Διορίζονται ανακριτές για τα περί εκτόξευσης δακρυγόνου με πιστόλι κατά πολίτη

To πράσινο φως του Γενικού Εισαγγελέα, για να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές μετά από καταγγελία πολίτη για υπέρμετρη βία από μέλη της Αστυνομίας, αναμένει η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εάν μου πουν ένα συγνώμη, μόνο για την ηλικία τους, θα τους συγχωρέσω...»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες, έφθασε στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής παράπονο από δικηγόρο πολίτη, ο οποίος τραυματίστηκε, όπως ισχυρίζεται, άνευ λόγου και αιτίας από πιστόλι αστυνομικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πολίτης ισχυρίζεται πως περπατούσε με τη σύζυγό του στο πεζοδρόμιο έξω από το «Σίγμα», την ώρα που εντός του συγκροτήματος «Δίας», ανεγκέφαλοι τα έκαναν γης Μαδιάμ, την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Σε κάποια στιγμή, είδε περιπολικά να σπεύδουν στο σημείο και αστυνομικούς να προσπαθούν να διαλύσουν τον όχλο, με τη χρήση δακρυγόνων. Τότε, όπως αναφέρει η καταγγελία, είδε αστυνομικό να κατεβαίνει από το υπηρεσιακό όχημα και να του εκτοξεύει δακρυγόνο με πιστόλι.

Ο πολίτης, ισχυρίζεται στην καταγγελία του, πως αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος και τότε η σύζυγός του, αλλά και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν προς το μέρος του, μεταξύ αυτών και μια νοσηλεύτρια, η οποία του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθως, ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, από τις οποίες διαπιστώθηκε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ότι έφερε δύο κατάγματα στο κρανίο, αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κάταγμα πίσω από τα μάτια, αιμάτωμα στα μάτια, ενώ τον ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί εγχείρηση για αποκατάσταση του προβλήματος. Μάλιστα, ο πολίτης κρατήθηκε για νοσηλεία τις πρώτες σαρανταοκτώ ώρες και ακολούθως πήρε εξιτήριο.

Πάντως, ο πολίτης δεν κατονομάζει στην καταγγελία του τον αστυνομικό που φέρεται να τον πυροβόλησε, ωστόσο, η Ανεξάρτητη Αρχή, μετά την ενημέρωση που έλαβε για το περιστατικό, αφού φωτογραφία του πολίτη δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, από τον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένει την απάντησή του. Λίγες μέρες αργότερα, έφθασε στα γραφεία της Αρχής και η καταγγελία από τον δικηγόρο του πολίτη.

Σημειώνεται ότι όσοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, ενώ οι ανακριτές θα καλέσουν και αστυνομικούς που ήταν παρόντες έξω από το «Σίγμα», για να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το επεισόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα