Οι ιστοπαθολογικές έφεραν εξελίξεις στον θάνατο της Ιωάννας-Νέες καταθέσεις

Εξελίξεις έφεραν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, όσον αφορά στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή, η οποία έφυγε από τη ζωή πέρσι τον Μάρτιο, αφού η Αστυνομία έχει ξεκινήσει νέο κύκλο ανακρίσεων, για το θάνατο της 15χρονης, η οικογένεια της οποίας είχε καταγγείλει ιατρική αμέλεια το περασμένο καλοκαίρι.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και έγινε επίσημη καταγγελία από πλευράς Υπουργείου Υγείας, το οποίο διενήργησε τη δική του έρευνα για το περιστατικό, διορίζοντας ερευνώντα λειτουργό, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας της 15χρονης Ιωάννας, ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε ιατρική αμέλεια.

Το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού φαίνεται να επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της οικογένειας και για σκοπούς έρευνας διατάχθηκε η εκταφή της σορού της Ιωάννας, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και στη συνέχεια διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή. Ωστόσο, δεν έδωσε ακριβή αίτια για το θάνατο της Ιωάννας, με αποτέλεσμα τα δείγματα που λήφθηκαν να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Τρεις μήνες μετά την διενέργεια της νεκροτομής, η Αστυνομία έλαβε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, τα οποία έφεραν νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Όπως πληροφορείται ο REPORTER, τα αποτελέσματα βρίσκονται ήδη στα χέρια των ανακριτών και όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα ήταν τέτοια, που έδειξαν ότι έπρεπε να ληφθούν νέες καταθέσεις, από όσους μπορούν να συμβάλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώνεται ο φάκελος για την 15χρονη Ιωάννα-Τα σημεία που εκκρεμούν

Αυτή τη στιγμή, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, αφού το προηγούμενο διάστημα φαινόταν ότι βρισκόταν στο τελικό στάδιο και προς ολοκλήρωση του φακέλου. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα και την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων καταθέσεων, η Αστυνομία δεν μπορεί να αποστείλει άμεσα το φάκελο της υπόθεσης προς τη Νομική Υπηρεσία, για περεταίρω μελέτη, όπως συμβαίνει σε παρόμοιας φύσης υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Ιωάννα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο περίπου χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη. Τελικά, η 15χρονη κατέληξε τον Μάρτιο του 2022.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η οικογένεια της Ιωάννας προέβη σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο με τη σειρά του προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να είναι σε θέση να διερευνήσει τις καταγγελίες που είχε ενώπιον του. Προς αυτό το σκοπό, είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου, που φαίνεται να εμπλέκονταν στην υπόθεση της Ιωάννας.

Μία κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των δύο εκ των τριών γιατρών του Μακάρειου, οι οποίοι έφεραν ενστάσεις για την διαθεσιμότητά τους και αποτάθηκαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ένσταση στην απόφαση της ΕΔΥ. Μία έφεση που τελικά κέρδισαν και επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους, στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Από την άλλη, έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά των μεταμοσχευμένων παιδιών, που παρακολουθούσε ο ένας εκ των γιατρών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι είχαν ζητήσει από το Μιχάλη Χατζηπαντέλα να προβεί σε ανάκληση της εν λόγω απόφασης. Όταν ο υπουργός Υγείας έδειξε ότι δεν προτίθεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, τότε οι συγκεκριμένοι γονείς είχαν προβεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τους δύο ιατρούς, επιστρατεύοντας προσωπικό από άλλα νοσηλευτήρια, αλλά και από το εξωτερικό. Κάτι που δεν κατεύνασε τα πνεύματα, αφού η μία εκ των γιατρών που κλήθηκε από την Ελλάδα, η οποία θα επισκεπτόταν το Μακάρειο μία φορά την εβδομάδα, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου, άρχισε να γίνεται δέκτης απειλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποτρέψουν την κάθοδό της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των συλληφθέντων για το «Δημητρούι»-Παραμένουν υπό κράτηση