Σφραγίζονται οι πολυκατοικίες της ντροπής-Στην κόκκινη λίστα της ΥΚΑΝ η περιοχή

Αν και κατόπιν εορτής, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν και ανέλαβαν δράση στη γειτονιά «κολαστήριο», στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίων Αναργύρων 1 στη Λάρνακα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τον REPORTER, που μετέφερε την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων, οι οποίοι ζουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας λόγω της δράσης εγκληματικών και άλλων στοιχείων, που βρήκαν καταφύγιο σε μπλοκ οκτώ πολυκατοικιών που έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί, αποφασίστηκε όπως σφραγιστούν τα εν λόγω κτήρια. Σε αυτά συνεχίζουν να διαμένουν κάποιες οικογένειες, για τις οποίες θα γίνουν ενέργειες, σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας, ώστε να μεταφερθούν το συντομότερο.

Οι κάτοικοι, που έπεσαν ουκ ολίγες φορές θύματα κλοπών, καταγγέλλουν πως στην περιοχή γίνεται κοντραμπάντο ναρκωτικών και πως τα βράδια στήνεται σκηνικό πολέμου, αφού λεηλατούνται τα κτήρια, που είναι γεμάτα με έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Στις πολυκατοικίες βρίσκουν καταφύγιο, άγνωστο για ποιο λόγο και μαθητές της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ζούμε στο φόβο και τον τρόμο… Σβήνω τα φώτα για μεν καταλάβουν ότι είμαι μέσα»

 

Παρέμβαση Νουρή

Μετά από οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή άρχισαν εργασίες για να καλυφθούν με ειδικές μεταλλικές σχάρες οι δίοδοι στα κτήρια, με τρόπο ώστε να μην μπορεί κάποιος να εισέλθει σε αυτά.

«Με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών μετέβησαν άμεσα επί τόπου τεχνικοί του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και θα αρχίσουν να σφραγίζουν τις εισόδους και τα ανοίγματα στα κτήρια, ώστε να αποτραπεί η είσοδος οποιουδήποτε ατόμου. Έχει επίσης ειδοποιηθεί εκ νέου η Αστυνομία, για τη λήψη μέτρων στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων», δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Νίκου Νουρή, Λοΐζος Μιχαήλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, αφότου μετέβησαν χθες επί τόπου τεχνικοί της υπηρεσίας και εκτίμησαν την κατάσταση, προσλήφθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εργολάβος που συνεργάζεται με το τμήμα, ο οποίος θα αρχίσει από σήμερα να σφραγίζει τις διόδους στις πολυκατοικίες που δεν έχουν κατοίκους. Στις υπόλοιπες θα γίνουν ειδικές διευθετήσεις, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους ενοίκους.

Ταυτόχρονα, όπως διαβεβαίωσε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, γίνονται ενέργειες προκειμένου να μετακινηθούν οι οικογένειες που διαμένουν στις εν λόγω πολυκατοικίες. Οι δικαιούχοι ένοικοι, ενδέχεται να μεταφερθούν προσωρινά σε άλλα διαμερίσματα, μέχρι να κτιστούν οι καινούριες πολυκατοικίες στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει ήδη καθαριστεί από τα ψηλά χόρτα, στο πλαίσιο προγράμματος καθαρισμού από το Δήμο Λάρνακας.  

Στην κόκκινη λίστα της ΥΚΑΝ η περιοχή

Μια από τις σοβαρότερες καταγγελίες που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι εναντίον της Αστυνομίας, αφού όπως υποστήριξαν πως δεν ανταποκρίνεται πάντα, στις αγωνιώδεις κλήσεις τους για βοήθεια.

Διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να επανέλθει η τάξη στην περιοχή και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης.

«Αυτό που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες, για να μην υπάρχουν φαινόμενα μη ανταπόκρισης της Αστυνομίας. Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, με εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο των προσπαθειών μας, για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής», ανέφερε ο Χρίστος Ανδρέου.

Η συγκεκριμένη περιοχή όπως πρόσθεσε απασχολεί και προβληματίζει ιδιαίτερα την Αστυνομία, «λόγω των αυξημένων καταγγελιών που παρατηρούνται, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τα εγκαταλελειμμένα υποστατικά».

Η Αστυνομία σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, έχει προχωρήσει σε περιπολιακή κάλυψη της συγκεκριμένης περιοχής. «Εδώ και μία εβδομάδα, γίνεται συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας και τα βράδια γίνονται έλεγχοι. Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές, είναι και η περιοχή των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκονται τα συγκεκριμένα υποστατικά. Η επιχείρηση αυτή θα εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να μπορέσουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο της οχληρίας, από μεμονωμένα πρόσωπα».

Η συγκεκριμένη βρίσκεται μάλιστα, στη λίστα των «κόκκινων» περιοχών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης ναρκωτικών. «Κατά διαστήματα γίνονται και επιχειρήσεις από την ΥΚΑΝ, αλλά και από άλλα τμήματα για διάφορα πρόσωπα, τα οποία απασχολούν την Αστυνομία και βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και συλλήψεις», ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν δεν σφραγιστούν τα εν λόγω κτήρια, θα «είναι ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολεί συνέχεια».

«Εμείς ήρθαμε σε επαφή με κάποιες από τις αρμόδιες υπηρεσίες γι' αυτό το θέμα», ανέφερε καταλήγοντας.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας, ο ιδιώτης εργολάβος, που μίσθωσε το Τμήμα Πολεοδομίας, έπιασε δουλειά στην περιοχή και ήδη άρχισαν να σφραγίζονται οι πρώτες πολυκατοικίες.

  

  

  

  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών