Θέλει πάση θυσία τον Φουρλά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

Στην τελική ευθεία των εσωκομματικών διεργασιών του για καταρτισμό του ψηφοδελτίου του για τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Μάιου εισέρχεται από αύριο ο ΔΗΣΥ.
 
Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος συνέρχεται για να καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα στη βάση των οποίων θα κινηθεί το κόμμα, με στόχο το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές να είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.  
 
Υποψηφιότητες που με τα ισχύοντα δεδομένα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι αυτές του νυν ευρωβουλευτή και αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τορναρίτη, καθώς και της βουλευτού Λεμεσού Ελένης Σταύρου, η οποία ήδη εξήγγειλε την υποψηφιότητά της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές στον ΔΗΣΥ η Ελένη Σταύρου-Χαμός για το «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις»

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται ο REPORTER, αποδέχτης ισχυρών πιέσεων από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι ο δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος όμως δεν έχει δώσει ακόμη την οριστική του απάντηση, κατά πόσο θ’ αποδεχθεί ή όχι.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον ΔΗΣΥ κατέχουν δημοσκοπήσεις βάσει των οποίων ο κ. Φουρλάς, σε περίπτωση συμπερίληψής του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, φαίνεται να διατηρεί αρκετές πιθανότητες εκλογής, καθότι φέρεται να έρχεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.
 
Το γεγονός αυτό, προκαλεί μεν ανησυχία ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους του ΔΗΣΥ που φλερτάρουν με την Ευρωβουλή, ωστόσο ο Λουκάς Φουρλάς αποτελεί προσωπική επιλογή και διακαή πόθο του προέδρου του κόμματος.
 
Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που ο ίδιος αποδεχθεί την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, η συμπερίληψη του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
 
Έντονες πιέσεις για να καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος δέχεται και η αντιπρόεδρος της παράταξης Στέλλα Κυριακίδου, η οποία διατηρεί ενστάσεις, δεδομένου ότι προτεραιότητά της είναι η διαδοχή του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
 
Η ηγεσία του ΔΗΣΥ πρότεινε στην κ. Κυριακίδου να αποδεχθεί να κατέλθει στις Ευρωεκλογές και σε περίπτωση εκλογής της να παραιτηθεί για να καταλάβει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, κάτι ωστόσο που η ίδια θεωρεί πως δεν θα ήταν ορθό έναντι των ψηφοφόρων της.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνουν ένα-ένα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψήνουν…βόμβα με Αντιγόνη Παπαδοπούλου στην ΔΗΠΑ για Ευρωεκλογές

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα