Ελλοχεύει κινδύνους το φρεάτιο για τους πυροσβέστες, παρατείνεται η αγωνία

Δεν ξεκίνησε ποτέ η προαναγγελλόμενη γιγαντιαία επιχείρηση των Αρχών στο λατομείου στο Μιτσερό, για άντληση νερού από το φρεάτιο, όπου την περασμένη Κυριακή είχε εντοπιστεί νεκρή η 38χρονη Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες.
 
Παρότι το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι γύρω στις εννέα με δέκα θα άρχιζε η επιχείρηση, εντούτοις υπήρξε ανατροπή σκηνικού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έλαβαν ενημέρωση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, το οποίο εξέφρασε τους ενδοιασμούς του ως προς τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση που αντληθεί νερό από το σημείο.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, κατά την άντληση, να «σκάσουν» τα χώματα, θέτοντας σε κίνδυνο κι άλλες ζωές.
 
Ως εκ τούτου, Αστυνομία και Πυροσβεστική παρακάθισαν σε νέα ευρεία σύσκεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε και ψάχνουν λύσεις για να αρχίσει η διαδικασία άντλησης.
Στο φρεάτιο ξανά η Πυροσβεστική
Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, μέλη της Πυροσβεστικής έφθασαν στο φρεάτιο του Μιτσερού όπου, με τη χρήση καμερών, πραγματοποίησαν νέες έρευνες και ακολούθως αποχώρησαν από το σημείο.
 
Στη σκηνή βρέθηκαν ακόμα και ιδιώτες, ειδικοί στην άντληση νερού, στους οποίους η Αστυνομία δεν έδωσε έγκριση να πλησιάσουν το φρεάτιο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν μετά από περίπου δύο ώρες.
 
Έτσι, όπως φαίνεται, άλλη μια μέρα φεύγει χωρίς αποτέλεσμα, με τις Αρχές να ψάχνουν την εξάχρονη Sierra Graze, ευελπιστώντας ότι δεν θα έχει την ίδια τύχη με την 38χρονη μητέρα της.
Παράλληλο μέτωπο ερευνών
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα από το περιβάλλοντος τόσο του θύματος όσο και του 33χρονου πρώην συντρόφου της 38χρονης, που συνελήφθη και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση.
 
Κομβικό σημείο αποτελεί η 4η Μαΐου 2018, οπότε η 38χρονη είχε αναφέρει στην φίλη και συγκάτοικό της, ότι θα μετέβαινε στη Λευκωσία μαζί με την κόρη της, όπου θα συναντούσε ένα Ελληνοκύπριο, με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω διαδικτύου και διατηρούσε δεσμό.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, το βράδυ θα διέμεναν μαζί του. Έκτοτε η τύχη μητέρας και κόρης αγνοείται και ως εκ τούτου η φίλη της προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Από νέα ανάκριση ο ύποπτος
 Θέση του 33χρονου είναι ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στο φόνο εκ προμελέτης που του καταλογίζουν, ισχυριζόμενος ότι θεωρούσε ότι η 38χρονη και το παιδί τους βρίσκονται στο εξωτερικό.
 
Κάτι που εγείρει ερωτήματα, αφού στην οικία του υπόπτου εντοπίστηκε το διαβατήριο της εξάχρονης, με την Αστυνομία να αναφέρει ότι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα τους ανακριτές ότι δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό, ενώ, όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, έγιναν έρευνες και μέσω τις Ιντερπόλ που το επιβεβαίωσαν. 
 
Κατά τις έρευνες στον τόπο διαμονής του 33χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα σχοινί, για το οποίο ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το πήρε από την οικοδομή που εργάζεται για εργασίες για το σπίτι.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος σύναψε δεσμό με το θύμα το 2009 και το 2011 απέκτησαν την κορούλα τους, ενώ το 2015 το ζευγάρι χώρισε, καθώς ο 33χρονος ήταν αλκοολικός και είχαν αρκετές προστριβές μεταξύ τους.
 
Το 2016, η σχέση τους ήρθε σε οριστική ρήξη και η 38χρονη μαζί με το παιδί τους εγκατέλειψαν την οικία του 33χρονου, ενώ το θύμα δεν του επέτρεπε να βλέπει το παιδί.
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία, ότι ο 33χρονος κακοποιούσε τη σύντροφο του, κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος, αναφέροντας ότι είχε προστριβές με την πρώην σύντροφο του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ