Αυτοψία Χατζηπαντέλα στο Μακάρειο-Νέες καταγγελίες για τους γιατρούς

Αυτοψία στο Μακάρειο Νοσοκομείο αναμένεται να κάνει το πρωί ο υπουργός Υγείας, ώστε να καταγράψει την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσηλευτήριο, μετά τις αλλαγές που προέκυψαν, λόγω της διαθεσιμότητας των δύο ιατρών, για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή. Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες που αφορούν τους εν λόγω ιατρούς έχουν φτάσει στο Υπουργείο.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, το πρωί θα βρεθούν στο Μακάρειο, όπου θα επιθεωρήσουν την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε, μετά την απομάκρυνση των δύο ιατρών, εναντίον των οποίων τρέχει ποινική έρευνα. Ο υπουργός, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτήριο αναμένεται να συνομιλήσει με το προσωπικό, αλλά και τη Διεύθυνση, ώστε να σχηματίσει την σωστή εικόνα, για τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο Μακάρειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο των ερευνών τρεις γιατροί για αμέλεια πίσω από τον θάνατο της Ιωάννας

Αφού μιλήσει με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα παρακαθήσει σε σύσκεψη με τον ΟΚΥπΥ, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το πλάνο που έχει σχεδιαστεί, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με στόχο να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε θεραπείες και την παροχή φροντίδας στα παιδιά.

Πάντως, τη δεδομένη στιγμή έχουν επιστρατευτεί ήδη δύο παιδονεφρολόγοι, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, με τη διαθεσιμότητα των γιατρών. Παράλληλα, παιδονεφρολόγος δραστηριοποιείται και στο Αρεταίειο, όπου μπορούν να απευθυνθούν γονείς, αν το επιθυμούν, ενώ δεν αποκλείεται, αν παραστεί ανάγκη, να κλητευθούν και άλλοι γιατροί, της συγκεκριμένης ειδικότητας και μάλιστα από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινική έρευνα κατά γιατρού για τον θάνατο της Ιωάννας-Ζήτησε διαθεσιμότητα ο Χατζηπαντέλα

Αντιδρούν οι γονείς για τις διαθεσιμότητες

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους γονείς, αλλά και το προσωπικό του νοσηλευτηρίου, λόγω της απόφασης για διαθεσιμότητα των δύο ιατρών. Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών με νεφρολογικές παθήσεις αναμένεται να έχουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τρίτη, στις 4:00 το απόγευμα.

«Για ακόμη μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον υπουργό Υγείας και τον προειδοποιούμε, ότι η εισήγησή του να απομακρύνει τον γιατρό των παιδιών μας, είναι εσφαλμένη και επικίνδυνη, καθώς θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας έστω και την υστάτη πριν να είναι αργά, να αντιληφθεί την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, ενώ τονίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι στη διαλεύκανση της θλιβερής υπόθεσης, που προκάλεσε το θάνατο ενός 15χρονου κοριτσιού.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις που επικρατούν, γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε στιγμή. Πάντως, η αναστάτωση που επικρατεί έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Υπουργείο Υγείας, καθώς θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο χειραγωγείται η κοινή γνώμη και κατευθύνονται διαδικασίες, την ώρα που υπάρχει σε εξέλιξη ποινική έρευνα από την Αστυνομία.

Εξάλλου, η υπόθεση της Ιωάννας φαίνεται να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, στα χέρια των αρμόδιων λειτουργών του Υπουργείου υπάρχουν νέες καταγγελίες, σε βάρος των γιατρών. Η θέση του Υπουργείου, πάντως, είναι ότι οι δύο ιατροί έπρεπε να τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, καθώς η έκθεση του ερευνώντα λειτουργού χαρακτηρίζεται καταπέλτης, η οποία κάνει λόγο για σοβαρές παραλείψεις και κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε διαθεσιμότητα δύο από τους τρεις γιατρούς για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»