Άναψε φωτιές στον ΔΗΣΥ η Ελένη Σταύρου-Χαμός για το «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις»

Φωτιές εντός του ΔΗΣΥ, αλλά και αντιδράσεις από στελέχη και αξιωματούχους άλλων κομμάτων προκάλεσε η ανάρτηση της βουλευτού και υποψήφιας ευρωβουλευτού του κόμματος Ελένης Σταύρου, η οποία με φόντο το μνημείο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή-κατά το χθεσινό ετήσιο μνημόσυνό του στο οποίο παρέστη- έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook «Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις» και η «Η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξηγήσεις και από Αναστασιάδη ζητά το ΑΚΕΛ για τις αναφορές «φωτιά» της Σταύρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελένη Σταύρου: Ελλάδα-Κύπρος-Ένωσις, η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με δική του ανάρτηση στο twitter έσπευσε να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς στη βουλευτή του κόμματός του πως η «Ένωση είναι δεν ζήτημα για εμάς εδώ και δεκαετίες» και ότι «η μόνη μας έγνοια αυτή τη στιγμή είναι να επανενώσουμε την χώρα μας στα πλαίσια του ΟΗΕ και να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».
Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Τουρκοκύπριου ακτιβιστή, μέλους της πλατφόρμας Unite Cyprus Now Κεμάλ Μπαικαλί, στην οποία με προφανώς ειρωνική διάθεση έδινε συγχαρητήρια στον Αβέρωφ Νεοφύτου για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές και τον καλούσε να τοποθετηθεί κατά πόσο συμφωνεί με την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
 
Της Ελένης Σταύρου, πριν από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έσπευσε να απαντήσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, διαμηνύοντας στην κατά πάσα πιθανότητα συνυποψήφια του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές, πως «η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος…».

«Οι πράξεις, οι παραλείψεις μας, τα λεγόμενα μας κρίνονται καθημερινά. Δεν μίλησα με την ίδια για να καταλάβω τι εννοούσε. Ήταν αλήθεια πως όταν προκήρυξε τον αγώνα ο Αρχηγός Διγενής το σύνθημα ήταν η Ένωση με την Ελλάδα. Τώρα όμως διεκδικούμε την επανένωση της πατρίδας μας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει πολίτης που θέλει να καταργήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να γίνουμε ένα από τα πολλά νησιά της Ελλάδας», σχολιάσε εξάλλου ο Νίκος Τορναρίτης, μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha. 
 
Αντίδραση υπήρξε και από την ΝΕΔΗΣΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως «εν έτη 2019 στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας όσο αφορά το εθνικό μας θέμα, κάθε εκλελεγμένος αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να πολιτεύεται με πλήρη υπευθυνότητα. Συνθήματα προηγούμενων δεκαετιών που δεν ωφελούν σε τίποτα για την επανένωση της πατρίδας μας, παρά μόνο ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκίας, δεν έχουν θέση στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Η Ελένη Σταύρου επανήλθε μερικές ώρες αργότερα με νέα ανάρτηση στο facebook, στην οποία διευκρινίζει πως «το όραμα «’’Ελλάς- Κύπρος- ΕΝΩΣΗ’’ ενέπνευσε μεν τους Έλληνες της Κύπρου, που «αυτοπροαιρέτως», επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον Πολιτικό Στόχο μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευκρινίσεις Ελένης Σταύρου για το «Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις»

 
 
Εξω-συναγερμικές αντιδράσεις 
Η ανάρτηση της βουλευτού του ΔΗΣΥ δεν θα μπορούσε πάντως να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από στελέχη και αξιωματούχους άλλων κομμάτων, ενώ ποικίλα υπήρξαν τα σχόλια και από δεκάδες χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. 
 
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σήκωσε άμεσα το γάντι ζητώντας «εξηγήσεις» από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ενώ το θέμα σχολίασαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης και το μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης. Ο σάλος με την ανάρτηση της Ελένης Σταύρου προκάλεσε αρκετά σχόλια από χρήστες του twitter. 

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)