Προέβη σε ομολογία ο βαρυποινίτης, ενέπλεξε αξιωματούχους-Ενώπιον Πογιατζή από τον Σεπτέμβριο

Μπορεί να έκλεισε από τη Νομική Υπηρεσία η υπόθεση των καταγγελιών της διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, αφού Γενικός και Βοηθός Εισαγγελέας αποφάσισαν τη μη δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, παρά το γεγονός πως σε βάρος του προκύπτουν ποινικά αδικήματα που έχουν να κάνουν με κατάχρηση εξουσίας και συνομωσίας, εντούτοις μια εξέλιξη στην υπόθεση που μεσολάβησε τους τελευταίους μήνες έρχεται να ρίξει το μπαλάκι για νέες έρευνες από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, μόλις μερικές μέρες μετά την παράδοση του πορίσματος Αιμιλιανίδη, ο βαρυποινίτης που συνομιλούσε με τον Κατσουνωτό, άλλαξε στάση και προέβη σε θεληματική έκθεση, μέσω της οποίας παραδέχθηκε τις συνομιλίες του και σε αυτή ενέπλεξε κρατικούς Αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό του κινητού ο βαρυποινίτης, είχε παραδεχθεί τις συνομιλίες του με τον Κατσουνωτό, ενώ κατονόμασε και τον δεύτερο Αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του REPORTER, μεταξύ άλλων ο βαρυποινίτης παραδέχθηκε πως ο Μιχάλης Κατσουνωτός ζητούσε βίντεο με προσωπικές στιγμές της Διεύθυνσης, με σκοπό όπως υποστηρίζει, να τις καταστρέψει λόγω ζήλιας, ενώ ισχυρίζεται πως ο τέως Διοικητής ήθελε να αναλάβει τη θέση της Άννας Αριστοτέλους.

Μεταξύ άλλων στην ίδια θεληματική του έκθεση, ισχυρίζεται πως είχε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τον Κατσουνωτό, ενώ αναφέρει επίσης πως θα βοηθείτο με τις ανοικτές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του βοηθήθηκε μέσω του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και αναφέρει πως του είχαν κλείσει υπόθεση στο παρελθόν.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι του διαβεβαίωναν πως εάν συμβεί το οτιδήποτε και αποκαλυφθεί η επικοινωνία τους, θα βοηθηθεί, αναφέροντας του πως ο Κατσουνωτός του είπε ότι έχει στο πλευρό του τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί διαβιβάστηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, καθώς δεν θα μπορούσαν να αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία λόγω του γεγονότος πως ο βαρυποινίτης εμπλέκει στη μαρτυρία του κρατικούς αξιωματούχους, μεταξύ άλλων και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή, θα κληθεί να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του και ενώπιον της θα κατατεθούν επιπρόσθετα στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τα όσα αναφέρει ο βαρυποινίτης, ενώ υπό διερεύνηση θα τεθεί και η ίδια η Νομική Υπηρεσία, αφού ενδεχομένως να ζητηθούν οι ποινικοί φάκελοι ώστε να εξακριβωθεί εάν έκλεισαν ή όχι οι ποινικές υποθέσεις σε βάρος του και γιατί.

Επίσης, ενδεχομένως η Ανεξάρτητη Αρχή να ζητήσει ή να λάβει καταθέσεις από πρόσωπα που μπορούν να αναφερθούν στους ισχυρισμούς του βαρυποινίτη. Την εν λόγω καταγγελία επιβεβαίωσε στον REPORTER, ο ένας εκ των δικηγόρων της Διευθύντριας, Άννας Αριστοτέλους, ο Αλέξανδρος Κληρίδης.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Κληρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, «η δική μου προσωπική μετάφραση είναι ότι αφού πλέον αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν λάβει το πράσινο φως να συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο και ακόμα και αν διαπράττουν ποινικά αδικήματα μπορούν να περιμένουν και να αναμένουν ανάλογη αντιμετώπιση (μη δίωξης λόγω δημοσίου συμφέροντος) τότε το αποτέλεσμα είναι το άτομο που τολμά να καταγγείλει, να είναι εκτεθειμένο σε αντίποινα αλλά και συνέχιση διάπραξης των ιδίων ή παρόμοιων ή και χειρότερων ποινικών αδικημάτων εναντίων του.  Η αποχώρηση τους είναι πλέον θέμα ασφάλειας για τις ίδιες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat