Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μετά τη Χλώρακα χτυπούν το γκέτο στην Ορόκλινη-Φεύγουν ή χάνουν επιδόματα

Γιώργος Χατζηπαναγή  15/04/2022 07:22
Μετά τη Χλώρακα χτυπούν το γκέτο στην Ορόκλινη-Φεύγουν ή χάνουν επιδόματα

Μετά τη Χλώρακα χτυπούν το γκέτο στην Ορόκλινη-Φεύγουν ή χάνουν επιδόματα

Γιώργος Χατζηπαναγή  15/04/2022 07:22

Την ίδια τακτική με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, για να μετακινηθούν οι αλλοδαποί που διέμεναν στο χώρο, εφαρμόζει η Κυβέρνηση και για την περίπτωση των έξι πολυκατοικιών στην Ορόκλινη, στις οποίες διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, περίπου 250 αλλοδαποί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή-Χάθηκαν και αγνοούνται ένδεκα ασυνόδευτα παιδιά

Στις εν λόγω πολυκατοικίες, μεταφέρεται όπως είχε καταγγείλει ο κοινοτάρχης Νεόφυτος Φακοντής, νερό αμφιβόλου ποιότητας, με τον Έπαρχο Λάρνακας να εκδίδει διάταγμα για απομάκρυνση των προσώπων που διαμένουν στο συγκεκριμένο χώρο, αφού με βάση τα τωρινά δεδομένα τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Αμέσως μετά την έκδοση διατάγματος από τον Έπαρχο, δόθηκαν οδηγίες από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε να σταματήσει το κράτος να καταβάλλει χρήματα στον ιδιοκτήτη για την ενοικίαση των διαμερισμάτων από τους αλλοδαπούς.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες όπως ενημερωθούν όλοι οι διαμένοντες πως στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιλύσει το πρόβλημα με το νερό, τότε θα αρθεί το διάταγμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στα διαμερίσματα είναι καλή και δεν κρίνονται ακατάλληλα για διαμονή.

Εξάλλου, οι αλλοδαποί ενημερώθηκαν ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε εντός τριών μηνών, χρονικό περιθώριο που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα που διαμένουν και να εξεύρουν άλλους χώρους. Εάν δεν εισακούσουν τη συγκεκριμένη εντολή, τότε θα τους αποκοπούν επιδόματα που λαμβάνουν. Ως εκ τούτου για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα επιδόματα τους κανονικά, θα πρέπει να επισυνάψουν νέο ενοικιαστήριο συμβόλαιο της νέας τους στέγης.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασιά Ανθούση, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε οδηγίες ώστε να εντοπιστούν πρώτιστα οι οικογένειες με παιδιά και να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορούν να μετακινηθούν στην Κοφίνου ή σε άλλο χώρο, όπου υπάρχει δυνατότητα.

Η παράνομη σύνδεση νερού, τα όμβρια ύδατα και οι αναφορές για αγοραίο έρωτα

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε καταγγείλει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, ο κοινοτάρχης Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής, ο ιδιοκτήτης των πολυκατοικιών είχε προβείς σε παρέμβαση στο δίκτυο άρδευσης της κοινότητας και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία παρέπεμψε την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι λόγω του μολυσμένου νερού που χρησιμοποιούν χρησιμοποιείτο στην πολυκατοικία, κάποιοι από τους διαμένοντες είχαν εμφανίσει εξανθήματα στο δέρμα τους, ενώ υπήρξε και λεχούσα η οποία διαβιούσε σε άθλιες συνθήκες.

Πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο κοινοτάρχης είχε ενημερωθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ότι κάποια πρόσωπα μεταβαίνουν στην περιοχή και παραλαμβάνουν με το όχημά τους κοπέλες από την Αφρική και λίγες ώρες αργότερα τις μεταφέρουν πίσω στο χώρο όπου τις παρέλαβαν.

Ο κ. Φακοντής είχε τονίσει ότι εκεί, «ανθεί ο αγοραίος έρωτας», όπως τον ενημέρωσαν και είχε σημειώσει ότι μπορεί οι μετανάστες να μην προκαλούν προβλήματα με επεισόδια και οχλαγωγία στην περιοχή, αλλά η περιοχή όπου βρίσκονται οι εν λόγω πολυκατοικίες έχει γκετοποιηθεί.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι διαμένουν σε αυτές τις πολυκατοικίες. Αυτά όλα είναι κατευθυνόμενα από το κράτος. Τους αφήνουν απ’ εδώ, τους αφήνουν απ’ εκεί. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Είπα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εργασίας ότι εάν δεν επιληφθούν θα τους πάρω με λεωφορεία και θα τους τους πάρω σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Γιατί η πρωτεύουσα δεν παίρνει μετανάστες και τους στέλνει σε άλλες περιοχές, όπως η Ορόκλινη, η Τερσεφάνου, η Λάρνακα και λοιπά», είπε χαρακτηριστικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας