Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μιτσερό για την τύχη της μικρής Sierra

  18/04/2019 06:51
Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μιτσερό για την τύχη της μικρής Sierra

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Μιτσερό για την τύχη της μικρής Sierra

  18/04/2019 06:51
Με τα βλέμματα στραμμένα στο Μιτσερό, αρχίζει η γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής, για άντληση νερού από το φρεάτιο, έτσι ώστε να διαφανεί, αν το κοριτσάκι που αγνοείται είχε την ίδια τραγική κατάληξη με τη μητέρα της, που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Κυριακή.
 
Μετά την καταρρίχηση που έγινε χθες, από μέλη της Πυροσβεστικής, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ειδικές κάμερες, που κατέγραψαν εικόνες μέχρι τα 50 μέτρα, το πρωί θα επιχειρηθεί η άντληση του νερού, με τη συνδρομή ιδιωτών.
 
Στόχος των Αρχών είναι να φθάσουν οι κάμερες μέχρι τον πάτο και να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα, αφού μέχρι χθες οι εικόνες που καταγράφονταν ήταν θολές.
 
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει δύο ή περισσότερες μέρες.
 
Η ταυτοποίηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
 
Μετά τον εντοπισμό του πτώματος από τουρίστες την περασμένη Κυριακή, αλλά και την ταυτοποίηση του με την Marry Rose Tiburcio, από οικείο της πρόσωπο μέσω των σκουλαρικιών που φορούσε, υπήρξαν καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση, αφού συνελήφθη ο 33χρονος πρώην σύντροφος της γυναίκας και πατέρας της εξάχρονης κόρης της Sierra Graze, η οποία αγνοείται από το Μάιο του 2018.
 
Μετά τη σύλληψη του ο ύποπτος πέρασε από ανάκριση και το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Μπαίνουν τα κομμάτια στο παζλ-Από νέα ανάκριση ο ύποπτος

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον ανακριτή της υπόθεσης:
 
-Το 2009 ο 33χρονος γνώρισε το θύμα και σύναψαν δεσμό.
 
-Το 2011 απέκτησαν την κόρη του.
 
-Το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε με την ανήλικη κόρη τους και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε ιδιαίτερες σχέσεις, αφού το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του.
 
-Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι αρχικά έβλεπε την κόρη του τρεις φορές της εβδομάδα, για περίοδο τριών ωρών, την κάθε φορά.
-Το 2016, σε κάποια στιγμή, όπως ισχυρίστηκε, το θύμα δεν του επέτρεπε να βλέπει την κόρη του με αποτέλεσμα να μην έχει επαφές μαζί της.
 
-Τον Μάρτιο του 2017 ο 33χρονος συνάντησε την κόρη του για τελευταία φορά, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του, σύμφωνα με την κατάθεση του.
 
-Στις 4//05/2018 η ελλείπουσα μαζί με την έξι ετών κόρη της, σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης της, μετέβησαν στη Λευκωσία όπου θα διανυκτέρευαν με κάποιο φίλο της, εν ονόματι χχχχ, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό τους τελευταίες έξι μήνες και τον οποίο γνώρισε μέσω του διαδικτύου. Από την ημέρα εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι της, ούτε η ίδια αλλά ούτε και η κόρη της. Αναζητήθηκαν αλλά δεν εντοπίστηκαν, όπως επίσης δεν εντοπίστηκε και ο φίλος της ο χχχχ.
 
-Στις 5/05/2018 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι η 38χρονη και η εξάχρονη κόρη της, απουσιάζουν από την οικία τους.
 
-Στις 14/04/2019 βρέθηκε η σορός της 38χρονης στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, το οποίο είναι ανενεργό από το 1979.
 
-Το σώμα της γυναίκας ήταν δεμένο με συγκεκριμένο μπλε σχοινί και ήταν γυμνή.

-Η φίλη και συγκάτοικος της 38χρονης, στις 16/04/2019, κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας όπου αναγνώρισε τα σκουλαρίκια που φορούσε το θύμα και τα οποία της υποδείχθηκαν ανάμεσα σε άλλες δώδεκα διαφορετικές φωτογραφίες με σκουλαρίκια.
 
-Κατά την διάρκεια της νεκροτομής εντοπίστηκε στη σορό μία οδοντοστοιχία με δύο τεχνητά δόντια στη πάνω σιαγόνα, πράγμα το οποίο ανέφερε και η συγκάτοικος της.
 
-Στις 16/04/2019 διεξήχθη έρευνα στην οικία του 33χρονου, με την συγκατάθεση του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.  
 
-Στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο χειροπόδαρα το θύμα. Όπως ισχυρίστηκε, το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την τοποθεσία ανεύρεσης του. επίσης ανέφερε ότι ο λόγος που το πήρε ήταν για οικιακούς λόγους, προσθέτοντας ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησε.
 
-Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος χτύπησε την ελλείπουσα στο παρελθόν, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην κατάθεση του. Οι δύο τους είχαν προστριβές για την κηδεμονία του παιδιού, ενώ είχαν χωρίσει γιατί ο 33χρονος ήταν αλκοολικός, είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες αναφορικά με τη γονική μέριμνα της ανήλικης.
 
-Η ελλείπουσα όταν εξαφανίστηκε με το παιδί της δεν πήρε μαζί της οποιαδήποτε προσωπικά της αντικείμενα, ενώ τόσο το διαβατήριο της παρέμεινε στην οικία διαμονής της και του παιδιού στην οικία του πατέρα του, πράγμα που υποδηλοί ότι δεν ταξίδεψαν εκτός Κύπρου. Έγιναν εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ όπου διαφάνηκε ότι τα ελλείποντα πρόσωπα ουδέποτε ταξίδεψαν στις Φιλιππίνες.   
 
-Από τις καταθέσεις που λήφθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν διαφάνηκε η πρόθεση τους να εγκαταλείψουν τον χώρο διαμονής τους.
 
-Αναμένεται να γίνουν έρευνες σε ακόμη τρία οχήματα και δύο οικίες προς αναζήτηση τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ οι ανακριτές ψάχνουν τα ρούχα του θύματος αφού εντοπίστηκε γυμνό.
 
-Τα τρία κινητά και οι τρεις κάρτες του υπόπτου στάλθηκαν για εξετάσεις και αναμένονται διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας