Σε φυλάκιση καταδικάστηκε 27χρονος Κύπριος για τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην φυλακή της Βρετανίας οδηγήθηκε νεαρός από την Κύπρο, ο οποίος δημοσίευε στο διαδίκτυο εξτρεμιστικό υλικό, πριν ταξιδέψει για να  συμμετάσχει σε τρομοκρατική οργάνωση στην Συρία.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, ο Στέφαν Αριστείδου, 27 ετών, καταδικάστηκε χθες 1η Οκτωβρίου, σε 28 μήνες φυλάκιση στο Old Bailey, αφού παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες, για διάδοση τρομοκρατικού υλικού (αντίθετα με το άρθρο 2 του νόμου για την τρομοκρατία 2006) σε προηγούμενη ακρόαση.

Η οικογένεια του Αριστείδου εξέφρασε τους φόβους ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία και τον δήλωσε ελλείπον πρόσωπο τον Απρίλιο του 2015. Στις προσπάθειες για εντοπισμό του, οι αστυνομικοί έψαξαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπου βρήκαν στοιχεία ότι ο νεαρός απέστειλε βίαιο εξτρεμιστικό υλικό σε άλλο πρόσωπο.

Οι συνομιλίες του 27χρονου υποδείκνυαν ότι έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχει σε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία. Ο Αριστείδου συνελήφθη στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2017 και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση, επειδή ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις τουρκικές αρχές.

Ο 27χρονος, ως κάτοικος της Βρετανίας, εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Φεβρουαρίου 2020, μετά την αποφυλάκισή του από τις τουρκικές φυλακές και όταν έφτασε στο αεροδρόμιο του Heathrow, συνελήφθη από την Αστυνομία, για το τρομοκρατικό υλικό που διέδωσε.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Αστυνομίας της Βρετανίας,  Richard Smith, ανέφερε πως η υπόθεση είναι μία υπενθύμιση ότι αν εμπλακεί κάποιος με την τρομοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αστυνομία θα ζητήσει την καταδίκη του, ανεξαρτήτως πόσος καιρός έχει περάσει.

«Η εξτρεμιστική προπαγάνδα του είδους που μοιράστηκε Ο Αριστείδου δείχνει γραφικά πράξεις τρομοκρατικής βίας και προωθεί μια μισητή, τοξική ιδεολογία. Ο Αριστείδου θα περάσει τώρα περισσότερο χρόνο στη φυλακή για αυτό το αδίκημα ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου