Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα οι έρευνες στο φρεάτιο για τη μικρή Sierra

Γιώργος Χατζηπαναγή  19/04/2019 07:00
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα οι έρευνες στο φρεάτιο για τη μικρή Sierra

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα οι έρευνες στο φρεάτιο για τη μικρή Sierra

Γιώργος Χατζηπαναγή  19/04/2019 07:00
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών ως προς το πως θα αντληθεί το νερό από το φρεάτιο στο Μιτσερό, στο οποίο την περασμένη Κυριακή είχε εντοπιστεί το πτώμα της 38χρονης Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες.
 
 
Αστυνομία και Πυροσβεστική παρακάθισαν χθες σε ευρεία σύσκεψη, ανέλυσαν τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους και κατέληξαν, ότι δεν μπορεί να γίνει άντληση του νερού από το φρεάτιο, γιατί όταν αφαιρεθεί ο όγκος του νερού, θα υποχωρήσουν τα τοιχώματα και έτσι το όλο εγχείρημα κρίθηκε μη ασφαλές.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχε και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και άλλοι ειδικοί επί του θέματος, καθώς και πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή, ενώ έγινε ενδελεχής συζήτηση, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Αρχές, επικεντρώνονται σε άλλους τρόπους για τα επόμενα βήματά τους, με σκοπό τον εντοπισμό της κόρης της γυναίκας, Sierra Graze η οποία είχε επίσης δηλωθεί ως ελλείπουσα και η ελπίδα είναι ότι δεν είχε την ίδια τύχη με τη μητέρα της.
 
Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο στην Κύπρο να φθάσουν ειδικοί από το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλάβουν την δύσκολη αυτή δουλειά, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύονται.

Kατέβασε ξανά κάμερες η Πυροσβεστική

Πάντως, παρότι αναβλήθηκε η άντληση νερού από το φρεάτιο, δεν σταμάτησε και η διερεύνηση εντός του χώρου, όπυο είχε εντοπιστεί νεκρή η 38χρονη Μarry.

Χθες το μεσημέρι, μέλη της Πυροσβεστικής έφθασαν στο σημείο, όπου με τη χρήση καμερών, πραγματοποίησαν νέες έρευνες και ακολούθως αποχώρησαν από το σημείο.

Στη σκηνή βρέθηκαν ακόμα και ιδιώτες, ειδικοί στην άντληση νερού, στους οποίους η Αστυνομία δεν έδωσε έγκριση να πλησιάσουν το φρεάτιο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν μετά από περίπου δύο ώρες.

Πάντως, οι έρευνες της Πυροσβεστικής δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, έως ότου ουσιαστικά βρεθεί ο τρόπος να αντληθούν τα λιμνάζοντα νερά από το φρεάτιο.

Οι συλλήψεις φέρνουν εξελίξεις
 
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί το βράδυ της Πέμπτης άλλα δύο πρόσωπα 35 και 30 ετών από την Κύπρο, εναντίον των οποίων προέκυψε μαρτυρία μετά τις έρευνες του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Μάλιστα ο 35χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο με το οποίο η Marry Rose, είχε ραντεβού στις τέσσερις Μαΐου 20128, ημερομηνία κατά την οποία εξαφανίστηκε.
 
 
Οι δύο ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας,για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
Εκεί αναμένεται ο ανακριτής της υπόθεσης αναμένεται να ρίξει φως ως προς το πια πιστεύει η Αστυνομία ότι ήταν η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας