Μαρτυρία για πρόσωπο κλειδί σε καταγγελία εναντίον Ελλαδίτη σκηνοθέτη στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι έρευνες αλλά και οι καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα στην Αστυνομία που διερευνά διψήφιο αριθμό υποθέσεων. Οι καταγγελίες ακολούθησαν αυτής της Άντρης Ελευθερίου τέλη Ιανουαρίου και σήμερα καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου η πρώτη που ολοκληρώθηκε. Κατηγορούμενος είναι προπονητής στίβου, τον οποίο κατήγγειλαν τέσσερις αθλήτριες για σεξουαλική παρενόχληση, ενόσω ήταν ανήλικες. Ο προπονητής παραπέμφθηκε το πρωί της Τετάρτης σε δίκη, η οποία θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης αντρών στην Κύπρο-Στο στόχαστρο σκηνοθέτες

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες και για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ηθοποιού σε βάρος πολύ γνωστού Ελλαδίτη σκηνοθέτη, συνεργάτη θεατρικού οργανισμού στην Κύπρο. Η  Αστυνομία έχει μαρτυρία για πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, που φέρεται να λειτούργησε ως ενδιάμεσος.

Η καταγγελία στις κυπριακές αρχές, έγινε μετά από τη δημοσιοποίηση δύο μαρτυριών στην ιστοσελίδα Documentο στην Ελλάδα, όπου δύο Κύπριοι ηθοποιοί ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα δύο Ελλαδιτών σκηνοθετών. Κομβικό ρόλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαδραμάτισε ένα κοινό πρόσωπο στην Κύπρο, που εμφανίζεται ως μεσάζοντας και ο οποίος φέρεται γνώρισε τους δύο νεαρούς στους σκηνοθέτες.

Η καταγγελία που έχει ενώπιόν της η κυπριακή Αστυνομία εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας στις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει συγκλονισμό στην Ελλάδα, αφορά σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ηθοποιού όταν ήταν 18 χρόνων. Το περιστατικό που καταγγέλθηκε συνέβη το 2012, σε ξενώνα θεάτρου στην Κύπρο. Ο ηθοποιός κατήγγειλε ότι συγκεκριμένο πρόσωπο από την Κύπρο, τον έφερε σε επαφή με τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη που βρισκόταν τότε στην Κύπρο για θεατρικές παραγωγές, ο οποίος του ζήτησε να προετοιμαστεί για ρόλο σε παράσταση στη Λεμεσό. Ακολούθως όπως καταγγέλλει τον εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά.

Καταγγέλλοντας την υπόθεση στην Αστυνομία, μίλησε και για το πρόσωπο που τον γνώρισε στον σκηνοθέτη, για το οποίο υπάρχουν μαρτυρίες ότι ενδεχομένως να προωθούσε νεαρούς ηθοποιούς, που ήθελαν να κάνουν καριέρα, σε διάσημους σκηνοθέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σείεται το κυπριακό θέατρο-Καταγγελίες για σεξουαλική βία και παρενόχληση 

Η ιστοσελίδα Documentο, ανέφερε ότι έχει και δεύτερη μαρτυρία, που συνδέει το εν λόγω πρόσωπο, με άλλο πολύ γνωστό Ελλαδίτη σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σοβαρότατες υποθέσεις στην Ελλάδα. Ο εν λόγω σκηνοθέτης, καταγγέλλεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά, δεύτερο Κύπριο ηθοποιό στην Ελλάδα, τον οποίο του γνώρισε, ωστόσο το ίδιο πρόσωπο που υποδεικνύεται ως ενδιάμεσος.

Το ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας, λαμβάνει εδώ και μέρες καταθέσεις για την καταγγελία εναντίον του πρώτου σκηνοθέτη, ο οποίος έχει καριέρα με διεθνείς περγαμηνές και έχει κάνει πολλές συνεργασίες στην Κύπρο. Το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)
Υπό κράτηση τρία πρόσωπα για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας
Απόρριψη αναπομπής περί Αστυνομίας νόμου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών
Το modus operandi και οι ώρες των εμπρησμών οδήγησαν στον δεσμοφύλακα-Στο κάδρο 3+12 υποθέσεις σε ένα χρόνο
Απεβίωσε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Καταζητείται 50χρονος για κλοπή από κατοικία στη Λεμεσό (pics)
Οι οργανωμένοι εμπρηστές, το οργανωμένο έγκλημα, οι οργανωμένες λαμπρατζιές και η (;) Αστυνομία
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε και σε παρακείμενα υποστατικά
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία (pic)