Έφερε τούμπα την εκδοχή του ο 32χρονος, δείχνει απαγωγή-Αποκαλυπτικά τα τηλέφωνα

Νέες αποκαλύψεις γύρω από την εξαφάνιση των δύο Ρωσίδων, 44 και 33 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις 17 Νοεμβρίου, με τον 32χρονο υπό αριθμόν ένα ύποπτο, να αλλάζει την αρχική εκδοχή του και να ισχυρίζεται πως κατά την επιστροφή τους, μετά την διανυκτέρευση στην εξοχική κατοικία, άγνωστοι του έστησαν καρτέρι και αφού σταμάτησαν το όχημα του, απήγαγαν τις δύο γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες στα οκτώ οχήματα και το σκάφος του 32χρονου, ψάχνουν τα δρομολόγια του

Αρχικά ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως οι ελλείπουσες στις 17 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν την εξοχική κατοικία στον Αμίαντο και την επόμενη ημέρα ο ίδιος τις επέστρεψε στη Λάρνακα και στον χώρο διαμονής τους. Όταν του λέχθηκε ότι οι ισχυρισμοί του δεν συμπίπτουν με το στίγμα των τηλεφώνων των δύο γυναικών, του εξέπεμψαν σήμα από διαφορετικά σημεία σε Λάρνακα και Λεμεσό, ο 32χρονος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις, αλλάζοντας τους ισχυρισμούς του.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ο ισχυρισμός του καταρρίπτεται, αφού διαπιστώθηκε από τις έρευνες πως ουδέποτε μετέβη στη Λάρνακα κατά την ημερομηνία και την ώρα που ανέφερε. Σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ο ύποπτος φαίνεται να έρχεται στη Λάρνακα από Λεμεσό και συγκεκριμένα μέσω του αυτοκινητόδρομου μέχρι και τη Ξυλοτίμπου, χωρίς όμως να εισέλθει εντός της πόλης και επιστρέφει αμέσως πίσω χωρίς να κάνει οποιαδήποτε στάση.

Σε νέα του κατάθεση στις 25 Νοεμβρίου ανέφερε ότι μέσω ενός κοινού γνωστού γνώρισε και επικοινώνησε με τις δύο Ρωσίδες για πρώτη φορά, στις 13 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα, όπως ισχυρίστηκε, τις μετέφερε στη Λευκωσία με σκοπό να συναντηθούν με αλλοδαπό, ο οποίος ασχολείται με παράνομες δραστηριότητες.

Απορρίφθηκε και η δεύτερη εκδοχή

Όπως είπε ο αλλοδαπός δεν μετέβη στη συνάντηση και ακολούθως οι ελλείπουσες και ο ίδιος κατευθύνθηκαν στην Πάφο, με σκοπό να συναντήσουν τον συγκεκριμένο αλλοδαπό. Ακολούθως, μετέβησαν στην εξοχική κατοικία στον Αμίαντο, όπου και διανυκτέρευσαν και την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 14 Νοεμβρίου τις επέστρεψε στην οικία τους στη Λάρνακα.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του και πάλι καταρρίπτονται από τις εξετάσεις που έγιναν στα κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του υπόπτου, αφού φαίνεται από τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν, να ποζάρουν σε περιοχή Κλαυδιών, παρά τις ανεμογεννήτριες. Τον ισχυρισμό του διαψεύδει και ο ίδιος, αφού σε προηγούμενη του κατάθεση αναφέρει πως μετά που παρέλαβε τις δύο ελλείπουσες τις μετέφερε στον Κάτω Αμίαντο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως στις 16 Νοεμβρίου μετέβη με τις δύο γυναίκες στην εξοχική κατοικία, με τη μια εκ των δύο γυναικών να του παραδίδει το κινητό και την πιστωτική της κάρτα, κατόπιν συμφωνίας. Όπως είπε, παρέμειναν εκεί μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και την επόμενη ημέρα στις 3 τα ξημερώματα, μετέφερε τις ελλείπουσες στην οικία τους στη Λάρνακα. 

Όπως ισχυρίστηκε, συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ο 32χρονος απέστειλε μηνύματα σε μια εκ των γυναικών, μέσω εφαρμογής, χωρίς η ίδια να τα παραλάβει.

Ακολούθως, περί ώρα 14:40, μετέβη στο διαμέρισμα των δύο γυναικών, κτύπησε την πόρτα, χωρίς όμως να ανταποκριθεί οποιαδήποτε, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε στη μια εκ των δύο, όπου συνομίλησαν για 32 δευτερόλεπτα.

Στη συνομιλία τους, της ανέφερε ότι ήταν έξω από το διαμέρισμα τους για να τις παραλάβει και αυτή του ανέφερε ότι θα έφθαναν κοντά του σε λίγη ώρα. Εν τέλει, όπως ισχυρίστηκε, μετά την παρέλευσης μισής περίπου ώρας και αφού οι ελλείπουσες δεν εμφανίστηκαν, αναχώρησε για τη Λεμεσό και έκτοτε έχασε τα ίχνη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμένες στο δάσος οι έρευνες, το κλειδί στον 32χρονο-Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου

Το καίνε τα τηλέφωνα

Ωστόσο, από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα διαφαίνεται ότι ο ύποπτος δεν μετέβη στη Λάρνακα στις 18 Νοεμβρίου, αλλά στις 17, χωρίς όμως να μεταβεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα των δύο γυναικών.

Από τις περαιτέρω εξετάσεις διαφαίνεται πως το στίγμα των κινητών των δύο γυναικών από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, παραμένει στην περιοχή των Πολεμιδιών, περιοχή όπου ο ύποπτος διατηρεί αποθήκη και οικία.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του, ότι στις 18 Νοεμβρίου μετέφερε τις ελλείπουσες πίσω στην οικία τους, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αφού σύμφωνα με το φιλικό τους πρόσωπο που προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, πριν την εξαφάνιση τους, είχε καθημερινή επαφή με τη μια εκ των Ρωσίδων, την έψαχνε συνεχώς τόσο στην οικία, όσο και μέσω τηλεφώνου, χωρίς να την εντοπίσει.

Επίσης, δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε μαρτυρία, η οποία να τοποθετεί τις ελλείπουσες στην οικία τους στη Λάρνακα, από τις 17 Νοεμβρίου, αφού κανένα περίοικος ή γνωστός δεν τις είδε στην πολυκατοικία που διαμένουν.

Ισχυρισμός και για ναρκωτικά 

Σε νέα του κατάθεση ο 32χρονος, επανέλαβε πως γνώρισε τις δύο κοπέλες μέσω ενός φίλου του, ο οποίος του ανέφερε πως ασχολούνται με ναρκωτικά και αποφάσισε όπως διευθετήσει αγορά ναρκωτικών, με σκοπό να τον φέρουν σε επαφή με τον προμηθευτή τους για να τον παραδώσει στην Αστυνομία.

Όπως είπε, τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 2000 με σκοπό να τον προμηθεύσουν με ναρκωτικά, ενώ ισχυρίστηκε πως η μια εκ των γυναικών μίλησε με το πρόσωπο το οποίο θα τους έφερνε τα ναρκωτικά και του είπε να πάνε στο χωριό Τρεις Ελιές στο Τρόοδος και θα τους συναντήσει εκεί. Όπως ανέφερε, ο ίδιος τους πρότεινε να πάνε στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο, του οποίου είχε τα κλειδιά και συμφώνησαν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, το απόγευμα της ίδια ημέρας, μετέβησαν στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο, όπου περίμεναν εκεί για δύο με τρεις ώρες και αφού ο προμηθευτής δεν εμφανίστηκε, άφησε τις δύο ελλείπουσες στο σπίτι και μετέβη στη Γερμασόγεια, όπου τηλεφώνησε σε μια φιλενάδα του, με την οποία πήγε στο χωριό Άλασσα. Όπως ισχυρίστηκε, αφού έκαναν έρωτα στο αυτοκίνητο του, σε χωράφι που ανήκει σε γνωστή του, στη συνέχεια την πήρε πίσω Λεμεσό στο σπίτι της και επέστρεψε στο εξοχικό σπίτι στον Κάτω Αμίαντο.

Όπως είπε, κοιμήθηκε και το πρωί πήγε κυνήγι και αφού επέστρεψε περίμενε μαζί με τις ελλείπουσες τον προμηθευτή, ο οποίος δεν εμφανίστηκε.

Αργά το βράδυ, στις 14 Νοεμβρίου με 15 Νοεμβρίου, πήρε τις ελλείπουσες πίσω στο διαμέρισμα τους. Στις 16 Νοεμβρίου, παρέλαβε τις ελλείπουσες από το διαμέρισμα τους στη Λάρνακα, με το αυτοκίνητο του και πήγαν στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο. Ακολούθως, περίμεναν τον προμηθευτή των ναρκωτικών να πάει στο σπίτι για να συναντηθούν στις 16 και 17 Νοεμβρίου, αλλά δεν εμφανίστηκε.

Επίσης, όπως ισχυρίστηκε η μια εκ των γυναικά του παρέδωσε ως ενέχυρο, όπως ανέφερε, την πιστωτική της κάρτα και την άδεια παραμονής της στην Τουρκία, ως κάλυψη για τις 2000 που της έδωσε. Ανέφερε, ακόμη, ότι στις 17 Νοεμβρίου έδωσε ακόμη 500 στη δεύτερη Ρωσίδα και συμφώνησε όπως κάνει αναλήψεις από τράπεζα με την πιστωτική της κάρτα.

Την 18η Νοεμβρίου, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, μετέφερε τις ελλείπουσες πίσω στο διαμέρισμά τους και επέστρεψε πίσω στη Λεμεσό. Στις 20 Νοεμβρίου, όπως είπε, μετέβη στη Λάρνακα και αφού επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου με τη μια εκ των γυναικών του ανέφερε πως θα πήγαινε στο διαμέρισμα της σε λίγο, πράγμα το οποίο δεν έπραξε κι’ έτσι έφυγε από τη Λάρνακα και μετέβη  στη Λεμεσό. Έκτοτε δεν επιχείρησε να έρθει σε επαφή μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφαντος ο καταζητούμενος για την διπλή εξαφάνιση-Το βάρος στα τηλεπικοινωνιακά

Καταρρέουν οι εκδοχές του 

Οι ανακριτές της υπόθεσης διενήργησαν έρευνες στο σκάφος και τα οκτώ οχήματα του 32χρονου, όπου σε ένα από αυτά εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς κάρτα, ενώ με το εν λόγω όχημα μετέβη στον Αμίαντο μαζί με τις δυο γυναίκες.

Όπως ανέφερε, το κινητό ήταν της μίας γυναίκας, ενώ στο όχημα εντοπίστηκαν τρεις αποδείξεις πληρωμής σε πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται στη Λάρνακα, για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι έβαλε καύσιμα με την κάρτα της ελλείπουσας, ένα άδειο κουτί τηλεφώνου, το οποίο ανέφερε ότι είναι το καινούργιο κινητό που αγόρασε στη μια γυναίκα και ένα άδειο χάρτινο πακέτο σύνδεσης so easy, την οποία όπως είπε, την έδωσε σε έναν υπάλληλο του.  

Όπως διαφάνηκε από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, το κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε στο όχημα του, ανήκε στην μια από τις δύο Ρωσίδες και ο ισχυρισμός του ότι το άφησε στο αυτοκίνητο του μετά που της έδωσε το καινούργιο κινητό, στις 16 Νοεμβρίου, δεν ευσταθεί, αφού το εν λόγω κινητό λάμβανε σήμα μέχρι και τις 20/11/2021 η ώρα 18:18 από την κεραία στα Κάτω Πολεμίδια, κοντά στην οικία του, τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση των γυναικών. Για να λαμβάνει σήμα το κινητό τηλέφωνο σημαίνει ότι η κάρτα βρισκόταν εντός του κινητού και ήταν ενεργοποιημένο. 

Επίσης, για τις αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο όχημα του, ο ύποπτος ανέφερε πως είναι από την χρήση της πιστωτικής κάρτας της δεύτερης ελλείπουσας, ενώ η πιστωτική κάρτα είναι της πρώτης. 

Παράλληλα, ο ισχυρισμός του ότι το κινητό τηλέφωνο το έδωσε στην μία γυναίκα, επίσης διαφάνηκε πως δεν ευσταθεί, αφού η μόνη κάρτα που μπήκε στο εν λόγω τηλέφωνο είναι η κάρτα, το κουτί της οποίας βρέθηκε στο αυτοκίνητο του και τα πρώτα και μόνο τηλεφωνήματα που έκανε το εν λόγω τηλέφωνο, σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ήταν σε αριθμούς τηλεφώνων, οι οποίοι ανήκουν σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του υπόπτου. 

Πλήρως ανατροπή και... απαγωγή 

Από τις έρευνες στην εξοχική κατοικία, εντοπίστηκαν αίματα σε τοίχο, στο κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί στο ισόγειο της κατοικίας και στην υπόγεια αποθήκη, αίμα το οποίο από επιστημονικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ανήκει στον 32χρονο. 

Πάνω από τις σκάλες, στο πάτωμα της αποθήκης, στο κάτω μέρος του παραστατού της πόρτας, η οποία οδηγεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, στο πάτωμα του υπογείου χώρου και στον εκσκαφέα, εντοπίστηκαν επίσης αίματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη μία γυναίκα. 

Σε νέα ανακριτική κατάθεση που λήφθηκε από τον 32χρονο, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ το μόνο που ισχυρίστηκε είναι πως μετέβη δύο φορές με τις ελλείπουσες στην οικία στον Αμίαντο, έχοντας στην κατοχή του το κυνηγετικό του όπλο, καθώς όπως είπε, είχε πάει για κυνήγι. 

Παράλληλα, άλλαξε εντελώς τον ισχυρισμό του, λέγοντας πως τελικά, στις 17 Νοεμβρίου, ενώ μετέφερε τις δύο γυναίκες στη Λάρνακα, ένα όχημα, μάρκας Mitsubishi γκρίζου χρώματος, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος που καταζητείται, και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο του, πήγε προς το μέρος του, τον απείλησε και οι ελλείπουσες κατέβηκαν από το όχημα του, μπήκαν στο δικό του και έφυγαν μαζί του. Εκτοτε, όπως είπε, δεν τις ξανά είδε αλλά στις 20 Νοεμβρίου μίλησε όπως ανέφερε με την μια εκ των δύο γυναικών, μέσω τηλεφώνου, αλλά δεν την είδε. 

Ερωτηθείς για τη διαδρομή του μετά την «απαγωγή» ο 32χρονος ανέφερε πως επέστρεψε πίσω στο εξοχικό, φοβούμενος πως ο καταζητούμενος θα μεταβεί εκεί για να το κάψει. 

Όταν του υποδείχθηκε πως ο ισχυρισμός του δεν επιβεβαιώνεται από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ο 32χρονος, αφού έσκυψε το κεφάλι, απάντησε «δεν θυμούμαι, δεν τες σκότωσα, δεν ξέρω που είναι». 

Οι ανακριτές, του υπέδειξαν πως κατά τον ουσιώδη χρόνο που ισχυρίζεται πως έγινε η απαγωγή, αυτός βρισκόταν στην Άλασσα, όπου είναι το φράγμα του Κούρρη, ο 32χρονος απάντησε πως δεν σταμάτησε ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ίσως ήταν εκεί που έκανε επαναστροφή για τον Αμίαντο. Όταν του αναφέρθηκε πως ο χρόνος παραμονή του, με βάση τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ήταν 15 λεπτά, ο ίδιος ανέφερε πως δεν θέλει να απαντήσει σε οποιασδήποτε άλλες ερωτήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την καμένη σορό, στον Zaidan και τις Ρωσίδες-Η δύσκολη εξίσωση χωρίς πτώμα

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας