Επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα και θρησκεία για κεκλεισμένων ο 32χρονος

Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη η διαδικασία προσωποκράτησης του 32χρονου Σύρου, ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία των δύο Ρωσίδων και υπέδειξε το χώρο ταφής τους, στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 32χρονο, έθεσε θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης και ζήτημα που αφορά στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του πελάτη της, ζητώντας η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Το Δικαστήριο συναίνεσε στο αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης και η διαδικασία διεξήχθη σε άδεια αίθουσα, με την Αστυνομία να ζητά και να λαμβάνει, άλλες οκτώ ημέρες προσωποκράτησης του υπόπτου, για να συνεχίσει τις έρευνες της και να συμπληρώσει τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδοχή Αρχηγού... «Χωρίς την υπόδειξη του δράστη δεν θα ήταν κατορθωτή η εξιχνίαση»

Μεταξύ αυτών, είναι το κίνητρο του δράστη, για το οποίο ο 32χρονος έδωσε τον ισχυρισμό ότι σκότωσε την 44χρονη και την 33χρονη, γιατί θόλωσε, όταν τις άκουσε να μιλούν στα αραβικά και να λένε ότι του έφαγαν χρήματα. 

Παρόλα αυτά, οι Αρχές, τουλάχιστον προς το παρόν διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, ως προς τον ισχυρισμό του, αφού πολλές φορές πριν την ομολογία του υπέπεσε σε αντιφάσεις, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και έχοντας την ομολογία του 32χρονου, η Αστυνομία αναμένεται να καταχωρήσει υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Εναντίον του 32χρονου, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, αδίκημα για το οποίο η ποινή είναι μονόδρομος και επισύρει ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις πυροβόλησε, τις έθαψε και κάλυψε τον τάφο με χαλίκια

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία βρίσκεται στο ακουστικό, για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των νεκροτομών επί των δύο σορών των άτυχων γυναικών, η οποία διενεργείται από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Από τις προκαταρκτικές ενδείξεις, φαίνεται ότι το ένα θύμα έφερε τραύμα στην πλάτη και το άλλο στο πλευρό, ενώ όπως φαίνεται οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση.

Άφαντοι οι εργάτες

Την ίδια ώρα, άφαντοι παραμένουν οι δύο εργάτες που βοήθησαν, ενδεχομένως εν αγνοία τους, τον 32χρονο να σκάψει τον τάφο, που έριξε μέσα τα δύο θύματα. 

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 32χρονος κατά την ομολογία του, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, στις 17 Νοεμβρίου, μετέβη στην αποθήκη του στη Λεμεσό ώστε να πάρει μηχάνημα κάγκο, με το οποίο θα άνοιγε τον λάκκο. Εκεί διαπίστωσε ότι δεν είχε και ως εκ τούτου τελικά ενοικίασε.

Ακολούθως, ο δράστης παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς, και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για να εκτελέσει εργασίες σε οικία, όπου θα έχτιζε, όπως τους είπε, ψησταριά.

Στη συνέχεια, οι τρεις τους μετέβησαν στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα, όπου για μερικές ώρες έσκαβαν τον λάκκο, βάθος περίπου 1,5-2 μέτρων, με τον ύποπτο να τους εξηγεί και πάλι πως θα χτίσει τη ψησταριά.

Αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες, ο 32χρονος επέστρεψε τους δύο εργάτες στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Σημειώνεται ότι, από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα επιβεβαιώνονται τα πήγαινε έλα από τον Κάτω Αμίαντο στη Λεμεσό.

Εν συνεχεία, ο 32χρονος έθαψε τις δύο γυναίκες, τοποθετώντας νάιλον σακούλι πάνω από τη σορό της μίας, ενώ πάνω από τον τάφο τοποθέτησε χαλίκια, ώστε να μη φαίνεται το φρέσκο χώμα.

Μάλιστα, θέλοντας μετά το έγκλημα να καλύψει τα ίχνη του, προσπάθησε να καθαρίσει επιμελώς τα αίματα, τόσο εντός, όσο και εκτός της οικίας, τα οποία ωστόσο εντοπίστηκαν με ανιχνευτικό υγρό που χρησιμοποίησαν τα μέλη του εγκληματολογικού.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον