Ολοκληρώνεται ο φάκελος για την 15χρονη Ιωάννα-Τα σημεία που εκκρεμούν

Δύο μήνες μετά την εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, ώστε να διενεργηθεί νεκροτομή επί της σορού της, μετά από καταγγελία της οικογένειάς της για ιατρική αμέλεια, οι έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται να βρίσκονται προς το τέλος, με την επόμενη κίνησή τους να είναι η διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία.

Η Αστυνομία, από τον περασμένο Οκτώβριο άρχισε έρευνες, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, εναντίον συγκεκριμένων ιατρών, αφού υπήρξαν ενδείξεις ότι για ιατρική αμέλεια στην υπόθεση της άτυχης Ιωάννας. Αυτό διαφάνηκε από το πόρισμα ερευνώντα λειτουργού, που διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο έγινε πρώτα η καταγγελία από πλευράς οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Ιωάννα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο περίπου χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη. Τελικά, η 15χρονη κατέληξε τον Μάρτιο του 2022.

Μετά την καθοδήγηση που έλαβε η Αστυνομία από τη Νομική Υπηρεσία, άρχισε η μελέτη του πορίσματος του ερευνώντα λειτουργού, που είχε ορίσει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα για την υπόθεση. Οι έρευνες της Αστυνομίας περιλάμβαναν την εκταφή της σορού της Ιωάννας, ώστε να διενεργηθεί νεκροτομή, ωστόσο τα ευρήματά της δεν έδωσαν απαντήσεις, με τους αρμόδιους να λαμβάνουν δείγματα, ώστε να σταλούν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών είναι ένα από τα σημεία που εκκρεμούν, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναμένει ακόμη την ολοκλήρωση κάποιων ανακρίσεων, για την υπόθεση. Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων ανακρίσεων και νοουμένου ότι λήφθηκαν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων των δειγμάτων που λήφθηκαν από τη σορό, τότε ο φάκελος θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία, για περαιτέρω οδηγίες, για χειρισμό της υπόθεσης.

Οι διαθεσιμότητες που προκάλεσαν αντιδράσεις

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν στραφεί κατά τριών συγκεκριμένων ιατρών, που φαίνεται να είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Ιωάννας, οι οποίοι μετά από αίτημα του υπουργού Υγείας προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Μία κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από πλευράς των γιατρών, όσο και από πλευράς γονιών άλλων παιδιών που ήταν ασθενείς των συγκεκριμένων ιατρών.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς των μεταμοσχευμένων παιδιών, που παρακολουθούνταν από τον έναν εκ των τριών ιατρών, άρχισαν να αντιδρούν και να καλούν τον υπουργό Υγείας σε ανάκληση της απόφασης. Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε όπως επιστρατεύσει προσωπικό από άλλα νοσηλευτήρια, αλλά και από το εξωτερικό, για να καλυφτούν τα κενά που υπήρξαν με την απομάκρυνση των τριών ιατρών.

Αυτό δεν κύλησε ομαλά, καθώς η μία εκ των ιατρών που επιστρατεύτηκαν και που θα κατέφτανε από την Ελλάδα και θα επισκεπτόταν το Μακάρειο Νοσοκομείο μία φορά την εβδομάδα, αφού δέχθηκε απειλές από το ιατρικό προσωπικό, ότι δεν επρόκειτο να έχει πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των ασθενών. Αυτό οδήγησε την γιατρό να αρνηθεί την πρόταση του Υπουργείου Υγείας, για κάλυψη του κενού.

Πάντως, οι δύο εκ των ιατρών αντέδρασαν και από τη δική τους πλευρά στη διαθεσιμότητα, καθώς είχαν κάνει έφεση στο Δικαστήριο, κατά της απόφασής της ΕΔΥ, την οποία τελικά κέρδισαν και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο