Καλούν τον Αιμιλιανίδη να παρέμβει οι δικηγόροι Αριστοτέλους-Θέτουν θέμα τάξης για τον Εισαγγελέα

Παρέμβαση του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερεύνησε τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών κατά του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, ώστε να τοποθετηθεί σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν από τον REPORTER και αφορούν στο πόρισμά του, ζητούν οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, οι οποίοι θέτουν μάλιστα και θέμα τάξης για τον Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα ευρήματα Αιμιλιανίδη για Κατσουνωτό-Προσωπικό μένος, δόξα, ενέργειες ράμπο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Πάμπο Ιωαννίδη, «ο REPORTER και η εφημερίδα Πολίτης αναφέρονται σε αποσπάσματα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη τα οποία αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προχθεσινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Μιχάλη Κατσουνωτού».

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι καλούν τον κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη «να τοποθετηθεί δημόσια και να αναφέρει κατά πόσο τα πιο πάνω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφορετικά θα πρέπει να τα διαψεύσει.  Εάν ο κ. Αιμιλιανίδης δεν τα διαψεύσει, τότε όντως θα θεωρήσουμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

Αναφερόμενοι στα δημοσιεύματα, οι δικηγόροι σημειώνουν πως γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Αιμιλιανίδης προέβηκε σε ευρήματα ότι ο κ. Κατσουνωτός διακατέχετο από έντονο προσωπικό μένος εναντίον της κα. Αριστοτέλους, ότι θα είχε προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία και ότι ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει ολιγωρία και αδιαφορία στις ενέργειες της διεύθυνσης των Φυλακών σε σχέση με τη χρήση παράνομων κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές αλλά το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κ. Κληρίδης: Απαραίτητο ο Εισαγγελέας να αιτιολογεί πλήρως το δημόσιο συμφέρον

«Περαιτέρω στα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κ. Αιμιλιανίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ενεργεί με αυτό τον τρόπο προσθέτοντας πως ενεργούσε σαν ράμπο αναφερόμενος στον κ.Μιχάλη Κατσουνωτό».

Όπως σημειώνουν οι δύο δικηγόροι «το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και εγείρεται θέμα τάξης διότι αν τα πιο πάνω δημοσιεύματα είναι ακριβή τότε ασφαλώς η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού δεν αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα τουλάχιστο όσον αφορά το πόρισμα και τα ευρήματα του κ. Αιμιλιανίδη».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης και ο Πάμπος Ιωαννίδης σημειώνουν πως «δεδομένου  ότι αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού και το ανακριτικό έργο έχει πλέον τελειώσει, καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στα πλαίσια της διαφάνειας, όπως δημοσιοποιήσει το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη ή τουλάχιστον να το παραδώσει στα εμπλεκόμενα μέρη και συγκεκριμένα στις πελάτιδες μας ή τους δικηγόρους τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού