«Ζούμε στο φόβο και τον τρόμο… Σβήνω τα φώτα για μεν καταλάβουν ότι είμαι μέσα»

«Κτυπούν τες πόρτες και τα παράθυρα… Αν δείτε την πόρτα μου, εν γεμάτη μασιερκές, επροσπαθήσαν να την παραβιάσουν. Τρέμουμε ούλλη νύκτα, τρέμουμε… Είναι μέσα στις χαλασμένες τις πολυκατοικίες, σπάζουν πράματα και βάλλουν τσάκρες. Νιώθω πρόσφυγας δεύτερη φορά κόρη μου, ίντα που τη θέλουμε τη ζωή με έτσι κατάσταση». 

Λέει πως είναι 80 χρονών από την κατεχόμενη Κερύνεια και σηκώνεται… Καθόταν στην αυλή. Έρχεται κοντά και με ρωτά από ποιο κόμμα είμαι και αν είμαι υποψήφια. Της εξηγώ πως είμαι δημοσιογράφος. Ξεσπά… «Εν θα ψηφίσω κανέναν τούτην τη φορά. Αρχίσαν και έρχονται να μας δουν τωρά που εν οι εκλογές. Δείχνω τους τις πολυκατοικίες», είπε και επιστρέφει στην καρέκλα της απογοητευμένη.

Η γειτονιά των «καταραμένων»

Το σπίτι της 80χρονης είναι απέναντι από τις πολυκατοικίες της ντροπής. Ένα μικρό προσφυγικό, στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων 1, κοντά στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Η μαρτυρία της ήταν η τελευταία από την γειτονιά των «καταραμένων». Αυτών που μίλησαν στον REPORTER, με την προϋπόθεση να μην μαθευτεί το όνομά τους. Φοβούνται πράξεις αντεκδίκησης. Αν είναι δυνατόν…

Κι όλα αυτά λόγω αμέλειας των αρμόδιων υπηρεσιών, που τους μετέτρεψε σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αν βρεθεί κάποιος στην περιοχή, δεν θα πιστεύει πως αυτές οι εικόνες είναι από την Κύπρο. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με μπλοκ οκτώ, πνιγμένων στα χόρτα, προσφυγικών πολυκατοικιών, που έπρεπε να κατεδαφιστούν εδώ και χρόνια αφέθηκαν στο χρόνο. Δεν ένιωσε ουδείς από τους αρμοδίους την υποχρέωση, τουλάχιστον να τα αδειάσει από τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα στρώματα και όλα τα άλλα αντικείμενα που έγιναν εστία τρωκτικών.

 

Το χειρότερο δεν είναι όμως αυτό… Τα λεηλατημένα διαμερίσματα έγιναν καταφύγιο, όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, εγκληματικών στοιχείων, οι οποίοι τα βράδια μετατρέπουν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη.

Δύο φορές το τελευταίο διάστημα έβαλαν φωτιές στα κτήρια, ρίχνουν κροτίδες, σπάζουν τζάμια και τρομοκρατούν τους γείτονες, που έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές θύματα κλοπών, με τους δράστες να «ξηλώνουν» μεταλλικές κατασκευές και να κλέβουν από τα σπίτια τους.

Και πάμε τώρα στο χείριστο... Το αδιανόητο… Σε αυτές τις πολυκατοικίες, που προκαλούν ανατριχίλα μόνο και μόνο να περάσεις απ’ έξω, συνεχίζουν να διαμένουν οικογένειες, κάποιες νόμιμα και κάποιες παράνομα, σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας. Κάποιοι μάλιστα, προκειμένου να μην λεηλατηθούν και τα δικά τους διαμερίσματα τοποθέτησαν πινακίδες.

«Ζούμε στο φόβο και τον τρόμο»

Μία εξ αυτών, είναι μία 60χρονη πρόσφυγας. Είναι η τελευταία ένοικος, μίας εκ των πολυκατοικιών του τρόμου.

Πριν λίγες μέρες άγνωστοι έβαλαν φωτιά στη διπλανή πολυκατοικία και έτρεχε να εγκαταλείψει το σπίτι της. Έχει φτάσει σε κατάσταση απελπισίας.

«Οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας που μένω έχουν φύγει. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται τις νύκτες. Μαζεύονται νεαροί που ούτε καν τους ξέρουμε, μπορεί να είναι και από άλλες περιοχές και ξενυχτούν μέχρι τα ξημερώματα. Ειδοποιούμε την Αστυνομία, αλλά είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έρχονται. Κάμνουν χρήση ναρκωτικών. Βρήκα πολλά ασημόχαρτα καμένα και βελόνες, στον πάνω όροφο από μένα που είναι ακατοίκητα. Όταν τους πεις τίποτα σε βρίζουν. Τη νύκτα γίνεται μεγάλη οχλαγωγία εδώ. Έρχονται και μαθητές από την Τεχνική Σχολή.   

Ζούμε στο φόβο και τον τρόμο. Μοναξιασμένοι και κλειδωμένοι μες το σπίτι. Ιδίως όταν έχω τα εγγόνια μου τα βράδια εν μπορώ να ανοίξω τίποτα, ούτε φως, για να μεν καταλάβουν ότι είμαι μέσα. Φοούμαι για τα μωρά. Πριν λίγες με αν κοιμόμουν, μπορεί να έπαιρνα φωτιά.  Άναψαν μαγκάλι την τσικνοπέμπτη, έβαλαν σουβλάκια και πήρε φωτιά. Άρχισε να μυρίζει το σπίτι. Είδα το, ήταν δίπλα από το παράθυρο του μπάνιου. Πριν δεκαπέντε μέρες, έβαλαν φωτιά στη διπλανή πολυκατοικία. Μου φώναξαν οι γείτονες κι βγήκα έξω. Ήρθε η Πυροσβεστική και την έσβησε».

Τα μάτια της βουρκώνουν, όταν την ρωτώ γιατί δεν μετακινήθηκε από το σπίτι κι εάν της δόθηκαν επιλογές για να φύγει.   

«Ήμουν 17 χρονών όταν βγήκαμε πρόσφυγες. Νιώθω αδικημένη. Αντί να μου δώσουν ένα σπίτι να πάω, όπως έπιασαν όλες οι οικογένειες, είμαι δαμαί μόνη μου. Αυτό το διαμέρισμα είναι τριάρι επειδή έμεναν τα παιδιά μου, ο γιος μου και η κόρη μου. Ο γιος μου σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1995 στην Αγία Νάπα. Η κόρη μου είναι χωρισμένη με δύο παιδιά, τα οποία πολλές μέρες μένουν μαζί μου. Μου έδωσαν ένα μονάρι στις Κόκκινες και αρνήθηκα. Να πάω σε ένα μονάρι που δεν έχει χώρο να βάλεις τραπέζι; Πού ήταν να μένουμε; Με ενέκριναν για δεύτερο υπνοδωμάτιο και μου έδωσαν ένα κονδύλι 10 χιλιάδες για να κτίσω ένα δωμάτιο στο μονάρι, αλλά επειδή με ενέκριναν για δυάρι, περιμένω να κτιστεί πολυκατοικία για να μου δώσουν. Έχει χρόνια που περιμένουμε. Το μόνο που ζητώ είναι ένα δυάρι».

«Κινδυνεύει η ζωή μας»

Σε μία άλλη από τις εν λόγω πολυκατοικίες, διαμένει ένας 60χρονος Ελληνοκύπριος πρόσφυγας με το γιο του, με καταγωγή από χωριό των κατεχομένων.

«Η κατάσταση είναι εδώ και χρόνια άσχημη. Οι πολυκατοικίες είναι ετοιμόρροπες, έχουν ερημωθεί, έχουν λεηλατηθεί. Κινδυνεύει η ζωή μας, από αυτούς που έρχονται εδώ. Το άσχημο είναι ότι όταν σχολάνουν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής έρχονται και μπαίνουν μέσα στα ερειπωμένα, ακατοίκητα σπίτια. Φοβούμαστε μήπως συμβεί κάτι δυσάρεστο, σε αυτά τα άτομα. Υπάρχουν άστεγοι που έρχονται και μένουν τα βράδια και άλλα άτομα όμως. Βγαίνουμε τα ξημερώματα και κοιτάζουμε μήπως μπουν στα δικά μας διαμερίσματα. Έχει βράδια που μας κτυπούν τις πόρτες».

Ζήτησε όπως λέει από το Τμήμα Πολεοδομίας, να του παραχωρήσουν δυάρι επειδή τα τελευταία χρόνια ζει με το γιο του.

«Όταν έπρεπε να φύγουμε, δικαιούμουν καινούριο διαμέρισμα. Επειδή όμως τέλειωσαν, με έστειλαν σε ένα πολλά μικρό μονάρι στο Τσιακκιλερό, που δεν μπορούσαμε να μείνουμε. Δεν υπήρχε χώρος για να κτίσω και το απέρριψα. Όταν παραπονέθηκα, μου είπαν δεν υπήρχαν άλλα μονάρια. Ξέρουμε όμως περιπτώσεις, που αρχικά είχαν μονάρι, πέθαναν αυτοί που το είχαν και στους κληρονόμους παραχωρήθηκε δυάρι. Εγώ που είμαι ζωντανός με αγνόησαν…

Έτσι πήρα και το διπλανό διαμέρισμα, σε αυτήν την πολυκατοικία που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το γνωρίζουν εδώ και χρόνια και στην Πολεοδομία, έστειλα επιστολές αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση. Αυτό που ζητώ είναι να μας μεταστεγάσουν κάπου, για να μπορεί και η Κυβέρνηση να κατεδαφίσει τις πολυκατοικίες, επειδή είναι επικίνδυνες.  

Πριν από δύο εβδομάδες, είπαν ότι θέλουν να τις κατεδαφίσουν και σκέφτονται τρόπο να μας μεταστεγάσουν. Μου το είπαν οι άλλες οικογένειες, εγώ περιμένω τους ακόμα». 

«Έπιασα μόνη μου τον κλέφτη»

Σε διπλανή πολυκατοικία, διαμένει μία γυναίκα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πεθερά της.

«Είναι όπως τον πόλεμο του Βιετνάμ… Δεν κοιμόμαστε τις νύκτες, σπάζουν πράγματα, κάνουν ναρκωτικά. Δεν μας δίνει σημασία ούτε η Πολεοδομία, ούτε η Αστυνομία. Παίρνουμε τηλέφωνο στην Αστυνομία και μόλις τους λέμε ότι είμαστε από τους Αγίους Αναργύρους, σπανίως έρχονται.

Επειδή δεν είμαι από την Κύπρο, μία φορά που τους πήρα να έρθουν, ρωτούσαν εμένα αν έχω άδεια παραμονής. Μια άλλη φορά έπιασα μόνη μου τον κλέφτη που μας έκοψε το μπόιλερ και πήρα την Αστυνομία και ήρθαν και τον συνέλαβαν.

Μας είπαν ότι θα χαλάσουν τις πολυκατοικίες, αλλά δεν μας είπαν που θα πάμε».

Στα υπόγεια κάποιων από αυτά τα κτήρια, παραμένουν ακόμη κάποιοι επαγγελματίες, που περιμένουν και αυτοί να τους ενημερώσουν, πού θα μετακινηθούν. Το σχέδιο που εκπονήθηκε, προβλέπει τη δημιουργία εμπορικού Κέντρου στην περιοχή και μεταστέγασή τους.  

«Έχει 9 χρόνια που περιμένουμε να ρίξουν τις πολυκατοικίες, επειδή είναι επικίνδυνη η κατάσταση», λέει μία επαγγελματίας της περιοχής, πρόσφυγας από χωριό της Μεσαορίας. «Το μαγαζί μου το έχω πάνω από τριάντα χρόνια. Είναι απελπιστική η κατάσταση, κλέβουν συνέχεια σωλήνες, ντεπόζιτα ότι βρίσκουν μεταλλικό. Θα μπορούσαν να μεταφέρουν τις οικογένειες που είναι μέσα στα σπίτια και να τις κατεδαφίσουν. Είναι γεμάτος ο τόπος τρωκτικά», λέει με παράπονο.

Ολόκληρη όμως η προσφυγική γειτονιά, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι, ζει υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

«Ζω μόνη μου. Εφάαν μας και τα κοπελλούθκια που έρκουνται και βάζουν φωτιές και τα χόρτα και τα κουνούπια και οι ποντίτζιες. Εν μπορώ να κοιμηθώ. Είχα κάτι σίδερα έξω εβκάλαν μου τα. Φοούμαι... Φοούμαι πολλά τις νύκτες, γιατί είμαι μόνη μου. Έχει 20 χρόνια που είμαι μόνη μου. Επέθανεν ο άντρας μου. Να έρτουν να τα καθαρίσουν, γιατί τα αφήκαν έτσι; Ζητούμε βοήθεια… Τίποτε άλλο...», αναφέρει με αγωνία μία 75χρονη που μένει απέναντι από τις πολυκατοικίες.

Ένας άλλος γείτονας, δήλωσε πως έχει χρόνια που είναι έτσι η κατάσταση, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται χειρότερη. «Χάλασαν κάποιες πολυκατοικίες, αλλά αυτές όχι. Δεν ξέρω γιατί. Έρχονται ποντίτζιες μες την αυλή. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Φεύγουν και οι μικροί που το σχολείο και έρχονται εδώ. Δεν ξέρω τι κάμνουν».

Η απάντηση του Τμήματος Πολεοδομίας

Ο REPORTER έφερε εις γνώση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως τις καταγγελίες των κατοίκων, που απάντησε γραπτώς ότι αποφασίστηκε η αναδόμηση όλων των πολυκατοικιών και πως υπολείπεται η ανέγερση άλλων για τη στέγαση των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται από τα 7 διαμερίσματα που είναι σε λειτουργία, μόνο τα 2 κατοικούνται από τους δικαιούχους, άλλα 2 κατοικούνται παράνομα και άλλα τρία ενοικιάζονται ή παραχωρήθηκαν. Σύμφωνα με την Πολεοδομία καταβλήθηκαν προσπάθειες για προσωρινή μεταστέγαση των δικαιούχων προσφύγων σε άλλες οικιστικές μονάδες, αλλά οι δικαιούχοι αρνήθηκαν και καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί λύση.

Σημειώνεται δε, ότι το Τμήμα που ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας «λαμβάνει όλα τα μέτρα, όπως κλείδωμα πορτών, σφράγιση πλατύσκαλων για αποφυγή ανόδου στους ορόφους και στην οροφή, τοποθέτηση προστατευτικής απαγορευτικής ταινίας για την προειδοποίηση κινδύνων» και ότι «λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

 

 

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ, λήφθηκαν από τον REPORTER την Τρίτη 30 Μαρτίου. Πρόκειται για φωτογραφίες από τα λεηλατημένα διαμερίσματα 6 πολυκατοικιών, οι 4 εκ των οποίων είναι πλήρως εγκαταλελειμμένες και δεν ήταν σφραγισμένες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μαθητές από την Τεχνική Σχολή, όπως θα δείτε στην πιο κάτω φωτογραφία, μπήκαν ανενόχλητοι σε ένα από τα κτήρια.

Το γιατί οι μαθητές φεύγουν από το εν λόγω σχολείο και τι κάνουν στα εγκαταλελειμμένα κτήρια, είναι μία άλλη παράμετρος που πρέπει να διερευνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεν είναι βεβαίως, ευθύνη του Τμήματος Πολεοδομίας.

 

Πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση της Αστυνομίας, τη βοήθεια της οποίας παραδέχεται ότι ζήτησε επισήμως και το ίδιο το Τμήμα Πολεοδομίας.

Αυτούσια η απάντηση του Τμήματος Πολεοδομίας

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

1. Ο Κυβερνητικός Οικισμός «Άγιοι Ανάργυροι Ι» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αναδόμησης, επιδιόρθωσης / ενίσχυσης και ριζικής βελτίωσης των κτιρίων οκτώ Κυβερνητικών Οικισμών», το οποίο υλοποιείται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Με βάση Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η αναδόμηση όλων των πολυκατοικιών και η ριζική επιδιόρθωση των κατοικιών του εν λόγω Κυβερνητικού Οικισμού.

2. Μέσα στα πλαίσια του πιο πάνω προγράμματος, έχουν αναδομηθεί 6 πολυκατοικίες και έχουν επιδιορθωθεί 286 κατοικίες. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος υπολείπεται η ανέγερση 2 πολυκατοικιών για τη στέγαση των δικαιούχων προσφύγων που εξακολουθούν να παραμένουν στις παλιές πολυκατοικίες, καθώς και η ανέγερση Εμπορικού Κέντρου για τη στέγαση του υφιστάμενου καφενείου, κουρείου, κομμωτηρίου και κέντρου υγείας.

 3. Στον Οικισμό παραμένουν προς κατεδάφιση 8 πολυκατοικίες. Όλοι σχεδόν οι ένοικοι των εν λόγω πολυκατοικιών έχουν μεταστεγαστεί στις νέες πολυκατοικίες του Οικισμού, οι οποίες, όπως προαναφέρεται, ανεγέρθηκαν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος αναδόμησης. Ως εκ τούτου τα πλείστα διαμερίσματα των 8 υφιστάμενων πολυκατοικιών είναι κενά, εξακολουθούν όμως να είναι σε λειτουργία 7 διαμερίσματα. Από τα 7 διαμερίσματα, μόνο τα 2 διαμερίσματα κατοικούνται από τους δικαιούχους, άλλα 2 κατοικούνται παράνομα, 1 διαμέρισμα ενοικιάζεται από τον δικαιούχο, 1 διαμέρισμα παραχωρήθηκε από τον δικαιούχο για κατοίκηση και 1 διαμέρισμα είναι σε λειτουργία αλλά δεν κατοικείται. Επίσης είναι σε λειτουργία, το καφενείο, το κομμωτήριο, το κουρείο, ενώ έχει κλείσει προσωρινά το κέντρο υγείας, τα οποία είναι όλα στο ισόγειο των πολυκατοικιών. Με βάση τα δεδομένα αυτά, σε όλες τις 8 πολυκατοικίες υπάρχουν 1 έως 2 μονάδες σε λειτουργία.

4. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για προσωρινή μεταστέγαση των δικαιούχων προσφύγων, σε άλλες οικιστικές μονάδες σε Οικισμούς της Λάρνακας, αλλά δυστυχώς οι δικαιούχοι αρνούνται να μετακινηθούν. Περαιτέρω υπάρχει και το θέμα της παράνομης κατοχής διαμερισμάτων, οι οποίοι επίσης αρνούνται να φύγουν και το θέμα της ενοικίασης διαμερισμάτων, τα οποία επωφελούνται οι δικαιούχοι. Με βάση τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι για να κενωθούν τα διαμερίσματα θα πρέπει να συνεργαστούν και οι ίδιοι οι ένοικοι, δικαιούχοι ή μη.

5. Για να αντιμετωπιστεί το θέμα της άρνησης των ενοίκων να εκκενώσουν τις πολυκατοικίες, το Τμήμα αυτό έχει προβεί σε σειρά ενεργειών. Καταρχήν έχει προχωρήσει σε κατεδάφιση 3 κενών πολυκατοικιών που υπήρχαν σε άλλο χώρο του ίδιου Οικισμού και έχει επισπεύσει το έργο της «Αναδόμησης 2 πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι» στο κενό χώρο που έχει προκύψει μετά την κατεδάφιση. Στις πολυκατοικίες αυτές θα στεγαστούν οι δικαιούχοι που εξακολουθούν να παραμένουν στις 8 παλιές πολυκατοικίες. Μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, γίνεται προσπάθεια είτε να δεχθούν να μεταστεγαστούν προσωρινά σε άλλες οικιστικές μονάδες εντός των Οικισμών Λάρνακας, ή σε ιδιωτικές οικιστικές μονάδες με ενοίκιο που θα καταβάλλει το Κράτος. Όσον αφορά τους παράνομους, το Τμήμα προβαίνει σε σχετικές ενέργειες. Επίσης το Τμήμα εξετάζει και το ενδεχόμενο να στεγαστούν το καφενείο και το κομμωτήριο στην ίδια πολυκατοικία για να μπορέσει να κενωθεί μια από τις 2 πολυκατοικίες που στεγάζονται σήμερα.

6. Μόλις εκκενωθούν οι πολυκατοικίες, το Τμήμα θα προχωρήσει άμεσα στην κατεδάφιση τους. Παράλληλα θα προχωρήσει στην ανέγερση Εμπορικού Κέντρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τα καταστήματα όπως λειτουργούν σήμερα καθώς επίσης και άλλα καταστήματα με βάση τις σημερινές ανάγκες.

7. Μέχρι να καταστεί δυνατή η εκκένωση των πολυκατοικιών ώστε να κατεδαφιστούν, και επειδή τα πλείστα διαμερίσματα είναι ακατοίκητα, το Τμήμα λαμβάνει όλα τα μέτρα, όπως κλείδωμα πορτών, σφράγιση πλατύσκαλων για αποφυγή ανόδου στους ορόφους και στην οροφή, τοποθέτηση προστατευτικής απαγορευτικής ταινίας για την προειδοποίηση κινδύνων κλπ .Εν κατακλείδι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία. Επίσης για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης εισόδου ατόμων στα ακατοίκητα διαμερίσματα, των κλοπών και των βανδαλισμών των πολυκατοικιών, το Τμήμα έχει αποταθεί στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας ζητώντας την παρέμβασή της.

8. Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας του Οικισμού, επειδή έχουν εκδοθεί τίτλοι ιδιοκτησίας, ο καθαρισμός των αυλών και των ανοικτών χώρων εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κατοίκων / συνιδιοκτητών των πολυκατοικιών, ενώ ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Λάρνακας.

9. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος

 

 

Η κατάσταση στην περιοχή πάντως μόνο ντροπή και οργή προκαλούν και τη μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν αποκλειστικά οι αρμόδιοι, που δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα. Οι πολυκατοικίες πρέπει να καθαριστούν από τα έπιπλα και να σφραγιστούν άμεσα. Η Αστυνομία πρέπει να λάβει άμεσα δράση στην περιοχή, αφού υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για κοντραμπάντο ναρκωτικών, κλοπές, βανδαλισμούς, λεηλασίες και τρομοκρατία κατοίκων.

Είναι απαράδεκτα και δεν τιμούν κανέναν αυτά που συμβαίνουν στην συγκεκριμένη γειτονιά, που έγινε κολαστήριο για τους κατοίκους της. Ελπίζουμε να ακουστούν οι κραυγές απόγνωσής τους και να μην περιμένουμε κάποια μεγάλη τραγωδία, ως συνήθως, για να ληφθούν μέτρα. Είναι άλλωστε ήδη τραγικά, αυτά που συμβαίνουν.  

 

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου