Όσα κατέθεσε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Τους έριχνε ντομάτες λίγο πριν το φονικό

Χωρίς δικηγόρο παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο 58χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης του φονικού που διαπράχθηκε χθες το πρωί στο Γέρι, με θύμα τον 29χρονο Σταύρο Αντωνίου, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και 52χρονος πατέρας του, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο πατέρας, στο Δικαστήριο ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει πέντε αδικήματα, μεταξύ αυτών και του φόνου εκ προμελέτης, ενώ ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του, παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανακριτικής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, ο 58χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο, ενώ τραυμάτισε τον πατέρα του, ο οποίος φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα και κάταγμα κλείδας και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο άτυχος 29χρονος φέρει τραύματα στο κεφάλι, στην καρωτιδική χώρα και την αριστερή ωμοπλάτη.

Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, 58χρονος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο ανακόπηκε από αστυνομικούς, εναντίον των οποίων αρχικά έστρεψε το όπλο του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε τις σφαίρες και παραδόθηκε.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός για τη δολοφονία του 29χρονου Σταύρου για ένα… πάρκινγκ-Δέχθηκε πυρά στο κεφάλι

Μετά τη σύλληψη του, ο 58χρονος οδηγήθηκε για ανάκριση και σύμφωνα με τον ανακριτή, παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, ωστόσο αρνήθηκε τον φόνο εκ προμελέτης.

Στην κατάθεση του ο 58χρονος, ανέφερε πως ερχόταν συνεχώς σε λεκτική αντιπαράθεση με τους γείτονες του για τον χώρο στάθμευσης, έξω από την οικία τους. Μια μέρα πριν το φονικό, είχε τσακωθεί μαζί τους, γιατί όπως ισχυρίστηκε, είδε τα θύματα στην αυλή τους να γελούν και θεώρησε πως γελούσαν για τον ίδιο.

Το πρωί της επόμενης μέρας, δηλαδή την ημέρα του φόνου, πήρε ντομάτες και τις έριξε στην αυλή των θυμάτων. Τότε, άρχισε λογομαχία μεταξύ τους και όπως ισχυρίζεται, τα θύματα του πέταξαν πίσω τις ντομάτες.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του 58χρονου, ο 52χρονος του είπε «θα σε κάμω να φύεις νύχτα, θα σε θάψω». Ακολούθως, ο 58χρονος πέταξε ξύλα στην αυλή τους, σύμφωνα με την εκδοχή του, και ακολούθως ανέβηκε στην οικία του, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και τις σφαίρες του και επέστρεψε πίσω, όπου πυροβόλησε τα θύματα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως οι έρευνες τη Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ληφθούν άλλες 40 καταθέσεις, ενώ θα αναζητηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Επίσης, αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο.

Το Δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες.

Στο μεταξύ, σήμερα διενεργείται και η νεκροτομή επί της σορού του 29χρονου, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, η οποία θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ελάλεν τους φύετε τζιαι να πιάω το σιηπέττο να σας παίξω…»

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών