Επιστολή σε Δράκου για Διοικητή-«Αδιανόητη η επιστροφή εάν διαπιστωθούν ποινικά»

Η προαναγγελία της υπουργού Δικαιοσύνης για άρση της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την παράδοση του πορίσματος του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερευνά σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού ποινικά αδικήματα, έφερε την αντίδραση των δικηγόρων της Διεύθυνσης των Φυλακών, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στην Στέφη Δράκου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεκτείνει διαθεσιμότητα Κατσουνωτού η Δράκου, προανήγγειλε όμως επιστροφή του

Η υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας του Διοικητή για άλλες δέκα ημέρες, ωστόσο ανακοίνωσε την επιστροφή του με την παράδοση του πορίσματος στην Νομική Υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να αναμένει να τα ευρήματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα, προτού αποφασίσει για την επιστροφή του στο Σώμα. 

Γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων Τζο Τριανταφυλλίδη και Πάμπου Ιωαννίδη, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στην υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία της αναφέρουν πως η απόφαση της θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με το αποτέλεσμα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή, υποδεικνύοντας της πως η ανακοίνωση της επιστροφής του Διοικητή χωρίς πρώτα να γνωρίζει τα ευρήματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, είναι εσφαλμένη. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς την υπουργό αναφέρουν πως: «Ενεργούμε εκ μέρους των πελάτιδων μας  κ. Άννας Αριστοτέλους και κ. Αθηνάς Δημητρίου και αναφερόμενοι στις χθεσινές δηλώσεις σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα τον τερματισμό της διαθεσιμότητας του με την έκδοση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πορίσματος. Είναι η θέση μας ότι η πιο πάνω απόφαση σας είναι εσφαλμένη καθ΄ ότι η συνέχιση η μη της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού πρέπει να συναρτάται άμεσα με το αποτέλεσμα του πορίσματος. Εάν δηλαδή ο ποινικός ανακριτής διαπιστώσει ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του εν λόγω προσώπου τότε οπωσδήποτε η διαθεσιμότητα του πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και λήψη αποφάσεων από τη Νομική Υπηρεσία, όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «είναι κατά την άποψη μας αδιανόητο ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα της θέσης του στην περίπτωση που ποινικός ανακριτής θα έχει διαπιστώσει την διάπραξη εκ μέρους του ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων», ενώ καταλυτικά τονίζουν πως «ο τερματισμός ή η συνέχιση της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτού πρέπει να έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα διερευνηθεί η αδράνεια των υπηρεσιών για το σύστημα από την δεύτερη ποινική;

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»