Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας-Ζητήθηκε εκταφή της σορού

  18/10/2022 13:21
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας-Ζητήθηκε εκταφή της σορού

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας-Ζητήθηκε εκταφή της σορού

  18/10/2022 13:21

Νέα εξέλιξη προκύπτει στην υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή, από τον Κορμακίτη, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, στάλθηκε επιστολή στη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μέσω της οποίας η Αστυνομία ζητά να γίνει η εκταφή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγήκε μπροστά ο Χατζηπαντέλα και απάντησε για τη διαθεσιμότητα των γιατρών

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, οι δύο γιατροί τέθηκαν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, χρόνος ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες. 

Σημειώνεται ότι, η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Ακολούθως, οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνών λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Ακολούθως ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοψία Χατζηπαντέλα στο Μακάρειο-Νέες καταγγελίες για τους γιατρούς

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας