Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Τα πάνω κάτω έφεραν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της Αστυνομίας με την εμπλοκή ανώτατου στελέχους το οποίο επικοινωνούσε με βαρυποινίτη που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών σε πολυετή ποινή φυλάκισης, ζητώντας του μεταξύ άλλων στοιχεία και βίντεο που θα οδηγούσαν στην εξόντωση της Διευθύντριας των Φυλακών, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. 

Χρηματισμός, ανταλλάγματα, παράνομη επικοινωνία και ένας αξιωματικός να ψάχνει βίντεο, ακόμα και από την προσωπική ζωή της Διευθύντριας, την οποία όπως φαίνεται ήθελε χτυπήσει το στέλεχος της Δύναμης, είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που ήρθαν στο φως, τα όποια έσκασαν σαν βόμβα στην ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία τον τελευταίο καιρό βρέθηκε για διάφορα ζητήματα στο επίκεντρο των επικρίσεων.

Η άμεσα εμπλεκόμενη, Άννα Αριστοτέλους, βγήκε μπροστά εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του ανώτατου στελέχους, ενώ οι δικηγόροι της, Τζο Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, την Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να προβούν σε επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα. Σημειώνεται πως στη νομική ομάδα υπάρχουν και άλλοι δικηγόροι, ενώ ανάμεσα τους ήταν και ο Χάρης Πογιατζής, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε λόγω του διορισμού του στη θέση του Επιτρόπου στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Η νομική ομάδα της Διευθύντριας των Φυλακών, εξέτασε ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, χαρακτηρίζοντας τα πρωτοφανή, ενώ εντόπισαν σωρεία αδικημάτων,  τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ξεπερνούν τα είκοσι, μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμός, διαφθορά, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, να συμβουλεύει άλλο για διάπραξη ποινικού αδικήματος σύμφωνα άρθρο 22, συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος, άλλες συνωμοσίες κτλ. Οι δικηγόροι της κ. Αριστοτέλους αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ενώ θεωρούν δεδομένο πως ο αξιωματικός θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού βρίσκεται σε νευραλγικό πόστο και τα όλα ζητήματα που εγείρονται είναι άμεσα συνυφασμένα με τη θέση του.  

Μετά την καταγγελία τους, ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, αναμένεται να αποφασίσει τα επόμενα του βήματα, αφού πρώτα μελετηθούν τα στοιχεία και οι καταγγελίες, ωστόσο τόσο οι δικηγόροι όσο και η ίδια η Αριστοτέλους με δημόσιες δηλώσεις τους, διαμηνύουν πως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και πρόκειται για ξεκάθαρη πράξη διαφθοράς, και όχι μόνο, αφού πρόκειται για παράνομη συνομιλία, από παράνομο κινητό, για το οποίο ο αξιωματικός το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να ενημερώσει τη Διεύθυνση των Φυλακών για κατάσχεση του. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της κ. Αριστοτέλους, η οποία ανέφερε πως ο αξιωματικός είχε καθήκον να συνδράμει στη πάταξη του εγκλήματος και όχι να συμβάλει σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε στοιχεία στη Δράκου η Αριστοτέλους, οδηγίες για μέτρα ασφαλείας

Και άλλα μηνύματα δείχνουν σκευωρία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, όπως φαίνεται στόχος του ανώτατου στελέχους ήταν να πλήξει τη Διεύθυνση των Φυλακών, ώστε να απομακρυνθεί από τη θέση της, ζητώντας μάλιστα από τον βαρυποινίτη να βιαστεί, αφού φημολογείται πως θα φύγει σύντομα για άλλη θέση, λέγοντας του «θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

Επίσης, σε άλλο μήνυμα ο αξιωματικός, απαντώντας στον κρατούμενου που τον ενημερώνει πως ψάχνει βίντεο, του αναφέρει «το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που τις κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω».

Το σκάνδαλο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστό τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε κρατούμενους και προσωπικό, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε από τους κρατούμενους με ανοιχτή επιστολή που εξέδωσαν και την οποία απέστειλαν στην Βουλή, προβαίνοντας μάλιστα σε επιπρόσθετες καταγγελίες.

Επίσης, ανάμεσα στους κρατούμενους αλλά και τους δικηγόρους τους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάσσονται για την νομική οδό που θα ακολουθήσουν, φαίνεται να κυκλοφορούν διάφορα στοιχεία που δείχνουν μεθοδεύσεις και σκευωρίες.

Από τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως υπήρχε προσπάθεια να πληγεί το κύρος της Διεύθυνσης, κάτι που αποδεικνύεται και από νέα μηνύματα που φέρνει στο φως ο REPORTER.   

Συγκεκριμένα, φαίνεται να υπάρχει μήνυμα το οποίο αναφέρει:

«Θέλω βίντεο τραβηγμένα από τις φυλακές… τζιάλα… Να φαίνονται οι χώροι των φυλακών κτλ. Και γενικά εάν έχει βίντεο με κρατούμενους που κάνουν έστω και αστεία ή οτιδήποτε θέλω τα. Αρκεί να καταλαβαίνουμε ότι είναι τραβηγμένα από κρατούμενους».  

Επίσης, ο κρατούμενους σε άλλο μήνυμα αναφέρει πως «Τζιαμέ που εν θα μπόρω να τραβώ βίντεο θα τραβώ το φερμουάρ πάνω να με φαίνεται η κάμερα του τηλεφώνου τζαι να ακούσεις ομιλίες που να μιλώ μαζί τους», αναφερόμενος σε δεσμοφύλακες.

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε, υπάρχουν μηνύματα όπου ο κρατούμενος φαίνεται να έλαβε το ποσό των 150 ευρώ μέσω δεύτερου αστυνομικού, τον οποίο κατονομάζει, ενώ υπάρχει αναφορά για κλείσιμο υπόθεσης και για μεσολάβηση αναφορικά με την αίτηση του στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, υπάρχει μήνυμα όπου ο αξιωματικός τον ενημερώνει πως θα ζητήσει τον φάκελο συγκεκριμένης υπόθεσης τροχαίου που του ανέφερε ο κρατούμενος, η οποία δεν καταχωρήθηκε ακόμη, με το στέλεχος να υπόσχεται «θα προσπαθήσω να την κλείσω».

Ακολουθεί νέα συνομιλία, όπου ο αξιωματικός φαίνεται να του αναφέρει πως «θα του κλείσω την υπόθεση του … σου» (σ.σ συγγενικό του πρόσωπο), ενημερώνοντας τον πως ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης, λέγοντας του «δώσε μου λίγες μέρες και θα σου δώσω αποτέλεσμα». Στη συνέχεια, εντοπίζεται μήνυμα όπου ο αξιωματικός ενημερώνει τον βαρυποινίτη πως θα κλείσει την υπόθεση.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, εντοπίζεται μήνυμα το οποίο φαίνεται να αποστάλθηκε από τον αξιωματικό, το κινητό του οποίου εντοπίστηκε σε εφαρμογή και στο οποίο του έγραψε πως δεν θέλει να ξέρει κανείς τίποτα και πως «μόνο εγώ και εσύ μιλούμε», ενώ σε άλλο μήνυμα χαρακτηρίζει «ελεεινούς» δεσμοφύλακες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις, μιλά για πάταξη εγκλήματος, αλλά συνδράμει σε αυτό»

Προανήγγειλαν μαρτυρίες

Την ώρα που εξελίξεις ακολουθούσαν σαν ντόμινο, με την ηγεσία της Αστυνομίας και την υπουργό Δικαιοσύνης να βρίσκονται στην πρίζα ως προς το μέγεθος του σκανδάλου που είδε το φως της δημοσιότητας, η ανοιχτή επιστολή των κρατουμένων ήρθε να προανήγγειλε πιθανές νέες εξελίξεις.

Και αυτό διότι, στην ανοιχτή επιστολή τους οι κρατούμενοι, κατήγγειλαν δημόσια τον αξιωματικό για απειλές και παράνομες παρεμβάσεις σε διαδικασίες, δηλώνοντας έτοιμοι να προσκομίσουν και μαρτυρίες, προς τεκμηρίωση των λεχθέντων τους.

Όπως κατήγγειλαν, «ο συγκεκριμένος ίδιος αξιωματικός Αστυνομίας έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για να επέμβει στις διαδικασίες αποφυλάκισης τους με απευθείας επικοινωνίες με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης (parole)», ενώ έδειξαν απειλές λέγοντας πως, «έχει επανειλημμένα απειλήσει τους ιδίους και τις οικογένειάς τους με σκοπό να εκμεταλλευτεί την θέση του και επεμβαίνει ασταμάτητα στις ζωές των κατάδικων άμεσα ή έμμεσα με παρομοίους τρόπους όπως αυτούς που ακουστήκαν σήμερα».

Σε σχέση με υποδίκους, καταγγέλλουν, «ο συγκεκριμένος ίδιος αξιωματικός επεμβαίνει παράνομα και χωρίς καμία εξουσία στη μεταφορά κρατουμένων από τις Κεντρικές Φυλακές σε κρατητήρια με μοναδικό σκοπό να τους υποβάλει σε ταπεινωτική και βασανιστική μεταχείριση με στόχο και σκοπό να επηρεάσει την δίκαιη δική. Έχει απειλήσει αθώα άτομα, τα οποία γνωρίζει ότι είναι αθώα, με συνέχιση της κράτησης τους και ακόμα με την παρουσίαση μαρτυρίας ενάντιων τους για σκοπούς καταδίκης τους».

Παράλληλα, οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακίων ανέφεραν πως επιφυλάσσουν  τα δικαιώματα τους, ακόμα «για παρουσία και μαρτυρία για όλα τα πιο πάνω και αλλά περισσότερα περιστατικά τα οποία γνωρίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχηγός: Δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός πριν την γραπτή καταγγελία

Επανέφεραν το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Στο μεταξύ, την ώρα που το πρόγραμμα υπό προστασίας μαρτύρων, το οποίο είναι συνυφασμένο με τα καθήκοντα του ανώτατου αξιωματικού, το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για τις αναστολές ποινών βαρυποινιτών κατόπιν συμφωνίας για να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίες, με αποκορύφωμα την αναστολή της ποινής ισοβίτη του τετραπλού φονικού, οι κρατούμενοι στην επιστολή τους, το επαναφέρουν στο προσκήνιο, αφού και στο παρελθόν είχαν προβεί σε σοβαρές καταγγελίες.

Στην επιστολή τους οι κρατούμενοι, με υστερόγραφο τους αναφέρουν πως «είναι αδιανόητο αυτοί που κατηγορούν το Τμήμα Φυλακών για παραβιάσεις κανονισμών να επιδιώκουν επικοινωνίες με παράνομες σκοπούς και παράλληλα να κλείνουν τα μάτια τους στα όσα συμβαίνουν και λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Αστυνομίας και στο Συμβούλιο αποφυλακίσεως.

Πάντως, όπως μας ανέφεραν νομικοί κύκλοι, αριθμός κρατουμένων που γνωρίζει γεγονότα, είναι έτοιμος να καταθέσει, ενώ φαίνεται κάποιοι να έχουν ήδη μιλήσει.

Σημειώνεται πως για το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν ξανά καταγγελίες για την διαβίωση των μαρτύρων και μάλιστα στα πλαίσια δίκης όπου προβλήθηκαν φωτογραφίες με βαρυποινίτη να τρώει αμπελοπούλια, ενώ μετά τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκαν κινητά, γεγονός που επιβεβαίωσε άλλος μάρτυρας, επίσης ενώπιον Δικαστηρίου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόμματα καλούν Υπουργό, Αρχηγό και Εισαγγελέα-Ζητούν άμεσες ενέργειες

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους