Τετάρτη 10 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιτήδειοι παρίσταναν λειτουργούς της ΑΗΚ και απέσπασαν από πολίτες πάνω από 100,000 ευρώ

  02/10/2021 11:27
Επιτήδειοι παρίσταναν λειτουργούς της ΑΗΚ και απέσπασαν από πολίτες πάνω από 100,000 ευρώ

Επιτήδειοι παρίσταναν λειτουργούς της ΑΗΚ και απέσπασαν από πολίτες πάνω από 100,000 ευρώ

  02/10/2021 11:27

Θύματα επιτήδειων φαίνεται να έπεσαν πολίτες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίοι τους είχαν αναφέρει ότι είναι λειτουργοί της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και κατάφεραν να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι επιτήδειοι παρουσιάστηκαν σε ανυποψίαστους πολίτες ως λειτουργοί της ΑΗΚ, με πλαστά έγγραφα, βάσει των οποίων τους καλούσαν να κάνουν επένδυση σε δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, με την Αρχή Ηλεκτρισμού.

«Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ δεν κυκλοφορούν εκτός κτιρίου, για να υπογράψουν συμβόλαια επενδύσεων. Τα συγκεκριμένα άτομα παρουσιάζουν και πλαστές ταυτότητες της ΑΗΚ. Ενημερώνουμε τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή οι υπάλληλοι μας δεν γυρίζουν για να βρουν επενδυτές για τη δημιουργία πάρκων. Τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται εντός των κτιρίων της ΑΗΚ και χρειάζονται σφραγίδα».

Η κα. Παπαδοπούλου έδωσε και κάποιες συμβουλές προς τον κόσμο. «Για να μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των εγγράφων, που έχουν το σήμα της ΑΗΚ, να επικοινωνούν με τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της Αρχής ή με το τηλεφωνικό κέντρο, να στείλουν το έγγραφο, για να ελεγχθεί. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει επίσημη σφραγίδα στο έγγραφο. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο κόσμος και σίγουρα οι λειτουργοί μας δεν χτυπούν πόρτες».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις καταγγελίες στη Λάρνακα και φαίνεται ότι οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πάνω από 100,000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι πολίτες είχαν ενημερώσει και την ΑΗΚ, για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας