Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Απαντήσεις από τις περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις θα δοθούν, σε σχέση με τον θάνατο της άτυχης 15χρονης, Ιωάννας Μ. Σκορδή από τον Κορμακίτη, που έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Μάρτιο.

Το πρωί της Πέμπτης, στην παρουσία των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, όπως και ανθρωπολόγου, πραγματοποιήθηκε η εκταφή της 15χρονης και ακολούθως διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν αίτια για τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Ακολούθως, η σορός τάφηκε εκ νέου, βάσει σχετικού διατάγματος ταφής που εκδόθηκε.

Σημειώνεται πως πριν την ταφή της 15χρονης, η οικογένεια δεν είχε αποδεχθεί να πραγματοποιηθεί νεκροτομή επί της σορού της. 

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού και μετέπειτα, έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Στη συνέχεια, η οικογένεια της 15χρονης, είχε προβεί σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, για ιατρική αμέλεια, με το αρμόδιο Υπουργείο να διορίζει ερευνόντα λειτουργό και κατά τις έρευνες, διαπιστώθηκε πως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας, πίσω από τον θάνατο της άτυχης Ιωάννας. 

Εν συνεχεία, ο φάκελος αφού διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, εκ των οποίων οι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να γίνουν έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα, ενώ καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα από την νεκροτομή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»