Κατέρχονται σε διαμαρτυρία οι αστυνομικοί-Έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε διαμαρτυρία κατέρχονται οι αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς τους, αφού όπως τόνισαν πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους στη δημόσια υπηρεσία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεδρία που είχαν το βράδυ της Τρίτης, αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε ειρηνική διαμαρτυρία, στις 23 Σεπτεμβρίου, έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Η διαμαρτυρία θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί, με τους αστυνομικούς να ζητούν διόρθωση του μισθού τους. 

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, είχε αναφέρει ότι η μισθοδοσία των αστυνομικών, βρίσκεται στα 990 ευρώ, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι ο Κατώτατος Μισθός καθορίστηκε στα 940 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Οι αστυνομικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε ολόκληρο τον κρατικό τομέα, ενώ έπρεπε να βρίσκονται επίπεδα πάνω από τους υπόλοιπους».

Πάντως, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.), διαβεβαιώνει ότι χειρίζεται το υψίστης σημασίας θέμα, όπως το χαρακτηρίζει και τους καλεί να μείνουν μακριά από ερασιτεχνισμούς και ακρότητες, ενώ χαρακτηρίζει άλλα μέλη της Δύναμης ως «νεοφανείς μεσσίες».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, «ως το μόνο δια Νόμου αρμόδιο Όργανο να διαπραγματεύεται τους όρους εργοδότησης και τα αιτήματα των Αστυνομικών στον θεσμοθετημένο μηχανισμό της Μ.Ε.Π.Α., μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της Αστυνομίας για τα ακόλουθα

Οι προσπάθειες για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των μελών έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και προς τούτο έχουν εκπονηθεί μάλιστα και επιστημονικές και αναλογιστικές μελέτες που καταδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος. Έκτοτε το θέμα είναι εγγεγραμμένο στους μηχανισμούς της Μ.Ε.Π.Α. και τα τελευταία δύο χρόνια οι διαβουλεύσεις και οι προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος έχουν εντατικοποιηθεί».

Σημειώνει πως «ο Σ.Α.Κ. με τη συμβολή και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., συνεχίζει να χειρίζεται το υψίστης σημασίας αυτό θέμα για τα μέλη, με τη κάθε σοβαρότητα και μακριά από ερασιτεχνισμούς, ακρότητες και λαϊκισμούς, που επιστρατεύονται από τους γνωστούς «νεοφανείς μεσσίες» που θέτουν σε κίνδυνο την αίσια πορεία του αιτήματος.

Τονίζει ακόμα ότι «Σ.Α.Κ. και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, διαβεβαιώνουμε τα μέλη της Αστυνομίας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν ουσιαστικές εξελίξεις».

Συνεπώς, καταλήγει «καλούμε τους συναδέλφους να κωφεύσουν στα καλέσματα για αψυχολόγητες ενέργειες και ακρότητες, που θέτουν σε κίνδυνο και διαταράσσουν τις προοπτικές για την επιτυχή κατάληξη του θέματος. Καταλήγοντας Σ.Α.Κ. και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., απευθύνουν έκκληση προς όλα τα Μέλη να περιβάλουν με εμπιστοσύνη εκείνους που με συνέπεια αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αγνοώντας εκείνους που έχουν συνηθίσει να οικειοποιούνται και να καπηλεύονται τα επιτεύγματα των άλλων. "Εν τη ενώσει η ισχύς"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών