Κατονόμασε υφιστάμενο του διοικητή της ΥΚΑΝ ο βαρυποινίτης-Ήταν οδηγός πολιτικού

Δεκάδες είναι οι καταθέσεις που βρίσκονται ενώπιον του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερευνά το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών και στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος παραμένει σε διαθεσιμότητα, ενώ η επιστροφή του στην υπηρεσία θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα προκύψουν σε βάρος του ποινικά αδικήματα.  

Οι έρευνες του ανακριτή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και έχει λάβει δεκάδες καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, τόσο εντός όσο και εκτός των Φυλακών, κάποιες εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από νομικούς κύκλους άκρως αποκαλυπτικές, ενώ ενώπιον του έχει κατατεθεί μεγάλος όγκος συνομιλιών, που φέρεται να έχει ο διοικητής της ΥΚΑΝ με τον βαρυποινίτη που καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κάδρο των προσώπων που διερευνώνται, είναι και υφιστάμενος αστυνομικός του Μιχάλη Κατσουνωτού και ο οποίος φαίνεται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες κατόπιν οδηγιών.

Μάλιστα, ο εν λόγω αστυνομικός κατονομάστηκε από τον ίδιο τον βαρυποινίτη, ενώ υπάρχει επιπρόσθετη μαρτυρία που φαίνεται να τον εμπλέκει, χωρίς ωστόσο στην παρούσα φάση να μπορούν να μεταδοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εν λόγω αστυνομικός ήταν οδηγός πολιτικού προσώπου, ενώ τώρα υπηρετεί στην ΥΚΑΝ. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή κατέθεσαν πρόσωπα, τόσο εντός όσο και εκτός φυλακών, που δείχνουν προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων που θα έπλητταν τη Διεύθυνση των Φυλακών, με την χρονική περίοδο να γυρίζει τον χρόνο πίσω. Υπενθυμίζεται πως στο κινητό του βαρυποινίτη εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων μηνύματα που έλεγαν:

-«Θέλω βίντεο τραβηγμένα από τις φυλακές… τζιάλα… Να φαίνονται οι χώροι των φυλακών κτλ. Και γενικά εάν έχει βίντεο με κρατούμενους που κάνουν έστω και αστεία ή οτιδήποτε θέλω τα. Αρκεί να καταλαβαίνουμε ότι είναι τραβηγμένα από κρατούμενους»

-«Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που τις κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω»

-«θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Στο επίκεντρο των ερευνών του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη είναι και τα ανταλλάγματα που φαίνεται να έλαβε ο βαρυποινίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό μέσω τρίτου, ενώ γίνεται αναφορά και στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, με τα μέλη του να καλούνται για κατάθεση. Επίσης, σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως κλήθηκαν και άλλα πρόσωπα, τα οποία έδειξαν παρεμβάσεις, με τα όσα ισχυρίστηκαν να διερευνώνται.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο βαρυποινίτης σε συνομιλία που είχε με τον αξιωματικό, τον καλεί να παραγγείλει GPS και μικρόφωνα, για να στήσουν παγίδα σε άλλα πρόσωπα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «εάν με βγάλουν έξω με το Parole νωρίτερα, θα είμαι οκ. Παράγγειλε μικρόφωνα, GPS και όσοι κάνουν δουλειές με ναρκωτικά όταν θα έρχονται στο βενζινάδικο για πλύσιμο του car τους, θα τους βάζω με το αυτοκίνητο και ξεκινάμε δουλειά πάνω τους. Θα έρχονται όλοι τζιαμέ κοντά μου».

Μάλιστα, υπάρχει μήνυμα του βαρυποινίτη σε άλλο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται στη συνομιλία του με τον διοικητή της ΥΚΑΝ, και όχι μόνο, ενώ φαίνεται να λέει «όταν βγω έξω θα πιάνω τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης προχωρεί με άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, έπειτα από την οποία θα δοθούν ενδεχομένως επιπρόσθετες απαντήσεις, σε ότι αφορά τόσο την χρονική περίοδο όσο και το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες του ποινικού ανακριτή έλαβαν παράταση μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ προέκυψαν μαρτυρίες που δεν ήταν προκαθορισμένες. Σημειώνεται πως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσωπα θέλησαν να καταθέσουν επιπρόσθετες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις οι κρατούμενοι-Καταγγέλλουν απειλές και παρεμβάσεις, έτοιμοι να δώσουν μαρτυρίες

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών