Ολοταχώς για δίκη ο δράστης του φονικού-«Όχι» στο εκ προμελέτης, υπέδειξε σκηνές

Πρόσω ολοταχώς για καταχώρηση ενώπιον Δικαστηρίου, οδεύει η υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Σταύρου Αντωνίου και η απόπειρα φόνου κατά του 52χρονου πατέρα του, οι οποίοι δέχθηκαν πυροβολισμούς την περασμένη Τετάρτη, από τον 58χρονο γείτονά τους, στο Γέρι, μετά από καυγά που είχαν για μια θέση στάθμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Τους έριχνε ντομάτες λίγο πριν το φονικό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το έγκλημα θεωρείται ως πλήρως εξιχνιασμένο, με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία εκπνέει το διάταγμα κράτησης του 58χρονου και αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη, τότε η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, τόσο από πρόσωπα του περιβάλλοντος των θυμάτων, όσο και του δράστη, ενώ ο 58χρονος μεταφέρθηκε εκ νέου στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα, όπου προέβη σε υποδείξεις σκηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο πατέρας, στο Δικαστήριο ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Σταθερή η κατάσταση του 52χρονου

Την ίδια ώρα, ο 52χρονος πατέρας του άτυχου Σταύρου, που φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα και κάταγμα κλείδας, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε καταστολή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάστασή του να μην παρουσιάζει οποιαδήποτε μεταβολή.

Ως εκ τούτου, δεν κατέστη ακόμη δυνατό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά ούτε και να του ληφθεί κατάθεση από την Αστυνομία, για να αναφερθεί στα όσα έγιναν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην αυλή της οικίας τους και οδήγησαν στο έγκλημα.

Όπως ακούστηκε πάντως ενώπιον Δικαστηρίου, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο 58χρονος, οι προστριβές του μαζί με τον 29χρονο και τον 52χρονο ήταν συχνές και αφορούσαν χώρο στάθμευσης έξω από την οικία των θυμάτων.

Την προηγούμενη μέρα του εγκλήματος, ο δράστης είδε τον 29χρονο, τον πατέρα του και άλλα μέλη της οικογένειας τους, να γελούν στην αυλή τους, θεωρώντας ότι γελούσαν με τον ίδιο.

Το πρωί της ημέρα τους φόνου, ο δράστης πέταξε ντομάτες στην αυλή τους και εκείνοι, όπως υποστήριξε τους τις πέταξαν πίσω, με τον 52χρονο να του λέει, «θα σε κάμω να φύεις νύχτα, θα σε θάψω». Τότε ο δράστης, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, θόλωσε και ανέβηκε στο σπίτι του. Πήρε το κυνηγετικό του όπλο και επέστρεψε στην αυλή του, απ’ όπου εκτέλεσε τον γιο και τον πατέρα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαφύγει από τη σκηνή και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Από τους πυροβολισμούς, ο 29χρονος Σταύρος έπεσε νεκρός, ενώ ο πατέρας του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός για τη δολοφονία του 29χρονου Σταύρου για ένα… πάρκινγκ-Δέχθηκε πυρά στο κεφάλι

Μονόδρομος η ποινή στον εκ προμελέτης

Μετά τη σύλληψή του, ο 58χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, όχι όμως και τον φόνο εκ προμελέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά στους ανακριτές, «δεν παραδέχομαι τον φόνο εκ προμελέτης, τα υπόλοιπα τα παραδέχομαι».

Σημειώνεται ότι εναντίον του 58χρονου σε περίπτωση που καταχωρηθεί υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και αποδειχθεί ενώπιον Δικαστηρίου, η ποινή είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλη από την ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται στην πορεία, η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης να αντικατασταθεί από αυτή της ανθρωποκτονίας, ωστόσο αυτό εναπόκειται στη νομική υπηρεσία και τα στοιχεία που θα έχει ενώπιόν της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ελάλεν τους φύετε τζιαι να πιάω το σιηπέττο να σας παίξω…»

Η καραμέλα με τα κυνηγετικά όπλα

Το έγκλημα στο Γέρι μπήκε σε μια μακρά λίστα εγκλημάτων στα οποία χρησιμοποιήθηκε κυνηγετικό όπλο. Μετά από κάθε έγκλημα, επανέρχεται το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Κύπρο, αλλά και ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνει αυστηρότερη.

Ωστόσο, όταν τα φώτα σβήσουν και παρέλθει ένα χρονικό διάστημα από ένα έγκλημα, η συζήτηση σταματά, μέχρι την επόμενη φορά.

Τρανό παράδειγμα το έγκλημα που διαπράχθηκε το 2015, στην Λεμεσό, με θύμα τον 20χρονο Οδυσσέα Θεμιστοκλέους και θύτη τον 71χρονο πατέρα του Τιμολέοντα, με τον οποίο τσακώθηκαν για το αυτοκίνητο.

Τότε, ο πατέρας πυροβόλησε τον γιο, σκοτώνοντάς τον, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου του αδελφού. Αποτέλεσμα, ήταν ο πατέρας να καταδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Μια άλλη υπόθεση, που ευτυχώς δεν είχε τραγικό τέλος, ήταν ο εντοπισμός ταμπουρωμένου ένοπλου, στον Νοέμβριο του 2019, σε διαμέρισμα στην Ακρόπολη.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, ο ένοπλος συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ στην οικία του εντοπίστηκαν δώδεκα κυνηγετικά όπλα.

Oι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και σίγουρα χρειάζεται αξιολόγηση της όλη κατάστασης με τις άδειες οπλοκατοχής, ώστε να εξευρεθεί μια φόρμουλα ελέγχου που θα αυστηροποιήση την παραχώρησή τους.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας