Έρευνες στα οκτώ οχήματα και το σκάφος του 32χρονου, ψάχνουν τα δρομολόγια του

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε εκ νέου ο 32χρονος, υπό αριθμόν ένας ύποπτος, για τις εξαφανίσεις των δύο γυναικών από τη Ρωσία, 44 και 33 ετών, οι οποίες βρίσκονται στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα από τις 17 Νοεμβρίου, με τους ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση να εκτιμούν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα στυγερό διπλό έγκλημα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμένες στο δάσος οι έρευνες, το κλειδί στον 32χρονο-Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου

Ο ανακριτής της υπόθεσης κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, αναφέρθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας από τις 26 Νοεμβρίου, οπότε και συνελήφθη ο 32χρονος, τονίζοντας πως ακόμη εκκρεμεί ανακριτικό έργο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση της Αστυνομίας, πως οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν.  

Η δικηγόρος του 32χρονου έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη της, καλώντας τον ανακριτή, κατά την αντεξέταση του, να αναφέρει τι έρευνες έγιναν κατά την επταήμερη κράτηση του υπόπτου. 

Ο ανακριτής, ανέφερε πως λήφθηκαν 56 καταθέσεις και έγιναν τέσσερις έρευνες, δύο σε οικίες και δύο σε άλλα σημεία, ενώ εξετάστηκαν τα οκτώ οχήματα και το σκάφος του υπόπτου, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε πως εξετάστηκε βίντεο, το οποίο είναι αυτό που επιβεβαιώνει την παρουσία των δύο γυναικών και του υπόπτου στην εξοχική κατοικία, ενώ αναζητούνται και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι διακινήσεις του υπόπτου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφαντος ο καταζητούμενος για την διπλή εξαφάνιση-Το βάρος στα τηλεπικοινωνιακά

Όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να ληφθούν ακόμη 50 καταθέσεις που προκύπτουν από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με τον ανακριτή να τονίζει πως δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα αυτά, αφού υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, σήμερα αναμένεται να εξεταστούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της μίας εκ των δύο γυναικών που αγνοείται, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.  

Σε σχέση με τον 23χρονου που καταζητείται και τον οποίο έδειξε ο 32χρονος, ως το πρόσωπο που ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι περισσότερο και πιθανόν να παρέλαβε αυτός τις δύο γυναίκες, ο ανακριτής ανέφερε πως η Αστυνομία τον ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό για άλλες υποθέσεις που διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Η δικηγόρος του 32χρονου εξέφρασε την θέση πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν, υποδεικνύοντας παράλληλα πως επιχειρείται να ασκηθεί πίεση στον πελάτη της. Ωστόσο, από την πλευρά του ο ανακριτής τόνισε στο Δικαστήριο πως τυχόν απόλυση του υπόπτου θα επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο και ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη πως υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο, ζήτησε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την καμένη σορό, στον Zaidan και τις Ρωσίδες-Η δύσκολη εξίσωση χωρίς πτώμα

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, τόνισε πως «δυστυχώς αυτό που εξετάζεται είναι διπλή ανθρωποκτονία και είναι για αυτό που οι έρευνες πρέπει να κινηθούν γρήγορα», προσθέτοντας πως «υπάρχουν εύλογες υπόνοιες για την εμπλοκή του υπόπτου. Τυχόν απόλυση του, μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες. Επαναλαμβάνω τη σοβαρότητα της υπόθεσης και δεν διαβλέπω αλλότριους σκοπούς από την Αστυνομία». 

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες. 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι