Κλειδώνουν ένα-ένα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές

Ένα-ένα κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ενόψει των Ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση για τα καλά της προεκλογικής περιόδου.
 
Μετά το ΑΚΕΛ, που από το προπερασμένο Σάββατο ανακοίνωσε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του, σειρά πήρε χθες η ΕΔΕΚ, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της οποίας επικύρωσε την αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος στις Ευρωεκλογές και σφράγισε συνάμα το ψηφοδέλτιο.

Έτσι, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ έγιναν τα πρώτα δύο κόμματα, τα οποία ολοκλήρωσαν τη διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων τους και ρίχνονται στον προεκλογικό αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι εκλεκτοί του ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές είναι οι: Γιώργος Γεωργίου (βουλευτής Λάρνακας), Άθως Γεωργίου (γιατρός, μέλος Κεντρικής Επιτροπής), Niyazi Kızılyürek (ακαδημαϊκός), Γιώργος Κουκουμάς (νομικός, μέλος Κεντρικής Επιτροπής), Μαρίνα Νικολάου (πολιτικός επιστήμονας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής), Νεοκλής Συλικιώτης (ευρωβουλευτής).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ΑΚΕΛ παρουσίασε τους έξι υποψήφιους του για τις Ευρωεκλογές (pics)

Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, οι έξι εκλεκτοί των Σοσιαλιστών για τις Ευρωεκλογές είναι οι: Διομήδης Διομήδου (μέλος Κεντρικής Επιτροπής), Χρήστος Ιακώβου (Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών), Νατάσα Ιωάννου (δημοσιογράφος), Ηλίας Μυριάνθους (βουλευτής), Θέα Νικολάου (πρώην πρόεδρος γυναικείας οργάνωσης Κινήματος Αλληλεγγύη), Δημήτρης Παπαδάκης (ευρωβουλευτής).
 

Στον ΔΗΣΥ, τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θεωρούνται ήδη καπαρωμένες, με τον νυν ευρωβουλευτή και αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικεί την έδρα του στην Ευρωβουλή. Στις Βρυξέλλες φιλοδοξεί να μετακομίσει, διά του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης, ενώ τη δική της υποψηφιότητα έχει ήδη εξαγγείλει η βουλευτής Λεμεσού, Έλενα Σταύρου.

Όσον αφορά τις άλλες τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, φως ενδέχεται να ρίξει η αυριανή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο συνέρχεται για να ασχοληθεί ακριβώς με το θέμα του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές.
 
Στο ΔΗΚΟ, το ψηφοδέλτιο είναι συμπληρωμένο κατά τα πέντε έκτα. Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούττας, Ζαχαρίας Κουλίας, Ελένη Θεοχάρους και Κατερίνα Χριστοφίδου είναι οι πέντε εκλεκτοί του κόμματος, η ηγεσία του οποίου βρίσκεται στη αναζήτησή του έκτου υποψήφιου που θα συμπληρώσει την ΔΗΚΟική εξάδα για τις Ευρωεκλογές.
 
Σε Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους, ζυγίζουν τα επόμενα βήματά τους μετά το όχι που εισέπραξαν από τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ για συμμετοχή του στο κοινό ψηφοδέλτιο με το οποίο, ακόμα και μετά την εξέλιξη αυτή, τα δύο κόμματα αναμένεται να κατέλθουν στις Ευρωεκλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοινή επιθυμία Συμμαχίας-Οικολόγων να προχωρήσουν μαζί και χωρίς τον Λεβέντ
 
Στο πλαίσιο αυτό, Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης αναμένεται να τα πουν σήμερα για το πώς προχωράνε, με κοινή επιθυμία να είναι η συμπόρευση στις Ευρωεκλογές, παρά την χαλάστρα από Λεβέντ.
 
Ο αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, είναι οι δύο κομματικοί που σε περίπτωση ευόδωσης της συνεργασίας, θα καταλάβουν τις δύο από τις έξι θέσεις στο ψηφοδέλτιο.
 
Όσον αφορά το ΕΛΑΜ, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Γεάδη Γεάδη, καθώς και του Μάριου Βασιλείου (μέλος Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου).
 
Απ’ εκεί και πέρα, επιθυμία της ηγεσίας του ΕΛΑΜ είναι να υπάρξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και γυναικεία παρουσία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στη κούρσα των Ευρωεκλογών ετοιμάζεται να ριχθεί, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, και η Δημοκρατική Παράταξη του Μάριου Καρογιάν.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές