του προέδρου του ΔΗΚΟ σε όλη της την έκταση. Στενός συνεργάτης του κ. Τζιοβάνη μέσω του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου. Με εκτενή εμπλοκή στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Καταγγέλλει τη διαπλοκή αυτός που ήταν μέσα σε όλα».
 
Παράλληλα, σημείωσε πως «ζητά εξηγήσεις ο ακριβοπληρωμένος δικηγόρος της Λαϊκής και του Συνεργατισμού», ενώ υποδεικνύει πως «κρύβεται πίσω από τον πολιτικό του συνεργάτη, τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για να προκαλέσει πολιτική και οικονομική κρίση. Οδηγεί τη χώρα μας σε περιπέτειες, για να επιβιώσει πολιτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χ. Γεωργιάδης: Θέλει αποσταθεροποίηση το ΔΗΚΟ, στοχοποιήθηκα από τον Οδυσσέα

Διαφορετική ανάγνωση από ΑΚΕΛ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «για ακόμα μια φορά προκύπτει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την κυβέρνηση μετά από τη δημοσιοποίηση της λίστας παρόχων "χρυσών" διαβατηρίων στην εφημερίδα "Χαραυγή". Όπως αποκαλύπτεται, πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ περιλαμβάνονται σε αυτή». 
 
Το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει εξάλλου πως «η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης για έκδοση "χρυσών" διαβατηρίων ασφαλώς δεν αποτελεί παρανομία. Αποτελεί όμως σοβαρή σύγκρουση συμφέροντος και θεσμική εκτροπή, όταν μέλη της κυβέρνησης, που είναι πάροχοι υπηρεσιών "χρυσών" διαβατηρίων, αποφασίζουν για τον εαυτό τους και -προφανώς- εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αν αυτό συνέβαινε σε κάποια ευνομούμενη χώρα, στην οποία η κυβέρνηση σέβεται το κράτος δικαίου, θα υπήρχαν απολογίες, ανάληψη ευθυνών και παραιτήσεις».

Επισημαίνει εξάλλου ότι «στην Κύπρο όμως της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τόσο ο Πρόεδρος όσο και το κυβερνών κόμμα το θεωρούν φυσιολογικό και καθόλου μεμπτό. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδίδει τα όσα του καταλογίζονται στο θέμα, σε "κτυπήματα κάτω από τη μέση". Αυτό είναι ενδεικτικό του ύφους και του ήθους με το οποίο οι κυβερνώντες διαχειρίζονται την εξουσία».

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ, υποδεικνύει ότι «αυτό το σκηνικό εξηγεί γιατί η Κύπρος από το 2013 και εντεύθεν κατρακυλά στους διεθνείς δείκτες διαπλοκής και διαφθοράς. Το πρόβλημα ξεκινά από τα πάνω…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το όχι στην πρόταση Κληρίδη, οι γνωματεύσεις ευαγγέλιο και ο ΔΗΚΟς τους Ελεγκτής

«Ο πανικός της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ δεν κρύβεται»
Απαντώντας στον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι «ο πανικός της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, πλέον δεν κρύβεται. Η ένταση της λάσπης και της ψευδολογίας δείχνουν το μέγεθος της απόγνωσης τους». 
 
Αναφέρει εξάλλου πως «τα πράγματα είναι απλά:
 
Ας δώσουν τώρα τα αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που φοβάται την αποκάλυψη των σκανδάλων, των διαπλεκόμενων της συμφερόντων και των ευθυνών που την  βαραίνουν».
 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους