Βγήκε από την καταστολή ο πατέρας του άτυχου Σταύρου-Στο Δικαστήριο ο δράστης

Εννέα μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Σταύρου Αντωνίου και την απόπειρα φόνου σε βάρος του 52χρονου πατέρα του, από γείτονά τους στο Γέρι, η κατάσταση της υγείας του 52χρονου παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και έχει αφαιρεθεί από την κατάσταση καταστολής που βρισκόταν, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοταχώς για δίκη ο δράστης του φονικού-«Όχι» στο εκ προμελέτης, υπέδειξε σκηνές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος συνεχίζει να στηρίζεται από μηχανήματα, ωστόσο, επικοινωνεί με το περιβάλλον και πλέον θα τροχοδρομηθεί το χειρουργείο, στο οποίο πρέπει να υποβληθεί, αφού από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα, όπως επίσης και κάταγμα κλείδας.

Μετά την επέμβαση, στην οποία θα υποβληθεί ο 52χρονος, στη συνέχεια θα του ληφθεί κατάθεση από τις Αρχές, για όσα έγιναν την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και ποιες ήταν οι διαφορές που είχαν με τον 58χρονο δράστη.

Καταχωρείται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής εκπνέει το διάταγμα κράτησης του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων να τον οδηγεί ενώπιον Δικαστηρίου, για καταχώρηση υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, κατά του 29χρονου Σταύρου και απόπειρας φόνου κατά του πατέρα του.

Σε περίπτωση που η Γενική Εισαγγελία καταφέρει να αποδείξει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ότι η δολοφονία που διαπράχθηκε ήταν εκ προμελέτης, τότε η ποινή για τον 58χρονο είναι μονόδρομος, αφού για το συγκεκριμένο αδίκημα προνοείται ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Τους έριχνε ντομάτες λίγο πριν το φονικό

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε όλα τα αδικήματα, πλην του φόνου εκ προμελέτης. Όπως ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, στην κατάθεση που έδωσε, είχε προστριβές με τον 29χρονο και τον 52χρονο, για χώρο στάθμευσης έξω από την οικία των θυμάτων.

Την προηγούμενη μέρα του εγκλήματος, δηλαδή την Τρίτη 10 Αυγούστου, ο δράστης είδε τον 29χρονο, τον πατέρα του και άλλα μέλη της οικογένειας τους, να γελούν στην αυλή τους, θεωρώντας ότι γελούσαν με τον ίδιο.

Το πρωί της Τετάρτης, 11 Αυγούστου, ο 58χρονος έριξε στην αυλή των θυμάτων ντομάτες και εκείνοι, όπως υποστήριξε, τους τις πέταξαν πίσω, με τον 52χρονο να του λέει, «θα σε κάμω να φύεις νύχτα, θα σε θάψω».

Εκείνη τη στιγμή ο δράστης, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, θόλωσε και ανέβηκε στο σπίτι του. Πήρε το κυνηγετικό του όπλο και επέστρεψε στην αυλή του, απ’ όπου εκτέλεσε τον γιο και τον πατέρα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαφύγει από τη σκηνή και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Από τους πυροβολισμούς, ο 29χρονος Σταύρος έπεσε νεκρός, ενώ ο πατέρας του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός για τη δολοφονία του 29χρονου Σταύρου για ένα… πάρκινγκ-Δέχθηκε πυρά στο κεφάλι

To τελευταίο αντίο στον 29χρονο

Εννέα μέρες μετά το έγκλημα που βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του 29χρονου Σταύρου, τελείται η κηδεία του, από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι στις 17:30.

Ακολούθως, θα γίνει η ταφή του, στο κοιμητήριο Γερίου. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για την οικογένεια. Ο 29χρονος καταλείπει σύζυγο.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κηδεία του θα μεταδίδεται μέσω διαδικτύου, για όσους συγγενείς και φίλους του δεν μπορούν να παρευρεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ελάλεν τους φύετε τζιαι να πιάω το σιηπέττο να σας παίξω…»

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών