Αναβρασμός μετά τα επεισόδια-Παίρνουν μέτρα οι Αρχές, στους δρόμους οι κάτοικοι

Αναβρασμός επικρατεί στην Έμπα, έπειτα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, μεταξύ Ελληνοκύπριων και αλλοδαπών, έξω από καφενείο του χωριού, με αφορμή παρατήρηση που έκανε Ε/κ σε Σύρο, για το χώρο που στάθμευσε το όχημα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγρια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και Κυπρίων σε καφενείο-Πέτρες, ρόπαλα και ζημιές (pics)

Εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα επεισόδια, με αλλοδαπούς να κρατούν μαχαίρια και Ελληνοκύπριο να απειλεί με όπλο τους αλλοδαπούς, θυμίζουν σκηνές που πριν λίγα χρόνια τις παρακολουθούσαν οι πολίτες μόνο στις διεθνείς ειδήσεις των βραδινών δελτίων. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, τέτοιες σκηνές μεταφέρθηκαν και στην Κύπρο, με την Αστυνομία να καλείται να αναλάβει δράση, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Από τα επεισόδια προέκυψαν τρεις συλλήψεις, δύο εκ των οποίων αφορούσαν Σύρους και μια εναντίον του Ελληνοκύπριου, που φαίνεται σε βίντεο να φωνάζει στους αλλοδαπούς, κρατώντας όπλο, «είσαι νεκρός. Πέθανες». Πρόκειται, όπως υποστήριξε αρμόδια πηγή στον REPORTER, για μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Έμπας, ο οποίος διαμένει στην περιοχή όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια και απείλησε τους Σύρους, γιατί φοβήθηκε για την σωματική ακεραιότητα της συζύγου και του δίχρονου παιδιού του, που βρίσκονταν στο μέρος που εκτυλίσσονταν τα επεισόδια.

Θορυβημένη η Αστυνομία

Οι Αρχές, πέραν των συλλήψεων στις οποίες προέβησαν, είναι θορυβημένες από την όλη κατάσταση που επικρατεί, αφού εκτιμούν ότι το πρόβλημα που υπήρχε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα, το οποίο άδειασε έπειτα από διάταγμα της Επάρχου Πάφου, μετακυλίστηκε στην Έμπα.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο σημειώθηκαν επεισόδια στο συγκρότημα της Χλώρακας, η Αστυνομία αποφάσισε να καταστρώσει πλάνο δράσης, με καθημερινούς ελέγχους, ώστε να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στου κατοίκους της περιοχής.

Το ίδιο θα συμβεί και στην περιοχή της Έμπας, έπειτα από τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω περιπολίες και αστυνόμευση της περιοχής, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση, η οποία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνουν έρευνες για το ενδεχόμενο στο χωριό να διαμένουν παράνομοι αλλοδαποί, αλλά και για άλλα αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Χλώρακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τη Χλώρακα χτυπούν το γκέτο στην Ορόκλινη-Φεύγουν ή χάνουν επιδόματα

Είδαν την Έπαρχο, δίνουν στοιχεία οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα, μετά τα επεισόδια, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου της Έμπας έλαβαν την απόφαση να συναντήσουν την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, πράγμα που συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ενημέρωσαν για την μετακίνηση 700 αλλοδαπών, αφρικανικής καταγωγής στην Έμπα, τα οποία εικάζουν ότι μετέβησαν στο χωριό από τη Χλώρακα, ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι είχαν και νέες αφίξεις Σύρων, οι οποίοι ήταν αυτοί που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Όπως ανέφερε στον REPORTER το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Περικλής Περικλέους, αριθμός Σύρων διαμένει για χρόνια στο χωριό τους και έχουν ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία, εργάζονται κανονικά και δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, όπως συνέβη, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει, με τους νεοφερμένους.

Ο κ. Περικλέους ανέφερε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι στοιβάζονται δέκα δέκα, σε διαμερίσματα των 60 τετραγωνικών, με την Έπαρχο να ζητά στοιχεία για τους χώρους διαμονής τους, ώστε να διεξαχθεί έρευνα που θα σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή-Χάθηκαν και αγνοούνται ένδεκα ασυνόδευτα παιδιά

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι κάτοικοι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας, έλαβε εξάλλου την απόφαση να κατέλθει σε ειρηνική διαμαρτυρία, σε συνεννόηση με τους πολίτες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτής, αφού εκτιμούν ότι τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι πολίτες, κατά τη διαμαρτυρία τους θα ζητήσουν ασφάλεια για την κοινότητα, ενώ αναμένεται ότι στο χώρο θα βρίσκονται μέλη κομμάτων, τα οποία καλέστηκαν να παραστούν στην εκδήλωση.

Η Αστυνομία είναι ενήμερη για το περιστατικό και αναμένεται να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για αποτροπή τυχόν δυσάρεστων περιστατικών, ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και αλλοδαπούς.

Μέσω της διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι ελπίζουν ότι θα ακουστεί η φωνή τους σε όλη την Κύπρο και οι αρμόδιοι θα ενσκύψουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, για να εξευρεθούν λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών