Επιτήδειοι παρίσταναν λειτουργούς της ΑΗΚ και απέσπασαν από πολίτες πάνω από 100,000 ευρώ

Θύματα επιτήδειων φαίνεται να έπεσαν πολίτες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίοι τους είχαν αναφέρει ότι είναι λειτουργοί της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και κατάφεραν να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι επιτήδειοι παρουσιάστηκαν σε ανυποψίαστους πολίτες ως λειτουργοί της ΑΗΚ, με πλαστά έγγραφα, βάσει των οποίων τους καλούσαν να κάνουν επένδυση σε δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, με την Αρχή Ηλεκτρισμού.

«Οι υπάλληλοι της ΑΗΚ δεν κυκλοφορούν εκτός κτιρίου, για να υπογράψουν συμβόλαια επενδύσεων. Τα συγκεκριμένα άτομα παρουσιάζουν και πλαστές ταυτότητες της ΑΗΚ. Ενημερώνουμε τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή οι υπάλληλοι μας δεν γυρίζουν για να βρουν επενδυτές για τη δημιουργία πάρκων. Τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται εντός των κτιρίων της ΑΗΚ και χρειάζονται σφραγίδα».

Η κα. Παπαδοπούλου έδωσε και κάποιες συμβουλές προς τον κόσμο. «Για να μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα των εγγράφων, που έχουν το σήμα της ΑΗΚ, να επικοινωνούν με τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της Αρχής ή με το τηλεφωνικό κέντρο, να στείλουν το έγγραφο, για να ελεγχθεί. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει επίσημη σφραγίδα στο έγγραφο. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο κόσμος και σίγουρα οι λειτουργοί μας δεν χτυπούν πόρτες».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις καταγγελίες στη Λάρνακα και φαίνεται ότι οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πάνω από 100,000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι πολίτες είχαν ενημερώσει και την ΑΗΚ, για το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών