Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

H ιστορία της φωτογραφίας της φρίκης που κάνει το γύρο του κόσμου

  04/07/2021 19:19
H ιστορία της φωτογραφίας της φρίκης που κάνει το γύρο του κόσμου

H ιστορία της φωτογραφίας της φρίκης που κάνει το γύρο του κόσμου

  04/07/2021 19:19

Από χθες μία φωτογραφία, από την πύρινη κόλαση στην ορεινή Λάρνακας κάνει το γύρο του κόσμου και χρησιμοποιείται από όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκόσμια, προκειμένου να περιγράψουν τη φρίκη που βιώνει από χθες η χώρα μας. Είναι η φωτογραφία της φρίκης... Η δική μας φρίκη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η φωτογραφία, τραβήχθηκε από την Άντρεα Αναστασίου, μία freelancer δημοσιογράφο, που εργάζεται στο εξωτερικό και βρισκόταν στο χωριό της, την Ορά, για διακοπές.

Τραβήχθηκε λίγα λεπτά πριν την εκκένωση του χωριού. Η φωτογραφία απεικονίζει ένα ανήλικο αγόρι, που μη μπορώντας να αντέξει το θέαμα, όταν το χωριό του περικυκλώθηκε από τις φλόγες, σκύβει το κεφάλι και ακουμπά στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του.

Η φωτογραφία της Άντρεα έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Η ίδια δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και μέσω ανάρτησής της ευχήθηκε η φωτογραφία της να κάνει περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν και να σκεφτούν τι συμβαίνει.

Αυτούσια η ανάρτησή της

Αγαπημένοι φίλοι και οικογένεια, απλά ήθελα να γράψω ένα σημείωμα για να πω ένα εγκάρδιο ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και τα σχόλια σας. Η φωτογραφία που ανέβασα έχει γίνει viral και δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή τη στιγμή με όλες τις ειδοποιήσεις, οπότε συγχωρήστε με που δεν επιστρέφω σε όλους σας. Είμαστε ασφαλείς και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία τώρα.

Με πληγώνει η καρδιά αυτό που συνέβη. Πάντα ονειρευόμουν μια φωτογραφία μου να γίνει viral, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν έτσι. Ελπίζω τουλάχιστον να κάνει περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν και να σκεφτούν τι συμβαίνει. Πρέπει πραγματικά να αναλάβουμε συλλογικά δράση ενάντια στις εξουσίες που υπάρχουν. Κατευθυνόμαστε προς μια καταστροφή.

Δεν έχω κοιμηθεί όλη νύχτα, γι’ αυτό συγχωρήστε με για το ακατάστατο post. Στέλνω σε όλους αγάπη και ευγνωμοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας