Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που κατέρριπταν όλους τους ισχυρισμούς του, το στίγμα των κινητών και τα ύποπτα δρομολόγια του κατά τις επίμαχες μέρες, ήταν ο άσος το μανίκι των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας που έσφιξαν τον κλοιό στον 32χρονο ύποπτο για τις εξαφανίσεις των δύο γυναικών, ο οποίος τελικά έσπασε και ομολόγησε πως δολοφόνησε και στη συνέχεια έθαψε τις δύο Ρωσίδες, 44 και 33 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις πυροβόλησε, τις έθαψε και κάλυψε τον τάφο με χαλίκια

Οι σοροί των δύο γυναικών εντοπίστηκαν εντός της αυλής της εξοχικής κατοικίας στα Κάρδαμα, εκεί όπου θάφτηκαν την 17η Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ήταν η τελευταία φορά που τα θύματα έδωσαν σημεία ζωής.

Ο 32χρονος ομολόγησε πως σκότωσε με το κυνηγετικό του όπλο τις δύο γυναίκες και στη συνέχεια μετέβη στη Λεμεσό όπου παρέλαβε ένα κομπρεσέρ, επέστρεψε και άνοιξε λάκκο, βάθους περίπου δύο μέτρων, εξού και τα αίματα που εντοπίστηκαν στον εκσκαφέα, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των σορών και ο οποίος βρέθηκε στον υπόγειο χώρο της οικίας, στην οποία είχε πρόσβαση ο ύποπτος καθώς εκτελούσε εργασίες. Σημειώνεται πως ο 32χρονο παραδέχθηκε πως είχε στην κατοχή του το κυνηγετικό του όπλου, καθώς όπως είπε, το πρωί της 17ης Νοεμβρίου μετέβη στην περιοχή για κυνήγι. 

Ακολούθως, ο 32χρονος, θέλοντας μετά το φρικτό του έγκλημα να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να καθαρίσει επιμελώς τα αίματα τόσο εντός όσο και εκτός της οικίας, ενώ πάνω από τον τάφο τοποθέτησε χαλίκια, ώστε να μην φαίνεται το φρέσκο χώμα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας θεωρούσαν δεδομένη την εμπλοκή του 32χρονου, αφού ο  αρχικός ισχυρισμός του πως αφού διανυκτέρευσαν στην οικία επέστρεψε τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου τις δύο Ρωσίδες στην οικία τους, δεν επιβεβαιώθηκε, με το στίγμα του κινητού του να μην εντοπίζεται στην περιοχή.

Τα τηλεπικοινωνιακά έδειξαν μια σειρά από ύποπτα δρομολόγια, με τον 32χρονο να αντιλαμβάνεται πως δεν πείθει τους ανακριτές και ως εκ τούτου, στις 28 Νοεμβρίου και σε νέα του ανακριτική κατάθεση, άλλαξε πλήρως την εκδοχή του, ισχυριζόμενος πως τελικά οι δύο γυναίκες απήχθησαν από τον 23χρονου που καταζητείτο.

Εκδοχή, η οποία ούτε αυτή επιβεβαιωνόταν, με τον ύποπτο τελικά να αποφασίζει να προβεί σε ομολογία στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που με τα δεδομένα ενώπιον τους, του έσφιξαν την θηλιά. Μια ομολογία που ήρθε λίγο μετά και τη σύλληψη του 23χρονου, καθώς ο 32χρονος φαίνεται να αντιλήφθηκε πως ο δρόμος της παραδοχής είναι μονόδρομος.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισαν να ξετυλίγουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, που διερευνούσαν όλα τα στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και τις κάμερες ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφερε τούμπα την εκδοχή του ο 32χρονος, δείχνει απαγωγή-Αποκαλυπτικά τα τηλέφωνα

Το χρονικό με βάση τα τηλεπικοινωνιακά

  • 16/11/2021

Ώρα 18:00: Η 43χρονη επικοινώνησε μέσω μηνυμάτων στο whatsApp με τον φίλο της. Του είπε πως θα αναχωρούσε με την συγκάτοικο της, δεύτερη ελλείπουσα 33 ετών, και τον φίλο της, 32χρονο ύποπτο, στον Τρόοδος. Του είπε θα επέστρεφε την επόμενη μέρα το πρωί, χωρίς να του πει πού θα διανυκτερεύσουν.  

Ώρα 19:50: Στίγμα της τοποθεσίας που βρισκόταν η 43χρονη μέσω Whatsapp από δασική περιοχή, πλησίον του χωριού Κάτω Αμίαντου.

Επίσης, η 43χρονη του απέστειλε βίντεο από το εσωτερικό της εξοχικής οικίας στα Κάρδαμα που φαινόταν η 33χρονη ελλείπουσα και ο 32χρονος ύποπτος.  

Ώρα 19:19: Το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου λαμβάνει σήμα από κεραία στον Κάτω Αμίαντο.

  • 17/11/2021

Ώρα 06:28: Τελευταία επικοινωνία 43χρονης με τον 25χρονο φίλο της, με τον οποίο μιλούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ώρα 09:00: Τελευταίο σήμα από κινητό 32χρονου από Κάτω Αμίαντο, ενώ δείχνει να κατευθύνεται προς τη Λεμεσό.

Ώρα 09:12-09:27: Το στίγμα του υπόπτου εντοπίζεται στην περιοχή Άλασσα, πλησίον του Φράγματος Κούρρη, για δεκαπέντε λεπτά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν μετέβη στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια είπε πως έκανε επαναστροφή με το όχημα του με προορισμό τον Αμίαντο.

Ώρα 11:50: Στίγμα δείχνει τον 32χρονο να κατευθύνεται ξανά προς τον Αμίαντο.

Ώρα 13:30: Ο 32χρονος αποχωρεί από τον Αμίαντο και κατευθύνεται προς τη Λεμεσό.

Ώρα 15:30: Ο 32χρονος, σύμφωνα με το στίγμα του κινητού, μεταβαίνει εκ νέου στον Αμίαντο.

Ώρα 18:15: Τελευταίο στίγμα 32χρονου από τον Αμίαντο.

Ώρα 18:28: Στίγμα από το κινητό της 43χρονης από την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, 60 στη Λεμεσό. Το στίγμα παραμένει μέχρι σήμερα στην περιοχή, όπου ο ύποπτος διατηρεί αποθήκη και οικία.

Την ίδια μέρα εντοπίστηκε επίσης στίγμα από το κινητό του 32χρονου στη Λάρνακα, όχι όμως από την περιοχή που διαμένουν οι δύο γυναίκες. 

  • 18/11/2021

Ώρα 03:00: Ο ύποπτος ισχυριζόταν πως επέστρεψε τις δύο γυναίκες στο διαμέρισμα τους στη Λάρνακα, ωστόσο δεν εντοπίζεται στίγμα του κινητού του.

Εντοπίζεται όπως στίγμα από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού μέχρι και την Ξυλοτύμπου, χωρίς ωστόσο να εισέλθει στην πόλη και επιστρέφει πίσω, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε στάση.

Εκτότε, χάθηκαν τα ίχνη και των δύο γυναικών και τα κινητά τους ήταν απενεργοποιημένα, ενώ δεν είχαν επιστρέψει στην οικία του στη Λάρνακα.

  • 20/11/2021

Ώρα 18:18: Σήμα κινητού που ανήκει σε μία εκ των δύο γυναικών, από την κεραία πλησίον του Λυκείου, στα Κάτω Πολεμίδια στη Λεμεσό. Το κουτί με την κάρτα του αριθμού βρέθηκε στο διαμέρισμα των Ρωσίδων στη Λάρνακα. Στην ίδια περιοχή διαμένει ο 32χρονος.

Τραπεζικές κινήσεις την ίδια μέρα:

Ώρα: 08:46: Η πιστωτική κάρτα της 43χρονης χρησιμοποιήθηκε από τον 32χρονο σε βενζινάδικο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα, για το ποσό των 57,01 ευρώ.

Ώρα: 14:15: Η πιστωτική κάρτα της 43χρονης χρησιμοποιήθηκε από τον 32χρονο σε περίπτερο στη Λάρνακα, για το ποσό των 40,90 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα δρομολόγια του 32χρονου από το στίγμα των κινητών-Οι επίμαχες ώρες

Έρευνες επί ερευνών 

Μετά την ομολογία του 32χρονου, στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας όπου διενήργησαν εκ νέου έρευνες και εντόπισαν τις δύο σορούς, ενώ για αυτοψία στη σκηνή κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

Από το σημείο παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο 32χρονος προέβη σε υποδείξεις σκηνών, ώστε να περιγράψει όλες τις κινήσεις του, τόσο πριν όσο και μετά το έγκλημα. 

Σε ότι αφορά το κίνητρο, επί του παρόντος δεν φαίνεται να έχει εξακριβωθεί, με τον ύποπτο να παραδέχεται πως έχασε τον έλεγχο και τις σκότωσε με το κυνηγετικό του. 

Πάντως, σε προηγούμενες του καταθέσεις, στη μία περίπτωση ανέφερε πως μετέβη στην εξοχική κατοικία, προσφέροντας στις δύο γυναίκες 2,500 ευρώ για τις υπηρεσίες τους, ενώ σε άλλη του κατάθεση, ανέφερε πως το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, ήταν για την αγορά ναρκωτικών από τον προμηθευτή των θυμάτων, με τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, θα συναντιόταν με σκοπό να μάθει ποιος είναι και να τον καταδώσει στην Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομολογία του, και ερωτηθείς για το κίνητρο του, δίνει συνεχώς διαφορετικούς ισχυρισμούς, ενέργεια στην οποία προέβαινε και πριν την παραδοχή του, ενώ ένας εξ αυτών, είναι ότι άκουσε τις γυναίκες να μιλούν αραβικά, θεωρώντας πως τον κορόιδευαν και όπως είπε, θόλωσε και τις σκότωσε. 

Την υπόθεση πλέον διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, το οποίο εξετάζει υπόθεση διπλού φονικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εδώ ήταν θαμμένες οι δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν

Παραδοχή Αρχηγού

Στη σκηνή του εγκλήματος μετέβη και ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίο σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι υποψίες της Αστυνομίας έχουν επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή επρόκειτο για ένα έγκλημα που είχε διαπραχθεί πριν από λίγες μέρες. Από την άλλη, όμως φαίνεται ότι η υπόθεση παίρνει ένα τέλος, με τη διαλεύκανσή της».

Σημείωσε επίσης πως, «ο ύποπτος έχει συνδράμει στην ανεύρεση των δύο σορών, με σχετική υπόδειξη του χώρου στον οποίο έχει θάψει τις δύο κοπέλες. Τονίζω ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία έχουν ληφθεί βοήθησαν πάρα πολύ στις ανακρίσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο, αλλά χωρίς την υπόδειξη του, λόγω της επιφάνειας και της μορφολογίας του εδάφους δεν θα ήταν κατορθωτή η εξιχνίαση του»

Σημείωσε εξάλλου ότι «σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπόπτου, ήταν μόνο ο ίδιος στην διάπραξη του αδικήματος» και όπως ανέφερε στους ανακριτές τις πυροβόλησε με το κυνηγετικό. «Θεωρούμε ότι σήμερα λέει την αλήθεια και προβαίνει σε θεληματική κατάθεση».

Τέλος υπέδειξε πως «οι αντιφάσεις τις οποίες έθεσε, έρχονταν σε αντίθεση με τα γεγονότα και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, αλλά και την επισταμένη ανάκριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την καμένη σορό, στον Zaidan και τις Ρωσίδες-Η δύσκολη εξίσωση χωρίς πτώμα

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί