Σηκώνει το γάντι το Απολλώνειο και απαντά για το θάνατο του εξάχρονου μετά από επέμβαση

Σήκωσε το γάντι και απάντησε για το θάνατο του εξάχρονου, μετά από χειρουργική επέμβαση, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, το Απολλώνειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του εξάχρονου που απεβίωσε μετά από επέμβαση

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, θα ήθελε να ενημερώσει ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, «ομάδα εξαιρετικά έμπειρων ιατρών με επικεφαλής καταξιωμένο Κύπριο παιδοκαρδιοχειρουργό, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε την θέση του Διευθυντή μεγάλης παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής στη Γερμανία, διενεργεί στο νοσοκομείο μας παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις».

Προστίθεται πως οι επεμβάσεις αφορούν περιστατικά σε παιδάκια ηλικίας από 4 μηνών μέχρι 17 χρονών με σοβαρές καρδιοπάθειες, η ζωή των οποίων βρισκόταν σε κίνδυνο και στα οποία δίνεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

«Ανάμεσα στα περιστατικά, παιδάκια από την Κύπρο αλλά και παιδάκια από το εξωτερικό που ταξίδεψαν στην Κύπρο ειδικά για να υποβληθούν σε παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και έχουν χειρουργηθεί με απόλυτη επιτυχία. Αρκετές από τις επεμβάσεις όπως εμφύτευση πτωματικής βαλβίδας στη θέση της πνευμονικής βαλβίδας, αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας με τη μέθοδο ROSS, διόρθωση τετραλογίας Fallot σε βρέφος, διόρθωση στένωσης ισθμού αορτής αλλά και πολλές άλλες, είναι πρωτοποριακές για τα ιατρικά δρώμενα της Κύπρου και διενεργούνται για πρώτη φορά στη χώρα μα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανείπωτη τραγωδία... Έσβησε εξάχρονος σε κλινική μερικές ώρες μετά από επέμβαση

Συνεχίζοντας, το νοσοκομείο σημείωσε πως δυστυχώς τις τελευταίες μέρες κατακλύζουν το διαδίκτυο αλλά και πολλά τηλεοπτικά κανάλια ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες δεν σέβονται καθόλου το ευαίσθητο θέμα της ανθρώπινη ζωής ενός παιδιού «και οι οποίες μας λυπούν ιδιαίτερα. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο προς όφελος τους, χωρίς καν να γνωρίζουν τα γεγονότα και χωρίς να αναμένουν τουλάχιστον, ως ορίζει τόσο η διαδικασία αλλά και η ιατρική δεοντολογία την οποία κόπτονται ότι υπηρετούν, τα αποτελέσματα των ερευνών και της νεκροτομής».

Το νοσοκομείο υποστήριξε, επίσης, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπεύθυνη και συγκρατημένη στάση που μέχρι τώρα έχει επιδείξει. «Γι’ αυτό το λόγο σαν Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο επιθυμούμε να τοποθετηθούμε και να ενημερώσουμε το κοινό για την πραγματική εικόνα των γεγονότων. Το συγκεκριμένο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο μέρες, αφορούσε εξάχρονο που αντιμετώπιζε βαριά παραμελημένη καρδιοπάθεια - αορτοπάθεια και η απόφαση για χειρουργική επέμβαση βασίστηκε σε αυστηρά ιατρικά κριτήρια και πρωτόκολλα.

Υπογραμμίζει, δε, ότι οι γονείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την κρισιμότητα του περιστατικού και τους πιθανούς κινδύνους μια τέτοιας επέμβασης. Το περιστατικό αυτό είχε απευθυνθεί και στην Γερμανία πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά η οικογένεια δεν έλαβε άδεια μετάβασης.

«Όλη η πολυπληθής ομάδα (ιατροί και νοσηλευτές) έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους και έπραξαν τα ιατρικώς δέοντα. Παρόλη τη πολύωρη προσπάθεια σε μια δύσκολη εξαρχής περίπτωση η μάχη για την ζωή χάθηκε. Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει».

Καταλήγοντας, αναφέρει πως η οικογένεια του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του παιδιού. «Η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται και δηλώνουμε παρόντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τοποθετήθηκε για τον θάνατο εξάχρονου μετά από επέμβαση το American Medical Center

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό