Πίσω στις Αρχές ο φάκελος για το θάνατο της τρίχρονης-Οδηγίες από Σαββίδη

Παράταση πήραν οι έρευνες για το θάνατο της τρίχρονης Χριστίνας Πρωτοπαπά, που εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο, στις 14 Αυγούστου, κατόπιν οδηγιών που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θλίψη για το χαμό της μικρής Χριστίνας που έσβησε σε πισίνα-Την Τετάρτη η κηδεία

Την περασμένη εβδομάδα, ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στον Γιώργο Σαββίδη, όπως αναμενόταν και αφού μελετήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι ημέρες, δόθηκαν οδηγίες για λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων για την υπόθεση, ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια σημεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο φάκελος επιστράφηκε στους ανακριτές της Αστυνομίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις εξετάσεις και αναμένεται, πολύ σύντομα, να συμπληρώσουν ξανά τον φάκελο και να τον αποστείλουν για τρίτη φορά στην Εισαγγελία, ώστε να μελετηθεί.

Οι ίδιες πηγές, εκτιμούν ότι μετά την νέα κατάθεση του φακέλου, ο Γενικός Εισαγγελέας θα τον μελετήσει και θα καταλήξει εάν προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε, για το θάνατο της τρίχρονης Χριστίνας. Φαίνεται πάντως, ότι υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στις Αρχές, ως προς το τι συνέβη και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία, όμως τηρούν κάποιες αποστάσεις, αφού από τις συμπληρωματικές καταθέσεις που θα ληφθούν ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα.

Βάση των όσων έχουν ενώπιόν τους μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου, ωστόσο η απόφαση επαφίεται στον Γιώργο Σαββίδη, για το κατά πόσον από τα ευρήματα της έρευνας κρίνει ότι προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λήψη καταθέσεων για την τραγωδία με την τρίχρονη-Ήταν καθήκον δύο ναυαγοσώστες

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί γύρω στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου, την ώρα που η μικρή Χριστίνα είχε πει στους γονείς της ότι θα μετέβαινε στην πισίνα ανηλίκων του ξενοδοχείου που διέμεναν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αφού οι γονείς έδωσαν την έγκριση τους, η μικρή Χριστίνα μετέβη στο χώρο, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε, από άλλο λουόμενο και ναυαγοσώστη, χωρίς τις αισθήσεις της, στην πισίνα ενηλίκων του ξενοδοχείου και όχι σε αυτήν που είχε αναφέρει στους γονείς της, ότι θα πήγαινε.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι επέπλεε στην πισίνα, μεταφέρθηκε εκτός νερού, όπου επιχειρήθηκε ανάνηψή του, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατός της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον REPORTER, ότι πέραν των δύο ναυαγοσωστών που βρίσκονταν στο καθήκον, εντός της πισίνας υπήρχαν άλλα περίπου σαράντα με πενήντα άτομα, τα οποία δεν αντιλήφθηκαν, άγνωστο πώς, ότι η τρίχρονη ήταν χωρίς επίβλεψη και πνιγόταν.

Υπενθυμίζεται ότι από τη νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της τρίχρονης, που διενεργήθηκε στις 16 Αυγούστου από τους ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού, επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος.

Σημειώνεται πως η άτυχη Χριστίνα, δεν έφερε κακώσεις, αλλά ούτε αντιμετώπιζε οποιαδήποτε παθολογικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ευρήματα της νεκροτομής στην τρίχρονη Χριστίνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό