Πέμπτη 8 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

  03/11/2022 18:32
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

  03/11/2022 18:32

Απαντήσεις από τις περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις θα δοθούν, σε σχέση με τον θάνατο της άτυχης 15χρονης, Ιωάννας Μ. Σκορδή από τον Κορμακίτη, που έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Μάρτιο.

Το πρωί της Πέμπτης, στην παρουσία των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, όπως και ανθρωπολόγου, πραγματοποιήθηκε η εκταφή της 15χρονης και ακολούθως διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν αίτια για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Ακολούθως, η σορός τάφηκε εκ νέου, βάσει σχετικού διατάγματος ταφής που εκδόθηκε.

Σημειώνεται πως πριν την ταφή της 15χρονης, η οικογένεια δεν είχε αποδεχθεί να πραγματοποιηθεί νεκροτομή επί της σορού της. 

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού και μετέπειτα, έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Στη συνέχεια, η οικογένεια της 15χρονης, είχε προβεί σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, για ιατρική αμέλεια, με το αρμόδιο Υπουργείο να διορίζει ερευνόντα λειτουργό και κατά τις έρευνες, διαπιστώθηκε πως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας, πίσω από τον θάνατο της άτυχης Ιωάννας. 

Εν συνεχεία, ο φάκελος αφού διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, εκ των οποίων οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να γίνουν έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα από την νεκροτομή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας