Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σε σχέση με το στυγερό έγκλημα που διέπραξε ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε και έθαψε τις δύο Ρωσίδες, ALRAEESI KHAIAT, 43 ετών και MARIIA GAZIBAGANDOVA, 33 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις 17 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την μετάβαση τους στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα μαζί με τον ύποπτο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Οι σοροί των γυναικών εντοπίστηκαν καθ' υπόδειξη του 32χρονου, ο οποίος αρχικά αρνείτο ανάμειξη και έδινε διάφορες εκδοχές στους ανακριτές, ωστόσο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από τη μια διέψευσαν τους ισχυρισμούς του και από την άλλη έδιναν στοιχεία που έσφιγγα τον κλοιό στον ύποπτο. 

Όπως προκύπτει τόσο από τα δεδομένα, όσο και από την ομολογία του, το έγκλημα διαπράχθηκε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ενώ ακολούθως ο 32χρονος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του για την εξαφάνιση των σορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 32χρονος μετέβη στη Λεμεσό και στη αποθήκη του για να πάρει μηχάνημα κάγκο με το οποίο θα άνοιγε τον λάκκο, ωστόσο δεν είχε, με αποτέλεσμα τελικά να ενοικιάσει. Ακολούθως, παρέλαβε δύο αλλοδαπούς, από τους οποίους ζήτησε να τον βοηθήσουν για να εκτελέσει εργασίες σε οικία, όπου θα έχτιζε μία ψησταριά. 

Στη συνέχεια, ο 32χρονος, μαζί με τους αλλοδαπούς, μετέβησαν στην εξοχική κατοικία, όπου για μερικές ώρες έσκαβαν τον λάκκο, βάθος περίπου 1,5-2 μέτρων, με τον ύποπτο να τους εξηγεί ξανά πως θα χτίσει την ψησταριά. 

Αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες, ο 32χρονος επέστρεψε στη Λεμεσό τους δύο εργάτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για τάφο στον οποίο θα θάβονταν οι δύο γυναίκες. Οι διακινήσεις του 32χρονου, επιβεβαιώνονται και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που δείχνουν το πήγαινε έλα από τον Αμίαντο στη Λεμεσό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις πυροβόλησε, τις έθαψε και κάλυψε τον τάφο με χαλίκια

Στη συνέχεια, ο 32χρονος έθαψε τις δύο γυναίκες, τοποθετώντας νάιλον σακούλι πάνω από τη σορό της μίας, ενώ πάνω από τον τάφο τοποθέτησε χαλίκια, ώστε να μην φαίνεται το φρέσκο χώμα.

Ακολούθως, ο 32χρονος, θέλοντας μετά το φρικτό του έγκλημα να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να καθαρίσει επιμελώς τα αίματα τόσο εντός όσο και εκτός της οικίας, τα οποία ωστόσο εντοπίστηκαν με ανιχνευτικό υγρό που χρησιμοποίησαν τα μέλη του εγκληματολογικού. 

Υπενθυμίζεται πως αίμα του 32χρονου εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί από το ισόγειο της κατοικίας στην υπόγεια αποθήκη, ενώ αίμα που ανήκει σε μία εν των δύο θυμάτων εντοπίστηκε πάνω από τις σκάλες, στο πάτωμα της αποθήκης, στο κάτω μέρος του παραστατού της πόρτας που οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, στο πάτωμα του υπογείου χώρου και στην χούφτα του εκσκαφέα. Με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, το έγκλημα πιθανόν να διαπράχθηκε εντός της οικίας. 

Μετά τον εντοπισμό των σορών, στο σημείο για έρευνες έσπευσαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, τα ευρήματα των οποίων παραδόθηκαν στους ανακριτές, ενώ η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο επί των σορών θα εξακριβώσει τα αίτια θανάτου. 

Πάντως, ο 32χρονος παραδέχθηκε πως δολοφόνησε τα θύματα του με κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε παραδεχθεί σε προηγούμενη του κατάθεση πως είχε στην κατοχή του, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως το πρωί της 17ης Νοεμβρίου μετέβη στην περιοχή για κυνήγι. 

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως το ένα θύμα έχει τραύμα στην πλάτη και το άλλο στο πλευρό, ενώ με βάση τη σκηνή του εγκλήματος, εκτιμάται πως ο 32χρονος άνοιξε πυρ από κοντινή απόσταση. 

Σε ότι αφορά το κίνητρο, ο 32χρονος, ο οποίος είχε βάλει στην εξίσωση και ναρκωτικά, ισχυρίστηκε πως άκουσε τις δύο γυναίκες να μιλούν αραβικά και να τον κοροϊδεύουν πως του έφαγαν τα λεφτά του, κάτι που τον θύμωσε και όπως είπε, θόλωσε, άρπαξε το όπλο και τις σκότωσε. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του διερευνώνται, ενώ είπε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω κοινού γνωστού και μετέβησαν στην κατοικία για να του προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες. 

Όλοι οι ισχυρισμοί του 32χρονου διερευνώνται ώστε να στηθεί το παζλ της υπόθεσης, αφού έδωσε αρκετές διαφορετικές εκδοχές. 

Σε ότι αφορά τους δύο αλλοδαπούς, αυτοί αναζητούνται για να δώσουν κατάθεση, ενώ αναφορικά με τον 23χρονο που καταζητείτο και συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση. 

Εναντίον του 32χρονου διερευνάται πλέον υπόθεση διπλού φονικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφερε τούμπα την εκδοχή του ο 32χρονος, δείχνει απαγωγή-Αποκαλυπτικά τα τηλέφωνα

Δειτε Επισης

Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης