Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εικόνες καταστροφής στην Οδού-«Δεν μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι» (pics)

  04/07/2021 08:58
Εικόνες καταστροφής στην Οδού-«Δεν μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι» (pics)

Εικόνες καταστροφής στην Οδού-«Δεν μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι» (pics)

  04/07/2021 08:58

Το πρώτο φως της ημέρας, αποκάλυψε το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής στο χωριό Οδού, που θρηνεί 4 νεκρούς από τον πύρινο εφιάλτη. 4 Αιγύπτιους εργάτες που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. 

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαρδιωτικές, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και δάσος, να έχουν γίνει στάχτη. Ευτυχώς, σώθηκαν οι κατοικίες στον πυρήνα του χωριού, με κάποιες στα βουνά να έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο REPORTER κατέγραψε εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή στο μικρό χωριό της ορεινής Λάρνακας.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην περιοχή, με όλες οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, επικεντρώνονται στις προσπάθειες για επιστροφή των κατοίκων

«Είναι χάλια μαύρα η κατάσταση, είναι μεγάλη η καταστροφή», ανέφερε στον REPORTER Μενέλαος Φιλίππου, κοινοτάρχης της Οδού.

Οι ζημιές στο χωριό είναι ανυπολόγιστες. Από τη φωτιά χάθηκαν οι κόποι πολλών γεωργών με τους κατοίκους να μην μπορούν να επιστρέψουν.

«Οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν, δεν έχει νερό και ρεύμα. Είναι άλλοι σε ξενοδοχεία και άλλοι σε σπίτια. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Γλιτώσαμε αρκετά σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μέσα. Οι ζημιές που έκανε η φωτιά μας πήρε 100 χρόνια πίσω, δεν έμειναν διατρήσεις, δεν έμειναν φυτείες. Κάηκαν σπίτια, εργοστάσια… Δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο. Κάηκαν δύο σπίτια, ένα εξοχικό, δύο εργοστάσια, ένα μελισσοκομείο. Κάηκαν τρακτέρ, αυτοκίνητα… Υπολογίζω ότι κάηκαν πάνω από 3 χιλιάδες δέντρα και πάνω από 200 χιλιάδες ρίζες τομάτες».

Σοβαρότατες καταγγελίες για ασυνεννοησία υπηρεσιών

Οι κάτοικοι, έχουν σφοδρά παράπονα από το πλάνο Πυρόσβεσης και καταγγέλλουν ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Τμήματος Δασών.

«Υπήρχε τεράστια καθυστέρηση, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες έδωσαν τα πάντα και οι εθελοντές το ίδιο. Το θέμα είναι στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών. Υπήρχε μία μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ τους. Για να καταλάβετε τους έπαιρνα τηλέφωνο και φώναζα ότι κρούζει το χωρκόν και ελέαν μου στην Πυροσβεστική ότι εν ευθύνη του Τμήματος Δασών. Μιλούμε για τεράστια λάθη. Δεν φταιν οι απλοί Πυροσβέστες. Είναι θέμα ηγεσίας».   

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας